siir_adam
siir_adam (üye)
Kastamonu / Haber Fotoğrafçısı

Sony Hdv 1000 Kayıt Hatası Yardım

merhaba iyi çalışmnalar herkese.

Sony hdv 1000 ile bugune kadar DV olarak çok düğün vs. çektim en son kamerayı HDV ye alıp çekim yaptım 2. kasette 45 dk dan sonra çekmedi. bunun nedeni ise kaset içinde katlanmış imalat hatası olabilir. kaseti söküp yeni kaset takıp devam ettim. şimdi birinci sorum hdv çekmek için hdv kaset gerekiyormu? ikincisi ise kasetin katlanan bölümünü kesip attım kaseti ekledim ama içindeki 45 dk lık görüntüyü kamera okumuyor bunu için bir çözüm varmı ?
şimdiden teşekkürler.

Tarih: 5 Ekim 2011, 10:49 - İp: 85.***.**1.0
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

mini dv kasetlere 60dakika ve 90 dakika olmak üzere MİNİDV modunda kayıt yapılabilir. Kayıt modunu HDV ye aldığınızda hem görüntü boyutu büyür hemde ses kanalı kalitesi artar. buda minidv formattan daha fazla yer kaplayacağı için, normalde 60 - 90 dakika kayıt yapılabilen kaset 45 dakikada dolabilmektedir.

ikincisi; sağlıklı bir hdv kayıt için orjinal hdv kaset kullanılması önerilir. ama siz minidv kasetede kayıt yapabilirsiniz.

üçüncüsü; hdv kayıtları bilgisayara aktarabilmeniz için aynı hdv formatında kayıt yapan cihaza ihtiyaç vardır.

örneğin; minidv kayıt yaopan bir avuç içi kameramız var diyelim. görüntüleri sonyle hdv olarak çektik. daha sonra kaseti kameradan çıkartıp avuçiçine taktık. pcye görüntüyü aktarmaya çalıştık diyelim. OLMAYACAKTIR! çünkü avuç içi kamera hdv değildir. o yüzden hdv çekilmiş görüntüyü okuyamayacaktır hata verecektir.
HDV çekilmiş kaseti aktarmak için ya o kaseti çeken kamerayı kullanacaksınız yada kasete çekim yapan makinanaın özelliklerini taşıyan HDV avuç içi kamera kullanacaksınız. daha önce basşıma gelmişti orjinal kamera ile aktarmayı başarabilmiştik.

dördüncüsü; kasetin katlanması, bunu bilmiyorum.

 

Tarih: 5 Ekim 2011, 11:25 - İp: 88.***.**5.88
siir_adam
siir_adam (üye)
Kastamonu / Haber Fotoğrafçısı

pcye kayıt kartım var benim sorunun kasetteki görüntüyü kurtarmak

 

Tarih: 5 Ekim 2011, 12:04 - İp: 85.***.**1.0
mutlu st81
mutlu st81 (üye)
Trabzon / Stüdyo Fotoğrafçısı

remiye katılıyorum bende aynı sekilde orjinal kameradan göründüyü pc aldım ayrıca pc de yeterli alan mevcut olması lazım

 

Tarih: 6 Ekim 2011, 13:46 - İp: 78.***.**8.165
  • 1