kbkdijital
kbkdijital (üye)
Düzce / Stüdyo Fotoğrafçısı

M10000 Kamera Arızası Ve Servis

arkadaşlar paylaşmak mecburiyetinde kaldığımdan bun konuyu açtım. Daha öncede forumlarda paylaşmıştım. Geçen sene "need head cleanning" uyarı çıktığı için kamerayı Ankara ya Burukay a tamire gönderdim. Bana sadece okuma kısmında problem olduğu kayıtta problem olmadığı fakat içimizin rahat olması için istersek kafayı değiştirebileceklerini söylediler. Ben de 450 TL ödeyerek kafayı değiştirdim. Fakat kamera bu sefer üçüncü dördüncü çekimde aynı hatayı verdi ve bu sefer kayıta çizgi atmaya başladı. Değişen kafa 6 ay garantili olduğu söylendiğinden tekrar geri gitti tekrar kafa değiştirildiği söylendi ve kamera bir iki ay sonra geri geldi fakat gene aynı problem. Daha sonra anakart değişecek gibi birşey söylendi ve en son 2008 ağustos ta tekrar servise gönderdim. Oluşabilecek aksaklıkları olgunlukla karşılasasak da muhattap olduğum firma geçen hafta itibariyle cihazı teslim edeceğini hem karşılıklı hem de netfotoğraf.com da forumda iletti. Gel gelelim bugün telefonlarıma çıkmadığı gibi ankaradaki akrabama da telefonda muhattap almadığını kameraya satıp parasını yediği gibi seviyesiz ve lakayıt diyaloglar kurmuştur. Bizler böyle netfotograf.com gibi bir topluluk oluşturarak problemlerizi çözmeye çalıştığımız bir platformda böle şahıslara kapılmayalım. Bunu da tüm meslekdaşlarımı bilgilendirmek ve benzer problemlerin yaşanmaması için yazıyorum. Sayın firma mağduriyetimi giderdiğinde merak etmesin mağduriyetimin giderildiğini de paylaşacağım. Ama giderilmediği sürece burda başkalarının da mağdur olmaması için yaşadıklarımı paylaşacağım

Tarih: 30 Mayıs 2009, 13:34 - İp: 88.***.**2.119
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

telefonu açamama sebebim
TK0948 30 mayıs2009 2352450749152/1 sefer numaralı anadolu jet u"uçağı ile saat 13,35 uçağı ile mardine uçmak üzere uçakta olmamdandır.
dileyen kontrol edebilir. Salı gününe kadar mardindeyim.
Herkes bilir ben adapazarlıyım mardin dönüşü adapazarına gidecem akçakoca yolumun üstüdür. Makineyi bizzaat elimle ve deneterek teslim etmeyi planladım bunun sebebi de yine kbk dijitalin adımı açıkça söylemeden burda ileri geri yazılar yazmasıydı.Makinesinin akıbetini ve tamir süresini çok iyi bilmesine rağmen sanki hiç birşey bilmiyormuş kamerasını belki gelirse kullanırmış gibi laflar etmesiydi ..

Şimdi ankaradaki çalışanlarıma bu üyenin kamerasını derhal gönderilmesini talep ettim. Bakalım pazartesi bu üye Sürat Kargodan kamerası eline geçtiğinde bu sitede neler yazacak merak ediyorum.


Bilgi için tekrar açıklama yapayım :
Kbk dijital bana geçen sene bir kamera gönderdi Ben firma olarak tamir ettiğim ürünlere altı ay parça bir yıl da işçilik garantisi veriyorum.
Bu şahıs kamerasını aldıktan bir süre sonra kameranın tekrar sorun çıkardığını belirtti bunun üzerine ben de kamerayı anklaraya servisime talep ettim.
Kamerada yaptığımız tespitte kameranın sahte çin malı olduğu ve sorun un kafadan defil karttan kaynaklandığını tespit ettik ve bunu da telefonda bizzat kendisine aktardım.yeni kamera alırkende ona dikkat etmesi gereken hususları ve nerelerden alabileceği hakkında bilgiler verdim
Bu arada da panasoniğin almanyadaki servisi aracılığı ile bu kartın incelenmesini talep ettim.Tüm bu süreçleride eniştesine servisimde bizzat ben anlattım. Almanyadaki servis aracılığı ile (kişisel ilişkilerim sayesinde ) çin malı olan kart yerine orjinal üretim kart getrittim (bunu da kendisi biliyor)..ve kartı kameraya monte ederek kontrollerini yaptım .. İnanın çok pişmanım ama en azından çin malı kameralardan ağzı yanan diğer kameramanlar için çözüm ürettiğim için mutluyum...

