ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

İki Kamera Cekimi Yardim

selam arkadaslar bir dugunu iki kamera ile cekim yaptim bunlari mix yapmak istiyorum bana neler lazim ve neler lazim yardimci olurmusunz.

Tarih: 8 Ocak 2013, 23:06 - İp: 87.***.**9.48
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

1 dakika 1 gb tutuyo :D bugun dvd recorderi geri verdim LG almistim pek begenmedim dedigin gibi laptopa kayiti denicem ilk olarak olmazsa yeniden baska bi dvd recorder alicam.

 

Tarih: 17 Ocak 2013, 19:22 - İp: 87.***.**9.48
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

nczn arkadas selamlar dvd recorderda kayit ettigim filmi dvd ye aktariyorum ayni recorderda izlerken sorun yok ama baska bi oynaticida acinca yada pc de acinca kenarlardan goruntu daraliyor neden oluyor bu acaba bir bilgin varmi?

 

Tarih: 6 Şubat 2013, 18:51 - İp: 87.***.**9.48
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

gspot diye bi program var. onu kullanarak dvddeki videnun bilgilerini ekran görüntüsü olarak aktarabilirseniz buraya yardımım dokunabilir.

 

Tarih: 7 Şubat 2013, 22:55 - İp: 195.***.**0.178
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı



    cikan bilgiler bu

     

    Tarih: 8 Şubat 2013, 14:54 - İp: 87.***.**9.48
    kurab_canavari
    kurab_canavari (üye)
    Aydın / Amatör

    siz normal dvd yapmışsınız. burada bir sorun yok gibi..

    bu sorun tüm dünyanın sorunu. mesela evlerimizdeki 55ekran tüplü tv sizin dvdnizi çok güzel gösterirken komşumuzdaki full hd plazmasında görüntü bozuluyor.

    Bu şundan kaynaklanıyor: tv monitörleri ve yeni nesil plazma tvler görüntüleri ekrana doğru orantılamak için bir miktar bozuyor. hatta bozma ayarı tv içinde ayarlardan değiştirilebiliyor.

    Yani siz standart olarak bir dvd yaptığınız zaman artık iş sizden çıkıyor. Bu dvdi alan kişi evde 55 ekran tvde bunu izliyorsa sorun olmayacaktır. fakat hadi şu dvdyi akrabalarımda izleyelim derse ve dvdyi full hd tvye takarsa yada full hd monitörü olan bilgisayara atarsa işte ordaki tv ve monitör bu görüntüyü ekrana doğru bi şekilde sığdırmaya çalışacaktır. ki çoğu zaman %100 doğru orantılı olarak sığmaz. full hd monitörler 1920x1080 dir. sizin dvd 720x576 dır. bu yüzden dvdler hiçbir zaman %100 doğrulukta hd görüntü veremezler. yeni nesil tvlerde görüntüyü ortala, sığdır, hizala gibi seçenekler vardır. bunlarla oynayarak ideal görüntüyü bulabilirsiniz. bundan ötesi bu dvd formatında yapabilecek bişey yoktur. dvd formatının doğası böyle çünkü.

    he, eğer siz videoları bilgisayarda işlerseniz hd gibi üstlerde boş yerler bırakaırsanız ve sonra bunu yine 720x576 yazdırırsanız bu sefer evdeki eski nesil 55 ekranlarda üstte ve altta siyah boşluk göreceksiniz fakat yeni nesil plazmalarda sanki hdymiş gibi olacak. bu bir hiledir. ve bazı durumlarda güzel işlemeyebilir. çünkü kamera standart dv çekiyorsa(720x576 veya ntsc modu) bunu hdymiş gibi yapmak güzel olmaz.

    Müşteri size geldiğinde standart dvd (55 ekran kare tvler) mi yoksa hd plazmamı diye sormanız ve ona göre yapmanız gerekir. aynı anda hem 55 ekran kare tvler, hem ull hd monitörler için standart bişey yapmak biraz imkansız gibidir.


     

    Tarih: 8 Şubat 2013, 23:20 - İp: 195.***.**0.178
    ruhname
    ruhname (üye)
    Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

    cok tesekkurler bilgilerin icin. Ama soyle birsey var dvd recorderdan aldigim dvd yi yine ayni cihazda aciyorum tv normal gosteriyor ondan cikarip pc ye yada play stationa takiyom ayni tv de kenarlardan kesiyor. Tek kamerada cektigimde pinnnaclede isledigimde hic boyle sorun olmadi ne yani simdi mixeri bosunami aldim :S

     

    Tarih: 9 Şubat 2013, 00:24 - İp: 87.***.**9.48
    kurab_canavari
    kurab_canavari (üye)
    Aydın / Amatör

    dvd formatı dvd playerler içindir. nokta.

