Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
16 Nisan 2024, Salı

» Niko Guido ile Fotoğrafa Dair

Niko Guido ile Fotoğrafa DairTÜRK FOTOĞRAFININ USTALARI TRT HD’DE FOTOĞRAFÇILIĞIN DÜNÜNÜ VE BUGÜNÜNÜ ANLATIYOR. FOTOĞRAFA YÖN VEREN AKIMLAR, FOTOĞRAF TEKNİKLERİNİN GELİŞİMİ, FOTOĞRAF FELSEFESİ, YENİ YAKLAŞIMLAR, AMATÖRLER İÇİN İPUÇLARI VE DAHA FAZLASI ŞUBAT AYINDA “NİKO GUİDO İLE FOTOĞRAFA DAİR”LE TRT HD EKRANLARINDA.

“Niko Guido ile Fotoğrafa Dair” fotoğraf meraklılarını ekrana bağlayacak yepyeni bir televizyon programı. Her hafta Türk fotoğrafının ustalarını ağırlayan Niko Guido, Türk fotoğrafına yön veren isimlerle yaptığı dopdolu röportajlar ve bambaşka mekanlarda ustalarla çıktığı fotoğraf gezileri ile izleyicilere yepyeni bir deneyim yaşatıyor.
Çerkes Karadağ, İzzet Keribar, İbrahim Zaman, Güler Ertan, Yusuf Tuvi, Gültekin Çizgen, Erdal Yazıcı, Ali Alışır, Laleper Aytek, Timurtaş Onan, Merih Akoğul, Süha Derbent, İsa Çelik ve Reha Blir’in konuk olduğu “Fotoğrafa Dair” fotoğraf dünyasını tüm yönleriyle ekranlara getiriyor.
Fotoğrafa Dair, pek çok fotoğraf meraklısının ustalarla buluşmasına ve onların tecrübelerinden faydalanmasına aracılık ediyor. Bir anlamda programın şanslı izleyicileri fotoğraf ustalarının çekimlerine birebir katılacaklar, program boyunca fotoğrafın farklı alanlarında yoğun ve keyifli bir workshop’a dahil olacaklar.
Çerkes Karadağ ile portre çekimleri, Çerkes Usta’nın modeli ile kurduğu bağ, ışıkla yaptığı oyunlar; İzzet Keribar ile Kapalıçarşı gezisi ve Keribar’ın seçtiği kadrajlar, Yusuf Tuvi ile İzmir, Laleper Aytek ile Kilyos kıyılarında kadın modellerle konsept çekimleri, Gültekin Çizgen ile Kadırga sokakları, Ali Alışır ile dijital fotoğraçılık ve fotoğraf işleme süreçleri, İbrahim Zaman ile Balat sahili, Timurtaş Onan ile Dolapdere sokakları ve atölyeler, Reha Bilir ile karlar altında Konya, fotoğraf tarihimizin ilk kadın fotoğrafçılarından Güler Ertan ile tiyatro oyunu çekimleri, Merih Akoğul ile yaşamın aktığı sokaklarda sokağın nabzını tutan çekimler, Erdal Yazıcı ile Balat’ın arka sokakları, İsa Çelik ile Çukurcuma sokakları, yani fotoğrafla dolu dakikalar Şubat ayında izleyicileri bekliyor.
Fotoğrafa Dair’de bakın daha neler var:
“Nasıl Çektim” bölümünde ustalar izleyicileri kendi fotoğraflarında keyifli bir yolculuğa çıkaracak, “Konuktan Tüyolar” bölümünde ustaların önerileri fotoğraf meraklılarını aydınlatacak, izleyiciler “İz Bırakanlar” bölümünde fotoğraf tarihine yön veren üstadların hikayerini hatırlayacak, “Duyurular” bölümünde güncel haberler, sergiler ve etkinlikleri takip edebilecekler.
İzleyiciler ayrıca fotoğraf dünyasının sevilen ustası Nadir EDE ile “5 Dakika” bölümünde fotoğraf tarihinden, bilgisayarlı uygulama tekniklerine, iğne deliği fotoğraftan, mikto stok fotoğrafçılığına kadar pek çok konuda bilgi sahibi olma şansını yakalayacaklar.
“Haftanın Eleştirisi” bölümünde ABD’de doktora sonrası araştırmalarını yapmakta olan yüksek bilgisayar mühendisi ve fotoğrafçı A. Murat EREN’in seçtiği karelerle fotoğraf eleştirisi de “Fotoğrafa Dair’in televizyon izleyicilerine sunduğu yepyeni bir bölüm.
Fotoğrafa ilgi duyanların internette yönlerini bulmalarını sağlayacak “Haftanın Linki” bölümü de programın ilgiyle izlenecek bölümlerinden bir diğeri.
“Niko Guido ile Fotoğrafa Dair” zengin ve dopdolu içeriğiyle TRT HD ekranlarında HD kalitesi ve farkıyla Şubat ayında izleyicilerinin karşısına çıkıyor. Fotoğrafa ilgi duyan herkesi keyifli dakikaların beklediği program, fotoğraf sanatçısı Niko Guido’nun sunumuyla, Kule Film Prodüksiyon- Kağan DALDAL yapımcılığında Şubat’ta TRT HD’de!.

www.kulefilm.com
facebook/Niko Guido ile Fotoğrafa Dair
twitter/ Niko Guido ile Fotoğrafa Dair
Tel: 0 312 241 93 41 / 0 533 608 28 86

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 4 Şubat 2012, Cumartesi
Okunma: 2051
Kaynak: http://

Nisan 2024
pt sa ca pe cu ct pz
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Ak Sakallı Dede
ocaklilarYaş 35; yolun yarısı da olsa, bu güne kadar bir kare bile fotoğraf çektiğim olmadı, hiç mi hiç merakım olmadı fotoğrafa. Çekenlerin birinden makinesini isteyip onunla bile hiç fotoğraf çekmedim, hep poz vermekle yetindim.      Geçen gece rüyama, sol taraftan ak sakallı bir dede ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
azacemi, (1)