ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

İki Kamera Cekimi Yardim

selam arkadaslar bir dugunu iki kamera ile cekim yaptim bunlari mix yapmak istiyorum bana neler lazim ve neler lazim yardimci olurmusunz.

Tarih: 8 Ocak 2013, 23:06 - İp: 87.***.**9.48
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

mc2000e de zaten ful kalitede cekim yapiyorum ve otomotikte yapiyorum ayni camera biraz pahali ikinci kamerayi goruntu icin alacagim ama baktigim kameralarda yine en az 800 euro vercegim onlarda sony vx2000 ler varya eski kasetli onlardada otomotikte cekecegim ama korkum goruntu farkliligi cunku ikinci el alicam geri verme sansim yok sikinti yasamaktansa biraz fazla verip aynisini aliyim diyorum, bu arada mixer icin dvd recorder bakiyorum tavsiyen varmi ben sunu buldum

LG RH589H DVD-HDD-recorder

 

Tarih: 12 Ocak 2013, 19:54 - İp: 87.***.**9.48
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

açıkçası ben böyle işlerle hiç uğraşmadım. ne söyledimse mantık ve varsayım dahilinde söyledim. bu yüzden sorumlulukalmak istemiyorum. ben olsam önce dandik ekipmanlarla test yapardım. bul bi yerden ikinci kamera ve kaydedici ..
yap bi test bak bakalım sorun var mı. olmuyorsa bu dandik ürünlerin iyilerini alıp bağlarsınız.

----------
normalde mixerin çıkış tarafında mutlaka böyle bir recorder çıkışı bulunur ve kayıt yapar.bazı insanlar bu görüntüleri doğrudan pcye yapıyor. dediğim gibi görmediğim bir sistem ne söylesem kafadan sallamış olacağım bu yüzden bilmiyorum demeyi uygun görüyorum.
----------
alacağın kamera yakınlarda ise test et öyle al olmuyorsa almayın boşuna..

 

Tarih: 13 Ocak 2013, 05:03 - İp: 88.***.**3.24
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

dvd recorderi aldim baglantilari yaptim kayit yapiyo ama kayit olan filmde ne ses ne goruntu var goruntu karincali ses hic yok acaba nerde hata yapiyorum baglantilardami yoksa dvd kaydecinin icinde ayarlardami

 

Tarih: 13 Ocak 2013, 17:01 - İp: 87.***.**9.48
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bağlantılar doğruysa ve recover uyumsuz değilse kullanma kılavuzu varsa bakın derim. cihazda çıkış ayaları olabilir veya recoverde ayar olabilir.

 

Tarih: 16 Ocak 2013, 04:33 - İp: 88.***.**1.144
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

kayit yapmayi basardim kumandada av tusu var 3 kanal ucuncu kanala geliyo,mussun ) artik tek sorunum kaldi cektigim filmi dvd recorderdan alip pinnaclede basina ve sonuna ekleme yapip montajlamak bunun icin yardimci olurmusun dvd recorderdan nasil alacagim film.

 

Tarih: 16 Ocak 2013, 11:25 - İp: 87.***.**9.48
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

malesef direk dvdye yazdığınızda böyle oluyor. bunun önüne geçmek için mizerden çıkan görüntüyü, dvd kaydediciye değil direk bilgisayara, capture program yardımıyla veya pinnacle veya premiere gibi yazılım ile kaydetmektir. sonra işleyip dvdye yazabilirsiniz.

bir dvye video yazıldığı vakit o dvddeki dosyalar .vob gibi bir formatta olurlar. bunları da video işleme programlarının çoğu görmez. bunu çözmek için dvddeki görüntüleri bilgisayara atıp sonra avi veya mpg gibi formatlara çevirmek gerekir.

edius gibi programlar her ürlü dosyayı açabiliyorlar diye biliyorum ama yanlış biliyor olabilirim. bu yüzden dvdye yazılan görüntünün sonradan işlenebilmesi için mutlak avi veya mpg olarak convert edilmesi (çevrilmesi) gerekir.

