Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
18 Nisan 2024, Perşembe

» Türkiye'nin Kuşları Kuşadası'nda

Türkiye'nin Kuşları Kuşadası'ndaKuşadası Gençlik Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Fotoğrafçılık Kulübü, “Türkiye’de kuşlar ve kuş fotoğrafçılığı” konulu seminer ve dia gösterisi düzenliyor. İFOD ve İZOD üyesi ünlü kuş gözlemcisi ve fotoğrafçısı Doç. Dr. Kazım Çapacı tarafından verilecek seminer, 27 aralık Cumartesi 15.00 ile 17.00 saatleri arasında Kütüphane Salonunda gerçekleştirilecek.

Kuş gözlemciliği ve kuş fotoğrafçılığı konularındaki deneyimini Kuşadalılarla paylaşacak olan Doç. Dr. Kazım Çapacı, seminerin ardından kendi portfolyosundan oluşan bir de dia gösterisi sunacak ve Türkiye’nin kuşlarını tanıtacak.

Kuşadası Gençlik Derneği bünyesinde kısa süre önce faaliyete başlamalarına rağmen büyük ilgi gördüklerini ve çoğu genç çok sayıda fotoğraf meraklısının katılımını sağladıkları çeşitli etkinlikler yaptıklarını açıklayan Fotoğraf Kulübü Başkanı Barış Duman, cumartesi günkü etkinliğe tüm fotoğraf ve doğa severleri beklediklerini söyledi. Fotoğraf ve doğa sevgisi olanlar için bu etkinliğin önemli bir fırsat olduğunu kaydeden Duman, “Sayın Kazım Çapacı gibi kuş gözlemciliği ve kuş fotoğrafçılığı konusunda Türkiye’nin en önemli isimlerinden birini Kuşadalılarla buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. KUGED Fotoğraf Kulubü olarak Türkiye’nin önemli fotoğrafçılarını Kuşadası’na getirmeye devam edeceğiz.

Her ay ünlü bir fotoğraf sanatçısını Kuşadası’nda ağırlamak istiyoruz. Ayrıca düzenlediğimiz fotoğraf sohbetleri ve foto safarilere de tüm fotoğraf severleri bekliyoruz” dedi.

DOÇ. DR. KAZIM ÇAPACI KİMDİR?

1967 yılında İzmir'de doğdu. Tıp doktoru olan Kazım Çapacı, Ege Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve iki kız çocuk sahibi olan Kazım Çapacı, yıllardır sürdürdüğü kuş gözlemciliğinin yanı sıra son yıllarda yaban hayat fotoğrafçılığını da eklemiş ve kuşlardan sonra, böcekler, örümcekler ve çiçekler konusunda makro fotoğraflar çekmektedir.

Çektiği fotoğraflar başta National Geographic, National Kids, Skylife, Bilim ve Teknik, Bilim Çocuk olmak üzere çeşitli dergilerin yanı sıra birçok kitapta yayınlanmıştır. Bir kişisel sergi ve çeşitli karma sergiler açan Kazım Çapacı, Fotoritim'e, Efotoğraf dergisi başta olmak üzere çeşitli sanal ortamlarda düzenli olarak yaban hayat gözlemciliği ve fotoğrafçılığı konusunda eğitimler vermektedir. Kazım Çapacı, çeşitli doğa dernekleri yanı sıra İFOD VE İZOD fotoğraf dernekleri üyesidir.

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 25 Aralık 2008, Perşembe
Okunma: 4904
Kaynak: http://

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Eos 1dx Mk Iıı
mete007[youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube]      [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube]               ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
mustekaslan, ozlmphotoshop, (2)