Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
26 Nisan 2024, Cuma

» İzmir Doğa Fotoğrafçıları Sergisi

İzmir Doğa Fotoğrafçıları SergisiİZDOF'un bu yıl beşincisini düzenlediği karma fotoğraf sergisi, 21/31.05.2012 tarihleri arasında Alsancak Garı'nda fotoğraf severlerle buluşuyor.

İZDOF – İZMİR DOĞA FOTOĞRAFÇILARI

İZDOF 2007 Yılında İzmir’de doğa tutkunu bir grup fotoğrafçı tarafından kurulmuştur.

Doğanın her anlamda gözlemlenmesi ve fotoğraflanması genel amacı etrafında oluşan bu birlikteliğimizi, kuruluşumuzdan bu güne kadar dostluk temeli üzerinde ve demokratik bir yapılanma anlayışıyla başarıyla sürdürmekteyiz.

Yeryüzündeki canlı cansız her türlü varlığın, kuşların, kelebeklerin, böcek türlerinin, bitkilerin, su altı dünyasının, kendi yaşam alanlarında ve türlerinin hiç kuşkuya yer bırakmayacak şekilde belgelenmesi için fotoğrafın tüm teknik ve estetik değerlerini üst düzey bir yaklaşımla uygulayarak görüntülemeye çalışmaktayız. Yurt içi, yurt dışı sergilerle, yaptığımız fotoğraf gösterileri ve videolarla çalışmalarımızı tüm insanlıkla paylaşmak, toplumların duyarlılığını artırarak “farkındalık yaratmak” temel amaçlarımız arasındadır.

Bu nedenle fotoğrafik görüntü kalitesi biziler için çok önemlidir. İyi bir görsellik, öz ve biçim dengesiyle, algılamayı kolaylaştırmakla kalmayıp, izleyenleri estetik doyuma da ulaştırabilmektedir. Salt güzelliklerin görüntülenmesi için değildir bu kavram. Bu kaliteyi canlı tutmak için İZDOF Üyelerinin bilgi birikimlerinin sürekliliği ve güncel gelişmelerin üyeler arasında paylaşılarak aidiyet duygusunun pekiştirilmesi esassı bizler için çok önemlidir.

Günümüzde, üzerinde yaşadığımız gezegenimiz ve özellikle güzel vatanımız her geçen gün gözlerimizin önünde giderek tahrip olmakta. Bu tahribat öylesine hızlı olmakta ki, yurdumuzun her köşesinden yükselen çığlıkları izlemeye bile yetişememekteyiz. Kalkınma, gelişme, hidroelektrik santrali ya da baraj yapma adına iş makinelerinin pençeleriyle bağrı paramparça edilen doğanın, tarihin ve bu yağmadan zarar gören yöre halklarının, özetle insanlığın çaresiz çığlıklarıdır bunlar.

Su, enerji, gıda gibi temel gereksinimlerin karşılanmasına körü körüne tepki göstermek tutuculuktur. Akılcı, planlı ve bu işin uzmanı meslek örgütlerinin de içinde bulunmasının zorunlu olması gereken komisyonların ortak kararıyla, günlük politik çıkar hesaplarını göz ardı eden, doğal çevre dengesini bozmadan yapılacak projeleri destekleyebiliriz.

Yeryüzünün ve İnsanlığın ortak mirası olan doğal, tarihi ve kültürel değerlerin korunması aydın sorumluluğumuzun ortak paydalarındandır.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 22 Mayıs 2012, Salı
Okunma: 2200
Kaynak: http://

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
» Fotoğrafça
Eos 1dx Mk Iıı
mete007[youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube]      [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube]               ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
pascal42, (1)