damla43
damla43 (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Dv Cam. Larda Sp Ve Lp Çekim Farkı

Herkeze slm.dv cameralarda SP ve LP çekim modlarının cameraların kafaları için aslında çok önemli bir unsur olduğunu öğrendim.birkaç gün önce görüşmüş olduğum ve kendisine güvendiğim bir servis LP çekim modu ile cihazı kullanmanın cihazın kafa ömrünü önemli derecede azalttığını söyledi. bir başka duyumda kafa temizleme kasetlerinin de aslında kafa ömründe çok önemli bir etken olduğu .faydası kadar zararının olduğu. Sizlerin acaba bu konular hakkında araştırmalarınız veya fikirleriniz varsa paylaşmak istedim.

Tarih: 25 Kasım 2008, 06:41 - İp: 88.***.**8.165
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Kasedi tam sonuna kadar kullanmamızı sağlayan özellik değilmiydi o sp-lp?

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 08:22 - İp: 88.***.**3.170
damla43
damla43 (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

hayır öyle değil.sp modunda cam. aynı kaste 60dk.çekim yapıyor.Sp moıdunda ise asynı cihaz aynı kasete sıkıştırarak 90dk.çekim yapıyor.işte bu sırada sıkıştırma anında Kafanın çok aşırı zorlanarak ömrünün kısaldığından bahsediliyor

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 09:57 - İp: 88.***.**5.24
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Ben kasetlerin sıkıştırmasız olduğunu biliyordum.

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 10:27 - İp: 88.***.**3.170
zesel
zesel (üye)
İstanbul / Amatör


Üyelik iptal edilmiştir.

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 11:57 - İp: 88.***.**7.32
trojaner
trojaner (üye)
Almanya / Amatör

merhaba arkadaslar
Benim bildigim kadariyla sp cameranin normal devirde calistigi, yani kaseti normal devirde ceviriyor ,fakat lp de kasetin devirini yavaslatiyor ve daha uzun bir vakit kayit yapiliyor, bunun kafayla ne alakasi oldugunu ben anlayamadim dogrusu?
Bence kafayla bu devirin hic bir alakasi olmamasi lazim yani yipranmasi acisindan.
Ikincisi Kafa Temizleme kasetlerini hic kullanmayin derim cünkü benim basima geldi kafayi ayni zimpara gibi yiyor bayagi törpülüyor. Ben bir sony kamerami bozdum böyle bir kasetle , kameranin kafasini bozdurdum .
Benden tavsiye bu temizleme bantlarini hic kullanmayin, Sayet temizlemek icap ederse bir kulak cöpüyle yani ucu pamuklu bir cöple saf alkole batirin ve kafayi cevirerek temizleyin cok daha sihhatli oluyor ve bozulma tehlikeside olmuyor.
selamlar

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 14:44 - İp: 77.***.**8.27
turk video
turk video (üye)
Nevşehir / Özel Gün Fotoğrafçısı

SP.de CEKIMDE kalite düsmez . LP de kaltite düser ve temizleme kasetini asla kullanmayin ayni ince bir zimparayi düsünün bir yere sürünce ne kadar zarar verir.

not sp ve lp cekimde kafaya zarar vermez... 18 YILDIR deneyimlimle konusuyorum bir elektronikci olarak.

saygilarimla

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 14:45 - İp: 152.***.**6.154
foto onur
foto onur (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

sevgili trojaner pamuk olayını kullanmamanı tavsiye ederim.onun yüzünden benim videom gitti.kafanın üzerindeki kristal,pamuğa takılıp kırıldı ve kafa bozulu.ben şuan kameranın kafasını fırça ile temizliyorum.herhangi bir kitapçıdan ince uçlu suluboya fırçası alabilirsiniz.fırçayı alkole batırıp kristallerin üzerine sübastırmadan sürerseniz kafa temizlenmiş olur.ayrıca sp ve lp modunda aynı yerde çekim yaptım.lp modunda çekim kalitesi biraz düşüyor.artık tercih sizlerin saygılar.

 

Tarih: 25 Kasım 2008, 15:25 - İp: 78.***.**6.121
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Arkadaşlar,
Kafa temizleme kasedi kullanmanız gerekiyorsa kullanın..Evet kafa temizleme kasedi kafayı temizlerken kafanın yüzeyini tıraşlıyor ancak burada dikkat etmeniz gereken konu : Dijital kayıt yapan yeni nesil kameralara temizleme kasedi takıp play tuşuna bastığınızda kasedin yaklaşık 8-10 saniye kadar ilerleyip durduğunu farkedeceksiniz.İşte bu süre kafa üzerinde biriken kirin tıraşlanarak alınmasına yetecek kadar gerekli süredir kafa üzerindeki çekirdeklerden ise çok az miktarda kayıp olmaktadır.Bu kayıp ise elde edilen yarar karşısında sözü bile etmeye değmez bir ayrıntıdır.

Ayrıca kafası kirli kamera ile çekim yaptığınızda çekilen görüntülerin enlemesine şeritlerle dolu olduğunu göreceksiniz (ekranda yukarıdan aşağıya doğru bir şerit görüntü bir şerit beyaz çizgi şeklinde 6-7 şerit olur) Bu durumda TEMİZLEME KASEDİ KULLANILMAMASINI öneren arkadaşlar çözüm olarak ne önerdiklerini yazarlarsa sevinirim...
Murat Özdemir www.panasonicyetkiliservisi.com *link ***

 

Tarih: 28 Kasım 2008, 00:41 - İp: 88.***.**8.126
ego37
ego37 (üye)
Kastamonu / Özel Gün Fotoğrafçısı

bende canon mini dv kamera var el kamerası bende sp modda kullanıyorum.sp modda kullanmayı tavsiye ederim ve dv kasetlerin üzerine tekrar kayıt yapmayınız.yeni bir dv kaset kullanınız .kamera daha uzun ömürlü olur saygılar

 

Tarih: 8 Aralık 2008, 00:18 - İp: 88.***.**3.64
e0s
e0s (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

SP LP arasında ki en büyük farklardan birisi saniye başına düşen veri aktarımının azalmasıdır.Sıkıştırma sözkonusu değildir.Codec olmadan, neyi nereye sıkıştırcaksınız.

Örnek DVD kameralar da
XP kalite 9 Mbps
SP kalite 6 Mbps
LP kalite 3 Mbps,

Mini Dv kasetin 25Mbps veri aktarımı vardır.LP moda alındığında devri ve veri aktarımı düşürüp daha uzun süreli kayıt yapılması imkanı sağlanır.

 

Tarih: 12 Aralık 2008, 00:47 - İp: 92.***.**8.147