Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
24 Nisan 2024, Çarşamba

» Fujifilm FinePix S200EXR SLR-Like Fotoğraf Makinesi Tanıtıldı

Fujifilm FinePix S200EXR SLR-Like Fotoğraf Makinesi TanıtıldıFUJIFILM U.S.A. şirketi bugün, kendisinin en gelişmiş SLR-like makinesi olan FinePix S200EXR modelini tanıttı. Yeni FinePix S200EXR de, önceki modelin çok beğenilen 14.3x Fujinon optik zoom lensi (30.5mm – 436mm) ile yeni 12 megapiksel Super CCD EXR sensörü birleştirilerek, DSLR sistemlerin güçlüklerini ve ağır maliyetlerini karşılamak istemeyen üst seviye fotoğraf tutkunlarının mükemmel fotoğraf kalitesi ihtiyaçları karşılanmıştır.

Yüksek optik yakınlaştırma ve yüksek fotoğraf kalitesi sunan kompakt ve hafif SLR-like makineler, hantal ve pahalı lensi değiştirilebilir DSLR sistemlerine göre bu özellikleriyle avantaj sağlamaktadırlar. Yenilikçi EXR CCD teknolojisi sayesinde FinePix S200EXR kullanıcıları DSLR sistemleri ile aynı ya da daha iyi sonuçlar elde edeceklerdir.

Yeni FinePix S200EXR modelinin FinePix S100EXR modeline göre temel yenilikleri aşağıdaki gibidir;

• 1/1.6” 12 megapiksel Super CCD EXR sensör
• EXR öncelikli modlar ve EXR Auto Modu
• Pro Focus Modu ve Pro Lowlight Modu
• 5 Film Simülasyon Modu (S&B ve Sephia modları eklendi)
• Yeni 2.7” yüksek kontrast 230k-piksel LCD
• Yeni Süper Akıllı Flaş
• Geliştirilmiş Batarya Ömrü –FinePix S100FS e göre %50 iyileştirilmiş
• Birleştirilmiş CCD-RAW (EXR)/JPEG çekim

Super CCD EXR
FinePix S200EXR daki EXR sensör, 14.3x Fujinon Optik Zoom lensinin optik kalitesini karşılayabilecek şekilde geliştirildi. Bu sensör/lens uyumundaki ana hedef, mümkün olduğunca insan gözüne benzer sonuçlar elde etmekti. EXR sensör esasında, çekim konusuna uygun olarak karmaşık elektronik devre davranışlarını değiştirebilen ve fotoğrafçının isteklerinden taviz vermeden en iyi görüntü kalitesini elde etmek için bu davranışları uyarlayabilen bir sensördür. Bu sensörün üç değişken modu vardır;

Yüksek Çözünürlük Modu (HR): Çok ışıklı ortamlarda, tüm detayları almak için 12 milyon pikselin hepsi kullanılır.

Geniş Dinamik Aralık Modu (DR): 6 milyon piksel kullanılarak iki farklı pozlama yapılıp, bunlar birleştirilir ve normalde ışıklı bölgede kayıp olacak detaylar kurtarılır.

Yüksek Hassasiyet ve Düşün Gren Modu (SN): İki komşu piksel birleştirilip 6 milyon piksellik büyük fotodiiyotlar oluşturulur. Bu sayede, düşük ışık koşullarında bile yeterli ışığı alarak az gren oluşumunu sağlayacak çekim gerçekleştirilir.



Fotoğrafçı, çalışacağı koşullara ve konuya uygun olarak bahsedilen bu modlardan birini seçer ve tüm konsantrasyonunu mükemmel çekim yapmak için kullanır. Diğer gerekli tüm ayarlamaları FinePix S200EXR yapacaktır.

Ek olarak, yeni FinePix S200EXR da EXR Auto modu bulunmaktadır. Bu mod sayesinde Portre, Gece, Makro, Manzara, Gece Portre ve Ters Işık Portre şeklinde 6 farklı çekim seçeneği sunulmaktadır. Makine, çekim esnasında en uygun seçeneği kendisi belirler ve bu duruma uygun olarak sadece netlemeyi, renk dengelemesini, pozlamayı, flaşı değil, sensör modlarından HR, DR ya da SR den uygun olanını da otomatik olarak belirlemekte bu sayede mükemmel sonuçların elde edilmesini sağlamaktadır.

