Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
25 Nisan 2024, Perşembe

» Fotoğrafta Devrim

Fotoğrafta DevrimFujifilm'in geliştirdiği sistemle üç boyutlu fotoğraf çekebilecek ve gözlüksüz bakılabilen kağıtlara basabileceğiz.

Fotoğrafçılıkta sınırları genişletmeyi hedefleyen Fujifilm, "FinePixReal 3D System" teknolojisini görüntüleme fuarı Photokina 2008'de tanıttı. Görüntüleri "gözün gördüğü" gibi yakalama konseptinin bugüne kadar hayata geçirilmiş en başarılı modeli olan sistem, tek makinede çift lens kullanma temeline dayanıyor. Bu teknolojiye sahip sayısal fotoğraf makinesi, çektiği fotoğrafları üst üste koyarak üç boyut etkisi yaratıyor. Makine üzerindeki likit kristal ekranın da üç boyutlu gösterebilmesi sayesinde, kullanıcı çektiği fotoğrafları üç boyutlu olarak görebiliyor. Çekilen üç boyutlu fotoğraflar elbette makinenin hafızasında kalmıyor. Yine Fujifilm tarafından geliştirilen teknoloji sayesinde özel kartlara da üç boyutlu olarak basılabiliyor. Bugüne kadar geliştirilen benzer teknolojilerle elde edilen görüntüler ancak 3B gözlüklerle görülebiliyordu ve istenilen kaliteyi verememişti. Bu sistemin en önemli artısı, elde edilen üç boyutlu görüntülerin gerek makinenin likit kristal ekranında gerekse basılı haldeyken çıplak gözle üç boyutlu olarak görülebiliyor olması. "FinePixReal 3D System" teknolojisine sahip sayısal fotoğraf makineleri iki boyutlu normal fotoğraf da çekebilme özelliğiyle 2009'dan itibaren piyasada olacak.

Marifet yeni çipte

Makinenin üç boyut yeteneğinin arkasındaki sır, yeni geliştirilen bir çipte saklı. Fujifilm tarafından tarafından geliştirilen RP (Real Photo) Processor 3D adlı çip, makinenin iki CCD algılayıcısından geçen iki farklı görüntüyü senkronize ediyor ve bu bilgiyi yüksek kaliteli, üç boyutlu görüntü elde etmekte kullanıyor.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 13 Ekim 2008, Pazartesi
Okunma: 2542
Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/e-yasam/10066

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
» Fotoğrafça
Titreşim Önleme Sistemi Yararlı Mı?
ocaklilarAşağıda görülen her iki fotoğraf da, aynı ortamada ve aynı değerler ile çekilmiştir. (Yetersiz ışık şartları, Perde Hızı: 1/8, Diyafram: 2.8, ISO 50)      Makinenin, yetersiz ışık şartları nedeniyle ISO yu yükseltememesi ve her iki fotoğrafta da aynı perde hızı ve diyafram değerl...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
shenay, (1)