yasin_demir55
yasin_demir55 (üye)
Samsun / Amatör

Ulead Resim Slayt Sorunu(yd)acil

SELAMLAR DEĞERLİ ÜSTADLAR.NİKON D80 MAKİNEMLE ÇEKTİĞİM GAYET KALİTELİ VE NET RESİMLERİ ULEADDA RESİM SLAYTI YAPIP DVD VİDEO FORMATINDA KAYIT ETTİĞİMDE RESİMLERDE BOZUKLUKLAR MEYDANA GELİYOR.ÖRNEĞİN;GÜZEL BİR GÜLÜMSEMESİNİ YAKALAYIP ÇEKTİĞİM BİR BAYANIN O GÜLÜMSEMESİNDEN ESER YOK AĞZI YAMUKMUŞ GİBİ GÖZÜKÜYOR.PLAKASI ÇOK NET OKUNAN BİR ARABANIN PLAKASI VİDEOYA ÇEVİRDİKTEN SONRA OKUNAMIYOR.OYSA ORJİNAL RESİM ÇOK ÇOK NET VE AYIRT EDİLİR GÜZELLİKTE.BUNUN NEDENİ NE OLABİLİR ACABA?PROSHOW GOLD İLEDE DENEDİM YİNE AYNI RESİMLER BOZUK GİBİ.BAŞKA PC DE ÖRNEK KAYIT YAPTIM YİNE AYNI.ÇÖZÜMÜ VARSA BİLEN ÜSTADLARIN YARDIMLARINI BEKLİYORUM.

Tarih: 15 Temmuz 2011, 10:53 - İp: 88.***.**4.235
41ciliz
41ciliz (üye)
Kocaeli / Özel Gün Fotoğrafçısı

şöle solıyım yanı kenddı tecrubelerımden ulead ta en son çıkış alcağın zaman yanı video oluşturmaya başladığında seçtiğin dvd formatında sp lp high gibi çöünürlük ayarları vardır oralara bakmalısın yada avi yapıp daha sonra herhangi bir convert programında çevirmebılırsın sıkıntı çözülecektir tahmınım bende kullanıyorum ulead pratık oldundan dolayı bi sorun yaşamıyorum....

 

Tarih: 16 Temmuz 2011, 15:18 - İp: 88.***.**8.73
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bizzat test edeceksiniz.

yapılan slaytı pal dvd video yapın. diğer arkadaşın da dediği gibi pal dvd yaparken ayara dikkat edin. belki farkında olmadan değiştirmiş olabilirsiniz.

diğer konu nero ile yazdırmak. paldvd yapıp nero ile yine dvd video yapma kısmından yazdırırsınız. kalite kaybına uğrayacaktır.

bunun yerine direk ulead üzerinden yada proshow üerinden dvdye yazdırma seçeneği kullanabilirsiniz. önemli olan pal dvd seçili olmasıdır. girebiliyorsanız ayarlarına bakın orada ses ve görüntü kalitelerini maximum değerlere çekebilirseniz eğer çok güzel video foto slayt alabilirsiniz.

bir diğer konu, slay videosunun izleneceği tvnin kalitesidir. iyi bir player ve dvdde izleyin test edin. elinizde imkan varsa farklı dvdplayerlerda ve monitörlede de görüntü kalitesini test edin.

ben bugüne kadar ulead slayt kullanan ve kötü diyeni görmedim. mutlaka bir yerde hata olmalı.

not: uleadı kapatıp kodek paketinizi güncelleyin

kodek paketi full indir
http://www.free-codecs.com/k_lite_codec_pack_download.htm

quicktime kodek indir
http://www.apple.com/quicktime/download/

divx kodek indir
http://www.divx.com/

* kodekleri kurarken tüm programlar ve tarayıcılar kapalı olsun. kurulum sonrası pcy yeniden başlatın

 

Tarih: 17 Temmuz 2011, 07:21 - İp: 88.***.**8.116
taner45ya
taner45ya (üye)
Manisa / Amatör

slaytının taslağını ulead dan ayrladıktan sonra share+create disc seçeneklerini yap.yani kendisi otomatik olarak çeviri yapıp dvd ye yazdırdığında böyle bir sorun yaşamazsın .ben yaklaşık 1 yıldır 11.5 i kullanıyorum ondan önce 7 sini kullanıyordum ama hiç bir sorun yaşamadım gayet net ve güzel.

 

Tarih: 9 Ağustos 2011, 01:41 - İp: 78.***.**0.217
  • 1