Super Keskin Lens
14.3x optik yakınlaştırma yapabilen Fujinon lens, tüm fokal aralıklarda (30.5mm – 436mm) maksimum çözünürlük verebilen, çok keskin ve hafif bir lenstir. En geniş açıda F2.8, telede ise F5.6 maksimum diyafram açıklığı değerlerine sahip olan bu lens, en iyi fotoğraf kalitesini verebilmesi için sensörle uyumlu olarak ayarlanmıştır. DSLR makinelerde olduğu gibi elle yakınlaştırma sayesinde hem çok hassas hem de hızlı yakınlaştırmaya olanak sağlamaktadır.

Pro Fokus Modu ve Pro Low-Light Modu:
Pro Fokus modu ile makine iki ya da üç çekim yaparak net alan derinliğini bu çekimlerden faydalanarak ayarlamakta ve bilgisayar müdahelesine gerek duyulmadan profesyonel sonuçlar elde edilmesine olanak sağlamaktadır. Bu mod özellikle portre fotoğrafçılığında çok kullanışlıdır.

Pro Low-Light Modunda ise düşük ışık koşullarında gren oluşumu bertaraf edilmektedir. Günümüz makinelerde, düşük ışık koşullarında yüksek iso kullanımı ve CCD titretme (ya da optik olarak) imaj sabitleme ile titreşim önleme, göreceli olarak başarılabilmektedir. Ancak bu ya masraflı olmaktadır ya da 1600 gibi yüksek isodan dolayı gren kaçınılmaz olmaktadır. Ancak Pro Low-Ligt modu ile, yüksek isoda peşpeşe 4 adet fotoğraf çekilmekte ve bu fotoğraflar üstüste bindirilerek en düşük grenli fotoğraf elde edilerek son derece düşük grenli fotoğraf çekimi mümkün kılınmaktadır.



Film Simülasyon Modları
FinePix S100FS nin de sahip olduğu en popüler özelliklerden biri olan bu mod geliştirildi ve FinePix S200EXR da beş mod olarak kullanıma sunuldu:

• Zengin renklere sahip Manzara çekimleri için Velvia/Vivid Modu
• Mükemmel, keskin ve standart fotoğrafçılık için PROVIA/Standard Modu
• Soft, ve temiz tonlamalar için ASTIA/Soft Modu
• Siyah & Beyaz Modu
• Nostaljik çekimler için sıcak kahverengi tonlama veren Sephia Modu

Provia, Velvia ve Astia modlarında, yüksek ışık koşullarındaki detaylarında çekilebilmesi için dinamik aralık %800 e ayarlanarak artırılabilir.

Yeni Yüksek Konstrastlı 2.7” LCD
Bu yeni LCD, yatay ve dikey olarak 160 derecede ekranı görmeyi sağlamaktadır

Super Akıllı Flaş
Fujifilm in Süper Akıllı Flaş Sistemi sayesinde, Flaşlı çekimlerde detaylar flaş tarafından yok edilmez, sistem tarafından yapılan ayarlamalar sayesinde hem objenin hem de arka alanın aydınlanması sağlanır. Bu sistem sayesinde flaşlı çekimlerde tüm detaylar ve renk tonları kayıpsız alınabilmektedir.

Dual İmaj Sabitleme

Lensteki optik imaj sabitleme ile Fujifilm in yğksek iso teknolojisi birleştirilerek elde edilen çift imaj sabitleme sistemi sayesinde, fotoğrafçının el titremesinin neden olduğu bulanıklıklar engellenmekte ve keskin fotoğraflar elde edilebilmektedir.

Tüm bu özelliklerle birlikte yeni Fujifilm FinePix S200EXR aşağıdaki özellikleri de kullanıcılarının hizmetine sunmaktadır;

- Manuel ayarlama olanağı
- Birleştirilmiş CCD RAW (EXR)/JPEG çekim: Böylece aynı anda RAW ve JPEG çekilebilmektedir
- Batarya Ömrü Artırılmıştır
- Video Modu ile 640x480 ebatlarındaki videolar 30fps ile çekilebilmektedir

 

Ekleyen: Tayfun Yaman
Tarih: 22 Temmuz 2009, Çarşamba
Okunma: 4799
Kaynak: http://www.dcviews.com

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Çekim Modları (p, S, A, M)
ocaklilarP (Program) Modu:      Bu modda, perde hızı ve diyafram seçimi makineye bırakılır. Amaç, perde hızı ve diyafram değerlerine çok fazla kafa yormadan çekim yapmaktır. Genellikle, ışığın yeterli olduğu durumlarda ve/veya sözü edilen ayarları değiştirmeye zaman bulunamadığı durumlar...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
shenay, (1)