     

    Tarih: 9 Şubat 2013, 16:01 - İp: 195.***.**0.178
    kurab_canavari
    kurab_canavari (üye)
    Aydın / Amatör


    takıntılıysanız sorunu bulmak için denemeler yapın.

    daha öncelere ait dvd varsa onu gspota at ve orada yazan bilgileri mixerden aldığın dvd dosyasıyla karşılaştırın. birebir aynı ise sorun mixerden çıkan görüntüde olabilir.

    dvd vob doyası bence çok değişmez. onun bir standardı vardır. ama dvdye yazdırmadan önce gelen görüntü nasıl ona bakmak lazım.

    dediğim gibi deneme yanılma yapacaksınız. bir eski usul videoç keceksiniz birde mixerle.. ham videoları ve dvd player sonuçlarını gspot yardımıyla veya gözünüzle bakın anlayacaksınız.

    her sorunu mixere bağlamak istemeniz olayı hafife aldığınızı gösteriyor. he, mixer dandik ise ozaman belki olabilir. ama bu düşük olasılık. test edeceksiniz, inceleyeceksiniz yine test edeeksiniz yine inceleyeceksiniz

    sanal mixer duyrulur (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6VG0ixtE4bg)

     

    Tarih: 9 Şubat 2013, 16:26 - İp: 195.***.**0.178
    ruhname
    ruhname (üye)
    Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

    selam dvd recorderi geri verdim, cunku isin icinden cikamadim suandaki mixer bu http://www.youtube.com/watch?v=ATBioURE7cQ

    ama pazartesi onuda geri verip yerine bu mixeri alcam http://www.youtube.com/watch?v=C2MpuoAIDTA

    bu mixer ayrica recorder mpeg 4 olarak sd kartlara kayit yapabiliyor en azindan dvd yazdirma alma derdim olmaz biraz daha pahali artik parasini toparlayinca alicam dvd recorder senin dedigin gibi eski bir sistem herseyi bilgisayarda yapiyoz sonucta senden ricam bu mixeri incelermisin artilari eksileri nelerdir. PAzartesi son gunum mecbur geri vercem eskisini yoksa gunu geciyor, diger mixeri almam nedenlerimden biride sabit bi yerde calismdigimdan malzeme az olucak simdikinde extra bi ekran bide dvd recorder kullanmam lazim ama yeni mixerda oyle bi sorun yok sadece bir mixer iki kamera tasiyacagim yanimda, goruslerini bkliyorum.

     

    Tarih: 9 Şubat 2013, 16:45 - İp: 87.***.**9.48
    kurab_canavari
    kurab_canavari (üye)
    Aydın / Amatör

    valla bu profsyonellik meselesi biraz böyle manyak bişey..

    neden?

    çünkü, hani labirente giriyorsunuzda sürekli yolu bulmaya çalışıyorsunuz ya işte aynen buna benziyor profesyonellik. Denemediğiniz yol ve uğraşmadığınız sorun kalmıyor.

    iş nbihayetinde dönüp dolaşıyor sizde bitiyor. yani her koşulda dörtdörtlük bir şey yok. benim ustalarımdan öğrendiğim şey şu oldu;

    işi belirle ve buna uyan sorunsuz sistem kur. sisteme dokunma. 3-5 yıl sonra komple sistemi değiştir (güncelle)

    böyle yaparsanız hiçbir zaman kafanız ağrımaz. eğer ki sisteme müdahale ederseniz başınız beladan kurtulmaz. işte burada şuan olan budur.

    ---------------
    siz şuan hala sistemi kuramamışsınız. mizeri ben hayatımda kullanmış değilim. ben nerden bileyim iyimi kötü mü?

    mp4 bir kodek türüdür yani sıkılştırılmış görüntü. bunu bilgisayarda işlemek biraz zor olabilir. şöyle ki, mp4 ü sorunsuz işleyebilen örneğin premiere cs5 - cs6 olabilir. ediusta olabilir pinnaclede..(pinnacleyi bilmiyorum)

    benim kafamda sıkıştırlmadan kullanılan tek şey şu; ediusta hiç kullanmadığım ama gördüğüm direk kameran capture edilmeden alınan ve işlnebilen bir sistem var. bu pratikte çalışıyorsa şuan en mükemmel çözüm bu gibi görünüyor. Bunun haricinde mp4ü alıp işlemek bence %90 verim erebilir. ediustaki %10 luk verim için kasmaya gerek olmayabilir.

    bu açıdan bunu bilerek sistem kurarsanız mp4 çıkışlı mixer güzel olabilir.
    -------------
    yani kuracağınız sistemin artılarını eksilerini bileceksiniz ki sonra bu sistemi değiştirirken veya güncellerken veya birisi bişey soruğunda cevap verirken buna göre adım atacaksınız.

    dünyada şu gerçek hiç değişmez; "ne kadar ekmek o kadar köfte"

    iyi sistem kurmak bence her şarta göre sistem kurmaktır. buda sizin paranızı bitirir kafanızda saç bırakmaz.


    yani dolayısıyla siz bunu bileeksiniz. ona göre seçim yapacaksınız. mixer karta yazıyorsa mp4 işleyebilirim diyorsanız mixeri alın. yok ben bide taşınabilir bişey istiyorum veya sonra satması kolay olsun derseniz zaten seçim kriterleri değişir gider..

    zaten örneğin piyasadaki arabaların çoğu sizi bir yerden diğer yere götürür mesele size sunduğu diğer olanalardır. alırken ucuz olsun, az yaksın, parçası bulunsun satması kolay olsun, konfor.. bu heryerde böyledir. benim tanıdığım bir çok insanın canon kullanmasındaki nedenlerden birisi alınıp satılabiliyor olması ve parçası, servisi kolay halledilebiliyor olmasıdır. sizde mixeri alırken bunlara göe alım yapacaksınız. karta yazması güzelmiş ama o para verilirmi bilmem. çünkü kullanmadım. mp4 yazması karta yazması güzel gibi.. diğer kriterlerde size uyuyorsa alın gitsin. %100 doğru diye bişey yok daha fazla kafa ütülemeye gerek yok derim.

     

    Tarih: 10 Şubat 2013, 04:38 - İp: 195.***.**0.178