ortamxx
ortamxx (üye)
Kocaeli / Özel Gün Fotoğrafçısı

Jimi Jip

Arkadaşlar salonum için günlerdir jimi jip düşünüyorum benim sıkıntılarımı hepiniz yaşıyosunuzdur jimiler ayakları olan ve yere kurulan bir sistemdir ama salonlarda insanlara çarpma riski çok yüksektir aranızda kendi jimilerini yapan insanları gördüm ve benimde aklıma değişik bi fikir geldi acaba bu jimiye benzer bişey yapsak ama ayakları yere değilde tavandan destek alacak olsa nasıl olur bana hak verenler varsa yorumlarınızı bekliyorum

Tarih: 22 Ocak 2012, 01:51 - İp: 78.***.**2.38
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

öncelikle şunu bilmelisiniz ki herşey yerine göre.. salonlar dar ise jimy iş yapamayacak demektir. ayrıca çirkin görüntü vermside cabası.

bende düğün salonu işini düşündüm. orada hem jimy almayı hemde duvara monteli çalışmalar yapmayı düşünmüştüm 8yaklaşık birkaç yıldır aklımdaydı)

benim düşüncem şuydu;

yazın açık mekanda jimy iyidir. kapalı alanda ise birden fazla kamera kullanılmalı. görüntüler mixerle vs ile birleştirilmeli. kameraların birisi duvara montelenmeli. bu kamera sağ sola kumanda ile hareket ettirilebilmeli.

mantık bundan ibaret..

işi detaylandırması çok.. paraya ve vizyona bakar herşey.. örneğin sağa sola hareket eden mekanizmayı filmciler kullanıyor; http://www.ressim.net/6/upload/41c4cd97.jpg

bu dediğim sistemi kullanan birilerini hiç görmedim. çalışan bir örnekte hali hazırda yok. bu sadece bir fikirdir.

 

Tarih: 23 Ocak 2012, 12:11 - İp: 88.***.**1.29
  • 1