çevirdiğiniz dosya video düzenleme yazılımları tarafından işlenebilir. ama buda kaliteden ödün verir. görüntü çevrildiği için bir miktar daha kötü olur. bu yüzden videoyu farklı formatlara çevirmek pek önerilmez.

video çevirme programlarını internetten indirebilirsiniz. ben şahsen avy video converter pro yazılımını öneririm.

son olarak size önerim şu olacak; mixerden çıkan görüntüleri dizüstüye aktarmanın yolunu bulun derim yoksa dvdden tekrar işlenip yazılması işi için çok ters iş yapmış olacaksınız..

#ncnz' tarafından 19.01.2013 08:04:37 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 16 Ocak 2013, 19:26 - İp: 88.***.**4.69
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

aldigim mixder pc ye cok kolay goruntu veriyor orda kayit yapabiliyorum ama kalitesi neye gore oluyor onu bilmiyom avi olarak kayit yapiyo sanirim buda kalite olarak kotu olmazmi dvd recorderlardan almanin baska bi yolunu buldum belki oyle olur dvd recordera disardan dvd ile film aktarabiliyorsun filmin basini ve sonunu pinnaclede yapip dvd recordera aktaricam orda dvd recordera kayit ettigim film ile birlestirebiliyom basina ve sonuna ekledimmi sorun ortadan kalkiyo filmi butun olarak dvd lere basarim ama tek sorun mix esnasinda yanlis bi goruntu oldugunda onu nasil cikaracagim . onuda cozecez insallah

 

Tarih: 16 Ocak 2013, 19:42 - İp: 87.***.**9.48
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

siz en temelde ne yapıyorsunuz? ne yapmak istiyorsunuz?

diyorsunuz ki benim artık eskisi gibi dandirik ilerle işim olmaz ben artık mixere geçeceğim modern bişeyler yapacağım. ama sonra görüntüyü direk dvdkaydediciye veriyorsunuz. buda saçma oluyor.

doğrusu, direk bilgisayara kaydetmek işlemek sonra dvdye belkide blu-raya yazmak.. siz ne yapıp edip bu düzene doğru gitmeniz gerekiyor. benim için iki kameran görüntülerin gelip düz bi şekilde bağlanması sorun olmaz diyorsanız dvdkaydedici size yeterde artar. ama her gülün bir dikeni olduğu gibi.. sizinde dediğiniz gibi bazı şeyler kısıtlanıyor.

--------
pcye kaydederken (sıkıştırmasız olması lazım) avi olarak veya sizin belirleyeceğiniz bir türde olabilir. mixer ne çıkış veriyorsa capture yapan yazılımda(güncel bir yazılım) buna büyük ihtimalle uyar. zaten 2 seçenek var; standart çıkış 720x576 pal vs. diğeride hd..
mixerin kullanma klavuzu varsa iyi inceleyin. yani olay hem mikserde hemde yazılımda olabilir. ben taa başta yazdığım gibi siz işi garaniye alın iki kamera aynı marka olsun mixere kafanız bazmazsa hiç olmazsa kameraların ne gönderdiğini bilirsiniz demek istemiştim. ürünü bizzat görmediğim için ancak bu kadar söyleyebiliyorum mantık çerçevesinde..

 

Tarih: 16 Ocak 2013, 19:52 - İp: 88.***.**6.80
ruhname
ruhname (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

bilgisayara kaydedince kalitede kayip olurmu peki, goruntuyu mts2 olarak bilgisayara kayit edebilirmiyim

 

Tarih: 16 Ocak 2013, 20:10 - İp: 87.***.**9.48
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

bilgisayar sıkıştırmasız alıyor olması lazım. bunu capture yapacağınız yazılımın ayarlarında yapıyor olmalısınız.

mts2 formatı hakkında bilgim yok. sanırım sizinde yok

 

Tarih: 17 Ocak 2013, 17:07 - İp: 88.***.**6.23