Reklam | SSS | İletişim
Kullanıcı Adı:
Şifre:
Beni Hatırla:
Yeni Üye / Şifremi Hatırlat
Tozlaşmalar Zamanı.... - Fotoğraf: Şerafettin Çalışır DOKUNMA - Fotoğraf: Ali Tuzcu KapıdaKiler - Fotoğraf: Cemal Sepici Duel 2 - Fotoğraf: Erol Özdemir Ufkumda batmayan güneş - Fotoğraf: Bekir Karaca
28 Mart 2024, Perşembe

» Istockphoto İstanbul'a Geliyor..

Istockphoto İstanbul'a Geliyor..Istockphoto’nun sanaçıları "Fotoğraf Kutlaması” için İstanbul’a geliyor.

Telif hakkı olmadan hizmet veren dünyanın en önemli multimedia kaynaklarından Istockphoto’nun en başarılı 30 sanatçısı seminer ve workshop uygulamaları için” iStockalypse” adı altında Kasım ayında İstanbul’a geliyor.

Merkezi Kanada Calgary’de bulunan ve fotoğraf bankası Getty Images tarafından 2006 yılında satın alınan dünyanın önde gelen multimedia kaynağı Istockphoto’nun sanatçıları İstanbul’a geliyor. Royalty-free (telif hakkı olmadan) uygulaması nedeniyle fotoğraf kullanıcıları arasında büyük ilgi gören Istockphoto’ya fotoğraf veren sanatçılar, 4-8 Kasım tarihleri arasında hem Richmond Otel’de seminer gerçekleştirecekler hem de İstanbul’un farklı semtlerinde çekimler yapacaklar. Çalışmalara, dünyanın farklı ülkelerinden 30 Istockphoto sanatçısı katılacak. Bunlardan 5 tanesi ise Türk.

Istockphoto’nun Operasyondan Sorumlu Müdürü Kelly Thompson “İstanbul’u seçtik çünkü burada bize çok ciddi şekilde katkıda bulunan yetenekli sanatçılar var. İstanbul toplantısı öncekilerine göre daha değişik olacak. İlk defa fotoğrafçılar editoryal fotoğraflar çekiyor olacaklar. Esas amacımız katılımcı sanatçılar arasında diyaloğu ve fikir alışverişini artırmak ve editoryal fotoğrafçılığı konusunda eğitim vermek. iStockalypse İstanbul toplantısı Istock’ta editoryal fotoğraçılığın başlangıcı olacağı için çok heyecanlıyız” dedi.

Istockphoto sanatçılarının seminer çalışmaları 4 Kasım’da saat 18:00’de Richmond Otel’de başlayacak. Diğer günler sabahtan öğleye kadar eğitim çalışması yapacak olan 30 fotoğraf sanatçısı, öğleden sonra İstanbul’un farklı semtlerinde workshop uygulaması altında fotoğraf çekimleri gerçekleştirecekler. Bu fotoğraflar otelde gerçekleştirilecek seminerlerde değerlendirilecek ve sanatçıların fotoğrafçılık bilgilerinin, sanatsal yaratıcılıklarının ve en önemlisi aralarındaki dostlukların gelişmesi sağlanacak.

Istockphoto İstanbul’da gerçekleştireceği etkinlik için özel web sitesi kurdu. http://www.istockalypse.com sitesine girenler etkinlik ilgili bilgi sahibi olabiliyorlar. Bu etkinlik daha once Seattle, Marsilya, Berlin, Buenos Aires ve Calgary’de gerçekleştirilmiş. Bir “fotoğraf kutlaması” olarak kabul edilen etkinlik boyunca dünyanın farklı ülkelerinden gelen 30 fotoğrafçı İstanbul’un birbirinden farklı semtlerinde mekan ve insan fotoğrafları çekecekler. Bu etkinliğe katılan 30 fotoğrafçının binlerce Istockphoto sanatçısı arasından özel seçildiği ve en iyileri olduğu belirtildi. Türkiye’den Emre Ogan, Mehmet Salih Güler, Necip Yanmaz, Serdar Yağcı ve Kutay Tanır katılıyor.


ISTOCKPHOTO NEDİR?

Fotoğraf bankası olarak faaliyet gösteren Getty Images şirketi tarafından 2006 yılında satın alınan Istockphoto, halen dünyanın en çok talep gören multimedia kaynaklarından biri. Kullanıcılarına telif hakkı olmadan hizmet veren Istockphoto’nun merkezi Kanada Calgary’de bulunuyor. Site 10 ayrı dilde hizmet veriyor. Kullanıcılar siteden, fotoğraf, ilüstrasyon, video, ses ve flash dosyalar satın alabiliyorlar. Ürünlerin fiyatları 1 dolar gibi sembolik fiyatlardan başlıyor.

Istockphoto kullanıcılarına 5 milyon adet kaynak sunuyor ve 70,000’den fazla sanatçı bu veritabanına her hafta 40,000’den fazla yeni dosya yüklüyor. Bu dosyalar titizlikle kontrol edildikten sonra satışa sunuluyor. Binlerce fotoğraf sanatçısının geçimini sağladığı Istockphoto her hafta sanatçılarına 1.2 milyon dolarlık ödeme yapıyor.

Bilgi için:
İletişim Media
Selma Canyoran
[email protected]
Tel:0 212 223 92 66
Gsm: 0532 257 71 71

 

Ekleyen: Net Fotograf
Tarih: 26 Ekim 2009, Pazartesi
Okunma: 2887
Kaynak: http://

Düğün Hikayesi
» Fotoğrafça
Eos 1dx Mk Iıı
mete007[youtube]u2ccu7ArwBA[(sl)youtube]      [youtube]Hxl(2t)qaWCg8[(sl)youtube]               ...
Devamı »
» Bizi Takip Edin!
Aktif Üye / Ziyaretçi
(0)