Son olarak herkes kendine yakışanı yapar ben bana yakışanı yaptım bu üye de kendine yakışanı yaptı..



Bu başlığı kameranı alsanda silme
Bu başlıktan kesinlikle gocunmuyorum Bu başlık benim için övünç kaynağıdır Çünkü bu başlık benim müşterime yaptığım işe ağzımdan çıkan söze sahip çıktığımın bir ıspatıdır.

Bu piyasada yaptığı işe benim gibi koşulsuz garanti veren bir başka firma varsa çıksın yazsın buraya.
Hi,ç bir müşterime bu güne dek " bu kullanıcı hatasıdır garantiye girmez veya bu başka bir arıza o nun için bu arızaya da para vereceksin gibi bir laf etmedim iddia eden varsa buyursun.



Bu güne dek bana güvenen hiç kimseyti ortada bırakmadım başta ne konuştıysam aynen gereğini yaptım.




#burkay' tarafından 30.05.2009 18:29:28 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Mayıs 2009, 18:10 - İp: 85.***.**3.157
kbkdijital
kbkdijital (üye)
Düzce / Stüdyo Fotoğrafçısı

Ben burada sizez bu zamana kadar ters olacak hiçbirşey sölemedim. Yalnız siz geçen hafta salı günü teslim edeceğinizi söylediniz. Ve 30 Mayıs 2009 günü eniştem ki kendisi bi firmanın genel müdür yardımcısıdır firmanıza uğramıştır. İnatla kamerayı elden teslim edeceğinizi söylemişsiniz o da sizinle görüşmek istemiş ve firmanızdan sizi arayıp görüşmüş. Ve de siz bir ticaret adamına yakışmayacak şekilde kendisiyle muhattap olmadığınızı söylemişsiniz ki kamerayı bir sefer de kendisi teslim etmiştir size. Ayrıca telefon da "kamerayı sattım yok parsını yedim " gibi seviyesiz diyaloglarla bizleri hayrete düşürdünüz. Hiç beklemediğim bir hareketti sizden. Yakışıksız.Kameram geldikten sonra da hiç merak etmeyin ki çalışır ve çalışmaz durumda olmasını her iki türlüde olsa burda muhakkak açıklarım. Sonuçta karşılıklı ticaret yapıyoruz unutmayalım bana hayır olsun diye bu işi yapmıyorsunuz ve diyorsunuz ki kafa da değilmiş bu problem unutmayın ki ben bu kafa değişimi için size 450 TL para ödedim.İnşallah pazartesi kameram elimde olur. Zaten bundan sonra da hiçbir şekilde sizlede çalışmayı düşünmem. Ama diyaloglar buraya kadar gelmesinin tek sorumlusu sizsiniz. Biz hiçbir şekilde terbiyesizlik yapmadık.

 

Tarih: 30 Mayıs 2009, 19:19 - İp: 88.***.**2.119
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Senin enişten bir firmanın genel müdür yardımcısı ise ben de park bekçisi değilim.Senin eniştenden daha fazla okul bitrdiğimi rahatlıkla iddia edebilirim.
Ben herkese bana davrandığı gibi davranırım.
Evet ben sana kamerayı babanın hayrına tamir etmedim sen den para aldım ve bunun karşılığıda sana hizmet verdim hizmet verirken de sana taahhütte bulundum dedim ki bu kamera tamirden sonra altı ay parça 1 yıl da işçilik garantilidir.
Kameranın arızası kafadan değil anakarttan çıktı (almanyanın teşhisi) ben senden tek kuruş fark talep ettim mi? Ben gelen o parça için ödediğim kargo parasından gümrük işlemlerinden senin haberin oldu mu? Sen anakart bedelinin kaç lira olduğunu biliyor musun?

Benim için en kolay yol " al kardeşim bana ödediğin tamir parasını geri veriyorum git başının çaresine bak " gibi bir laf ettim mi? Seni başımdan savdım mı?
Bu bana yakışmaz dı çünkü...
Ben senin kameran için ne yaptıysam hep haberdar oldun.Sana bilgi verildi.

