Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
29 Mart 2024, Cuma

» Hakan Dağdelen “Bu Yüzeyler” Fotoğraf Sergisi

Hakan Dağdelen “Bu Yüzeyler”  Fotoğraf SergisiHakan Dağdelen “BU YÜZEYLER”
10 Ocak – 16 Şubat 2013 // Daire Galeri

Daire Galeri, 10 Ocak – 16 Şubat 2013 tarihleri arasında, Hakan Dağdelen’in “Bu Yüzeyler” isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Hakan Dağdelen, “Bu Yüzeyler” isimli fotoğraf serisinde, insan, makine, makineleşen insan, modernleşme, teknoloji gibi kavramları soyut bir biçimde ele alıyor. Fotoğraflarında organik ve inorganik formları zıtlıklar içinde kullanarak görsel imgelerini inşacı ve yapı bozumcu bir anlayışla sunuyor.
Adeta yerçekimsiz bir alanda, yeni bir zaman ve mekan algısı yaratmaya çalışırken, üretimlerinde fotoğraf, resim, heykel, yerleştirme gibi plastik sanatlar ve hareket tiyatrosu, modern dans gibi performans sanatları alanlarından yararlanıyor.
Sanatçının mekanı ve bedeni tanımlamak için kullandığı kumaşlar, kağıtlar, çeşitli organik ve inorganik nesneler, hatta diğer eserlerinden parçalar fotoğrafların durağanlığına hareket katıyor. Dağdelen, iki boyutlu fotoğraf kağıdını bir çamur, bir taş gibi işliyor ve düzenliyor -bir nevi, kendi kurgu ‘dünya’sını inşa ediyor. Kendi hazırladığı kostümlerini de, mekanla bütünleştirerek, mekanı ve bedeni dönüştürücü bir eleman olarak kullanıyor.
“Bu fotoğrafların nefesini ''ruh soğuması '' olarak tarif edebilirim.” Hakan Dağdelen

“Bu Yüzeyler”, 10 Ocak – 16 Şubat 2013 tarihlerinde Salı-Cumartesi günleri 11.00 – 18.30 saatleri arasında Daire Galeri'de görülebilir.

Açılış: 10 Ocak Perşembe, 18.00
Adres: Boğazkesen Caddesi No:65D
Tophane 34433 Beyoğlu / İstanbul
T: 0212 252 52 59
www.dairesanat.com
Ziyaret Gün ve Saatleri: Salı-Cumartesi 11.00-18.30 / Ücretsiz

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 10 Aralık 2012, Pazartesi
Okunma: 2215
Kaynak: http://

Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Çekim Modları (p, S, A, M)
ocaklilarP (Program) Modu:      Bu modda, perde hızı ve diyafram seçimi makineye bırakılır. Amaç, perde hızı ve diyafram değerlerine çok fazla kafa yormadan çekim yapmaktır. Genellikle, ışığın yeterli olduğu durumlarda ve/veya sözü edilen ayarları değiştirmeye zaman bulunamadığı durumlar...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
sezgin72, (1)