hbaysal
hbaysal (üye)
Kastamonu / Stüdyo Fotoğrafçısı

Dvd Ye Aktarımda Sorun Var

Arkadaşlar, düğün çekimleri yapıyorum. Yakın zamana kadar sorunum yoktu. ancak son 1 aydır Düğün videolarını Dvd ya atarken takılmalar başladı ve sıklaştı. DVD romu değiştirdim düzelmedi. Neroda yazdırıyodum adobe premiere de yazdırmayı denedim yine olmadı. Bilgisayarı değiştirdim takılmalar gene devam etti. Dvd leri konrol ettiğim Dvd playeri değiştirdim yine olmadı. Hem zamanımı boşa harcamış oluyorum hemde maddi külfet oluyor. Çıldırmak üzereyim lütfen lütfen yardım (Bilgisayarlarım yüksek performanslıdır)

Tarih: 27 Temmuz 2011, 04:32 - İp: 95.***.**7.147
oltulu
oltulu (üye)
Erzurum / Stüdyo Fotoğrafçısı

abi bence hiç nero ile falan uğraşma al bita ne sony mc6 direk kayıt cihazı kameradan dvd ye hem kalitesi de daha süper birebir görüntü ben kullanıyorum memnunum bilgi almak istersen ara abi numaram 05382955926 faruk yıldırım

 

Tarih: 27 Temmuz 2011, 11:42 - İp: 88.***.**4.234
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

@oltulu,
sony mc6 gibi direk kameran dvdye yazdıran cihazlar bana biraz özgürlüğü kısıtlayıcı geliyor.

hemen karşılaştıralım
- kasetli kamera bu alete bağlanır ve muhtemelen kayıt okumasını kafa yapar buda kafa ömrüne zarar verir. avuçiçi alıp aynı işlemi yapsak kafa ömrü derdinden kurtuluruz. vakitten kazanırız.
- pcye aktarıp ses düzenleme ve efekt ekleme gibi atraksiyonlar yapılabiliyorken direk aktarmada bunlar yapılamaz. görüntüyü olduğu gibi aktarır. hata var ise hatasıyla bir likte aktarılır.
- kameranın efektleri genelde standart türler oluyor. sürekli direk dvdye yazdırılırsa bir süre sonra işler standartlaşmaya başlar. buda müşteri menuniyetsizliği olarak geri döner. pcye aktarıp işlenirse gelişen son moda/trend geçiş efektlerinden yararlanılabilir.
- kesme biçme montajlama kurgu.. blue ray2a yazdırma dvd10a yazdırma hepsi pcde mümkümdür.
- ayarları bildikten sonra pcye aktarım sıkıntı yaratmaz. video düzenleme sayesinde müşteriler memnun kalır. - kamemandan istenende çoğu zaman budur-
- gelen müşteriye istediği video türünden çıkış verebilirsiniz. direk dvdye basma çoğu insan için uygun düşmeyecektir.

-----------------------
@hbaysal takılma nerede oluyor? görüntüde mi yazdırma aşamasında mı?

 

Tarih: 27 Temmuz 2011, 12:30 - İp: 78.***.**4.147
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

sony mc6 işyerleri için yada fazla kalite aramayıp uğraşmak istemeyip işini görmek isteyenler için (hızlı ve teleşasız) ve işyeri için hızlı hareket imkanı vermek gibi ihtiyaçlar için uygun görünüyor.



profesyonel anlamda düğün gibi çekimlerde bu aletin dezavantajları çok. fiyatıda pahalı geldi bana. 60tl ile 100-150 tl arası olmasını beklerdim açıkçası.

eskiden kaset vardı. pc ve kurgu programları yaygın değildi. o zaman bu tür direk kayıt yapan aletler revaçtaydı. sonra pc ve kurgu programları çıktı. yani eski nesil bir düzenek bu. kullanım amacınızla örtüşüyorsa yeni eski olması pek önemli olmuyor. maksat işimizi görsün.

 

Tarih: 27 Temmuz 2011, 12:41 - İp: 78.***.**4.147
fotobeyza-d
fotobeyza-d (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

selam ....
hayatini neden zorlastiriyorsun ?
bir hard diskli dvd rekorder al hani su dvd playerler varya ondan
bütün cekimleri ya ona yap yada sonradan kasete aktar.....
bir basini yap birde son ekle . ondan sonra direkt hard diskten dvd cdsine cek .okadar... bilgisayar da cok kalite kaybediyorsun ..
benim tavsiyem
saygilar

 

Tarih: 27 Temmuz 2011, 21:38 - İp: 78.***.**7.183
hbaysal
hbaysal (üye)
Kastamonu / Stüdyo Fotoğrafçısı

Remi5861 sana tamamen katılıyorum, Doğrudan kameradan DVd kayıt çihazı ile dvd ye görüntü atmak amatörce, yani görüntüye müdahale edemiyoruz jenerik hazırlayamıyoruz. Sizin de dediğiniz gibi en güzeli pc ile dvd yapmak.
Benim dvd takılma sorunuma gelince, çok araştırdım. enson olasılık hava sıcaklığıyla dvd lerin genleşebileceğini düşündüm. dvdleri vantiratörle soğuttum. öncekine nisbeten düzelme oldu. tabiki dvd kaliteside etkili oluyor.
İlgilenen herkese teşekkür ediyorum

 

Tarih: 31 Temmuz 2011, 19:57 - İp: 95.***.**0.177
  • 1