Tekrar söylüyorum bu konun buraya açılmasından rahatsız değilim.Bunu da senin terbiyesizliğin olarak görmüyorum.
Bu başlık benim için reklam niteliğindedir.
Bundan sonrasında haklarının dışında ben de sana hizmet vermeyi düşünmüyorum.
Ayrı kulvarların esnafıyız.
Ben merdiven altı çalışmıyorum

 

Tarih: 30 Mayıs 2009, 23:41 - İp: 77.***.**1.4
kurgucu0644
kurgucu0644 (üye)
Malatya / Firma

aslında yazmaktan biraz çekindim ama sonuçta üyelerin yorum yapma hakkını göz önünde tutarsak,kim haklı kim haksız yorumundanda kaçıyorum bence bu tartışmanın yeri burası değil ama şunu da söylemek istiyorum bende zamanında teknik serviste çalıştım bazen servislerin tamam arzıa kesin bundadır dediği bi parçada değilde başka hiç ummadığı bi yerden çıkabiliyor servis elbetteki garanti verdiği parçaları temin etmekle mükelleftir ama servislerinde kendine göre prosedürleri vardır anlayış la karşılamak lazım ki burkay abimizinde servis olarak elinden gelen çabayı gösterdiğine inanıyorum

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 10:53 - İp: 78.***.**9.147
ego37
ego37 (üye)
Kastamonu / Özel Gün Fotoğrafçısı

enes2344 katılıyorum. hangi servis herhangi bir forumda video ve foto ürünlerinde kime ücretsiz bilgi yardımı etmişki.burkay bey bu forumda panasonic yetkiliservis olarak herkese yardımcı olmaktadır. saygılarımla.ölümlü dünyada birbirmizi kırmayalım .bir gün toprak olup gidecegiz.

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 11:39 - İp: 88.***.**2.237
kbkdijital
kbkdijital (üye)
Düzce / Stüdyo Fotoğrafçısı

arkadaşlar ben yaşanan aksaklıkları her türlü anlayış ve saygıyla karşılarım. Yalnız yapılan seviyesiz diyaloglara üzüldüm. Özür dilemesini bilmek de bir erdemdir. Bugün bir fotoğraf stüdyosu sahibi olmak ve bunun yanında bir laboratuvar olarak kapsamlı bir firma olarak çalışmak kimilerine göre merdiven altıysa yorumu herkesin kendisine bırakıyorum. Olay hiçbir şekilde para değil biz bunlar gibi ne makinelere ne paralar verdik ve işlevi bitince kaldırıp attık. Ama dalga geçilmesi hoş değil. Olay kimin ne üniversite okuyup okumadığı da değil ki ben aynı zamanda bir öğretmenim. Eğitim ve diplomanın cahilliği aldığı kesin. Bu da son yazım zaten bu konuyla ilgili. Ve evet kameram bugün geldi. Şuan çalışır durumda gözüküyor. Ancak Kameramın inanki gönderdiğimdeki hali bu değildi. Çizilmedik yeri de kalmamış, açma kapama düğmesinden tutun kaset kapağına kadar her tarafı resmen yalama olmuş zor çalışıyor. Kimsenin günahına girmek istemiyorum ama bu kamera bu bi senelik süreçte tepe tepe kullanılmış gibi duruyor. Ve son olarak gönderdiğim çanta sıfır bi çanta ve iç rengi dahi farklıydı, içinde değişen kafayla birlikte temizleme kasedine kadar tüm aparatları vardı fakat gelen çantanın yırtılmamış tarafı kalmadığı gibi benim çantam da kesinlikle değil. Bu ciddiyetsizliğinden dolayı sayın Burukay a teşekkür ediyorum sadece ve bundan sonrasını allaha havale ediyorum. Çünkü gerçekten sıkıldım bu diyalogtan.

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 15:05 - İp: 88.***.**2.119
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

inan hiç şaşırmadım.
mutlaka çizik içinde ve her tarafı yalama olmuştur.
Tepe tepe kullanılarak eşek yüküyle para kazanılmıştır senin kameranla.
Çamur at tutmasada izi kalsın.

Ben senin önceki bir yazınla kişiliğini anladım ve notunu verdim .Bunun böyle olacağını bildiğim için de bizzat kendim bu nedenle kameranı bizzat elden getirerek teslim etmek istedim.

