19 Ekim 2017, Perşembe

» M.Uğur Umay, Digital Foxy “Reanimasyon Sergisi”

M.Uğur Umay, Digital Foxy “Reanimasyon Sergisi”M.Uğur Umay, Digital Foxy “REANİMASYON Sergisi”

Antalya Atatürk Kültür Merkezİ (AKM)
21 - 27 OCAK 2013

Açılış kokteyli
21 Ocak 2013 / Pazartesi / 20:00

R E A N İ M A S Y O N

Sanat çalışmalarını Digital Foxy adı/markası altında sürdüren M.Uğur UMAY, iki senedir üzerinde çalıştığı projesi Reanimasyon ile zaman ve mekân kavramlarını yeniden sorguluyor. Kullanılmamak üzere yüzlerce fotoğraf karesini depoladığı arşivinden yaptığı seçimleri, yeniden hayatın bir parçası haline getirmeyi deneyen ve bu sayede projenin adını alan *terime ironik bir gönderme yapan genç sanatçı, çıplak gözlerin göremeyeceği anları; kimi zaman masalsı bir kompozisyonda, kimi zaman bir renk ve çizgi karmaşası içinde, kimi zaman da sade bir anlatımda ortaya koyuyor.

Seride, kaybolmayı bekleyen zaman dilimlerinin, birçok duyguyu besleyerek canlandırdığı karmaşık durum, Umay’ın ziyaret ettiği şehirlerdeki hatıraları gösteren bir etken olarak sanatseverlerin karşısına çıkıyor ve eserlerin hiç birinde; ideolojik, sembolik, siyasi bir mesaj kaygısı gütmeden, tüm anlamları izleyicilerin yüklemesini amaç ediniyor.

*Reanimasyon: Kişiyi yaşamda tutan dinamik dengeyi yeniden sağlamaya çalışan tıbbi yöntemlerdir. Terimin sözcük anlamı “yeniden canlandırma” olup, bu anlam, yöntemin amacını da açıklamaktadır.

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 18 Aralık 2012, Salı
Okunma: 1277

1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
hural, dortmmim, emfo, (3)