Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
28 Mart 2024, Perşembe

» "Bizi Rahat Bırakın!" Fotoğraf Sergisi

Irak Savaşı’nın 10. yılında dünyanın en büyük fotoğraf sergisi açılıyor.

Birçok milletten yüzlerce gönüllü, Irak Savaşı sırasında ve sonrasında patlayan bombalar yüzünden yaralanmış Iraklılarla ilgili "Savaş karşıtı" bir fotoğraf projesi hazırlamaktadır.

Proje kapsamında, Irak Savaşı'nın başlamasının 10. yılında, Türkiye'de ve Dünyada mümkün olduğu kadar çok sergi açıp, mümkün olduğu kadar çok yerde gösterini sunarak savaşların sivillerin hayatını nasıl etkilediğini göstermek ve "Savaşa hayır, barışa evet!" demek istiyorlar.

Sergiler aynı gün 23 Mart 2013’de açılacaktır.

Projenin liderliğini yürüten fotoğraf sanatçısı Niko Guido 2010 ve 2011 yıllarında Ürdün’ün başkenti Amman’a giderek plastik cerrahi ameliyatları geçirmiş Iraklıların portre fotoğraflarını çekmiştir.

Sergi konsepti uyarınca, fotoğrafı çekilen her Iraklının 5 dakikalık ses kaydı alınmış ve bu kayıtta, fotoğrafı çekilen yaralı sivil her Iraklı kendisini tanıtarak, bombadan önce nasıl bir hayatı olduğunu ve bomba sonrası hayatının nasıl değiştiğini anlatmaktadır. Yine proje kapsamında fotoğrafı çekilen her Iraklı savaş karşıtı bir tiyatro sanatçısı tarafından seslendirilecektir.

Projenin detaylarını http://www.leaveusaloneproject.org sitesinde bulabilirsiniz.

Bu bir barış yanlısı fotoğraf projesidir.

Projenin amacı:

Irak Savaşı'nın 10. yılında, fotoğraf sanatçısı Niko Guido'nun Amman’da bir hastanede çekmiş olduğu yaralı Iraklı sivillerin portreleri ile bütün dünyada mümkün olduğu kadar çok yerde sergiler açmak, savaşın sonuçlarına dikkat çekerek "Barışa evet!" demektir.

Şu ana kadar elliye yakın kurum bu çağrımıza olumlu yanıt vermiş ve sergiye ev sahipliği yapacaklardır. Her gün çoğalıyoruz ve bir çığ gibi büyüyoruz. Sesimiz gittikçe daha gür çıkıyor. Ama durmak yok, daha fazla çalışmalı, daha güçlü bir sesle büyün dünyaya "Barışa evet!" diye haykırmalıyız.


Projenin hikayesi ve konsepti:

Fotoğraf sanatçısı Niko Guido Ürdün’ün başkenti Amman’a giderek plastik cerrahi ameliyatları geçirmiş Iraklıların portre fotoğraflarını çekti ve savaş karşıtı bir fotoğraf projesi hazırlamaya karar verdi. Daha sonra değişik milletlerden yüzlerce gönüllü bu projeye katıldı ve bütün dünyada bu projenin gerçekleşebilmesi için çaba göstermektedirler.
Sergi konsepti uyarınca, fotoğrafı çekilen her Iraklının 5 dakikalık ses kaydı alındı. Bu kayıtta, yaralı sivil Iraklı kendisini tanıtmakta, bombadan önce nasıl bir hayatı olduğunu ve bomba sonrası hayatının nasıl değiştiğini anlatmaktadır. Yine proje kapsamında fotoğrafı çekilen her Iraklı savaş karşıtı bir tiyatro sanatçısı tarafından seslendirilecektir. Sergilenen her fotoğrafın altında bir kulaklık olacak ve sergiyi gezen sanatseverler Iraklıların sözlerine tercüman olan sanatçıların sesi aracılığıyla fotoğraftaki kişinin hislerini paylaşacaklardır.
Günümüzde Dünyamız bir fotoğraf çöplüğüne dönüşmüştür ve maalesef artık görsellere doymuş olan beynimiz, eskisi kadar fotoğraflardan etkilenmemektedir. Belgesel fotoğrafçılar için Dünyamızın ve insanlığın sorunlarına dikkat çekmek gün geçtikçe zorlaşmaktadır. Bu sebeple, savaşın korkunçluğunu gösterebilmek amacıyla, ses kaydı ile fotoğrafı bir araya getiren bir sergi formatı seçilmiştir.
Niko Guido’nun son gidişinde, yüzünden, otuzun üzerinde ameliyat olmuş bir Iraklı şöyle demiştir:
"Sizin medeniyetinizi, paranızı, modern yaşantınızı istemiyoruz. Sadece bizi rahat bırakın!"
Böylece projenin adı da ortaya çıkmıştır: “Leave Us Alone”

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 22 Şubat 2013, Cuma
Okunma: 2365
Kaynak: http://

» Fotoğrafça
Eos 1dx Mk Iıı
mete007[youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube]      [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube]               ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
bila, (1)