Senin enişten bana sahtekar muamelesi yaptı telefonda karşılığında da tokat gibi cevabını alınca bu diyalogların adı "seviyesizlik oldu" değil mi?
Yazıklar olsun size.

Çanta konusunu bilmiyorum çünkü ben orda değildim ve elemanlara acilen kamerayı göndermeleri talimatını verdim Ancak kamerada çizik vs gibi subjektif konuları ciddiye bile almıyorum.

Sonuç itibarı ile ben sözümü tuttum ve taahhütlerimi yerine getridim.


Benim açımdan konu kapanmıştır.


#burkay' tarafından 01.06.2009 15:40:45 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 15:19 - İp: 78.***.**8.201
kurgucu0644
kurgucu0644 (üye)
Malatya / Firma

eğer kameranda gerçekten çizik varsa eskisi gibi değilse ve ya öyle olduğunu idda ediyorsan tüketici hakları die bişe var neden bu forumu tercih ettin ki böle bir dialog için sayın kbkdijital

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 15:45 - İp: 78.***.**9.147
harun55
harun55 (üye)
Samsun / Amatör

arkadaşlar konuyu inanın baştan beri çok dikkatlice okudum fakat benim görüşlerime göre burada burkay kardeşimize çamur atılmaya çalışılıyor gibi geldi bana enes kardeşimede ayrıca katılıyorum eğer kamaranda bukadar büyük sorunlar var ise adam yetkili panasonic servisi git tüketici haklarına şikayet et eğer haklı isen gereğini yapacaklarına adım gibi eminim e tabi bunun içinde bir süreç lazım sana da bu kondua hak veriyorum tüketici haklarına şikayet edipte peşinde koşmakta bir mesele bugün hangi tüketicinin başına böyle bir olay gelipte tüketici haklarıyla uğraşmak işine gelirki.Eğer gerçekten sen söylediklerinde haklı isen burkay abi için bu asla kabul edilemez birşey ama yine söylüyorum böyle köklü bir teknik servis binlerce kişinin kamerası vs ile uğraşmış tamiratını yapmış teknik desteğini vermiş bir kişi kesinlikle kıçı kırık bir kamera ile bu şekilde uğraşacağına ben asla inanmıyorum.Ama şuda bir gerçek kamera konusunda panasoniclerin tutulmadığını ve kesinlikle kafa arıza problemi sık sık verdiklerini herkes biliyor.Bu konuda sana katılıyorum.Ama bunuda burkay kardeşimize maletmek doğru değil tabi.İnanın nerdeyse bir aydır kamera araştırması yapıyorum Sony markayı 100 kişi tavsiye etmişse panasoniğide 5-10 kişi anca tavsiye etti onlarda aşırı derecede titiz kullanan kişiler adam makinaya adeta bebek gibi bakıyor bu şekilde kullanmasam zaten başıma gelcekleri biliyorum diyorlar.Peki burukay abi sana şöyle bir soru sorayım madem panasonic köklü iyi bir marka diyorsun ozaman sana kafa değişimine gelen kameralara niçin 6 ay garanti veriyorsun madem panasonik iyi ve kaliteli bir marka bu garantiyi 6 aydan fazla yapabilirsin mesela 1-2 sene olmazmı

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 17:36 - İp: 88.***.**8.66
kurgucu0644
kurgucu0644 (üye)
Malatya / Firma

(KAFA GARANTİSİ NEDEN 6 AY SORUSUNA CEVABEN) ESKİ BİR TEKNİK SERVİS ELEMANI OLARAK BİZİM SERVİSİMİZDEDE SÖZ KONUSU OLUYORDU MESELA TARAŞ MAKİNALARI VARDI, FİYATI 1000 İLA 1250 TL ARASINDA DEĞİŞEN PHİLİPS TARŞ MAKİNASI VARDI ONLARIN PİL ÖMÜRLERİ YAKLAŞIK 1/1,5 YIL KADAR KULLANIMA BAĞLI OLARAK DEĞİŞİMİNİ BİZZAT BEN YAPIYORDUM FAKAT PHİLİPS'İN TÜRKİYE SERVİS MÜDÜRLÜĞÜ ANCAK 1 AY GARANTİ VERİYORDU AKLIMDA KALANINI SÖYLÜYORUM DEĞİŞMİŞ OLABİLİR SENE 2003 TÜ ÇÜNKÜ

 

Tarih: 1 Haziran 2009, 18:14 - İp: 78.***.**9.147