raikkonen22
raikkonen22 (üye)
Edirne / Amatör

Canon Xl2 - Sony Fx1e Hangisi?

arkadaşlar fotoğraf üstünü bir site ama ben yinede sizden video kameralar hakkında yardım isteyeceğim iki seçenek arasında kaldım Canon XL2 ve Sony FX1E sizce hangisi tercih edilmeli kısa tanıtım filmleri gece düşük ışık ve düğün çekimlerinde kullanmayı düşünüyorum en iyi hizmeti hangisi verir sizce?

Tarih: 17 Eylül 2009, 23:28 - İp: 88.***.**0.180
adul
adul (üye)
Muğla / Özel Gün Fotoğrafçısı

bence canon xl2

 

Tarih: 18 Eylül 2009, 11:45 - İp: 85.***.**0.171
vetmemo
vetmemo (üye)
Yurtdışı / Özel Gün Fotoğrafçısı

Canon XL2 nin cok iyi oldugunu duydum ;
-yüksek cözünürlük
-16:9 cekim vs.

tek eksik HD olmamasi...

HDV düsünmüyorsan al derim, ama artik tüm sistemler HDV a dönüsüyor...

Kullanilmis XL2 yaklasik 2000€ ya bulabilirsin...

 

Tarih: 18 Eylül 2009, 21:02 - İp: 217.***.**5.89
tvgozde
tvgozde (üye)
Edirne / Firma

arkadaşım sakın ola canon XL2 almayasın hayatının hatasını yaparsın..
Ben bu kamerayı sony vx 2100 ile mukayese ettim çekim yaptım yaklaşık 1 ay kullandım..
Canon XL2 sony nin yanına bile gelemiyor..
kısaca gördüğüm kusurlar..
1- Fiyat çok yüksek
2-Renk doygunluğu ve kalitesi düşük
3-Alçak ışık başarısı çok zayıf
4-Focus hassasiyeti çok zayıf özellikle hareketli çekimlerde ve düşük ışıkta çok başarısız.

Artıları: Kameranın ergonomisi ve ses çekimi harika.

 

Tarih: 18 Eylül 2009, 22:28 - İp: 88.***.**0.118
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

CANON XL2 Linkleri

türkçe tartışma>>>
canon resmi ürün tanıtım sayfası linki>>>
Vimeo' (kaliteli video gösteren sitede) daki xl2 ile alakalı videolar >>>
Canon xl2 kameranın Youtube videodaki tüm videoları>>>

aynı aramaları sony içinde yapabilirsiniz.

benim fikrim: "ikiside değil"

 

Tarih: 18 Eylül 2009, 22:46 - İp: 88.***.**3.23
-olympos-
-olympos- (üye)
Antalya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Canon XL 2-- Tek eksiği HD olmaması eğer HD gereksinimin yoksa alabileceğin en profi kamera- manuel ayarlar kullanım kolaylığı ve lensinin keskinliği mükemmeldir. Ben çok kulandığım için vede XL 1-- XL 1 S--- XL2 hepsini yıllarca kullanma olanağım oldu. En son geçen hafta oelde çekim yaptım 1000- kişilik salonun bir köşeden konuşmacıyı portre olarak çaktim mükemmel netlik ve renk doygunluğu vardı. Bende ayrıca SONY FX 1- de var, ve olmadı çantaya geri koydum, zoom yetmedi ve yeterli renk doygunluğu alamadım manuel giremedim.
-tvgozde-- hiç katılmıyorum böyle bir kamera bu fiata pahalı deyil- ortalama 4500 TL civarı.
Renk doygunluğu kalitesi en üst seviyededir. Çok kullandığım için renk karakterini çok iyi biliyorum. Düşük ışıkta başarısı çok iyidir. Birde focus olarak XL1-- ve XL1 S-- de zayıfdı ama XL2-- de bunu düzelttiler sorun yok.

Sadece düğün çekimi yapıcam desen SONY FX 1- al auto ya hafif kamera düğünü çek, ama öbür profi işlerde zorlanırsın - lens sabit , Canon da istediğini kullan. Yapıcak olduğun işlerde lens in sökülüyor olması büyük avantaj, sabit lensle çok zorlanırsın. kolay gelsin. iyi çalışmalar.

 

Tarih: 19 Eylül 2009, 00:59 - İp: 62.***.**2.30
muzo.emre
muzo.emre (üye)
İzmir / Amatör

merhabalar.


kendime ait fx im var. yaklasık 4 ay oldu alalı ve aşırı memlunum. canon xl2 de yetiştim diyebilirim ve sony bana compact fotograf makınası gıbı kaldı. abılerım yorumlarda xl2 ıcın hd olsa ıyı olur demısler lakin sony fx hiç bir zaman 35 mm yi yakalayamıyor. xl2 de film çek 35 mm ye cevırecek parayı bulursan sınemalarda bıle oynatırsın.

fx ile bir fabrikanın tanıtım işini aldık hd olarak cektık ve begenıldıgınden anlastıgımız ucretten fazlasını verdıler. fabrıka ıle anlasma geregı ısmını ve dokumanlarını veremıyorum. ama aynı tanıtım fılmını xl le cekseydım daha ıyı olacagına adım gıbı emınım.

eger hd canon ıstıyorsan paranda varsa tanıtım fılmlerını Canon XL-H1 ile çek. ama sadece düğün işi yapacaksan fx i tercih etmeni öneririm.


[email protected] adresim fx ile sormak ıstedıgın olursa yardımcı olabılırım...

 

Tarih: 22 Eylül 2009, 08:54 - İp: 188.***.**2.175
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

düğün dernek işlerinde kaba ve büyük kamera profesyonel işlerde lensi falan değişebilen rngi iyi veren ve çok fazla ayarına müdahale seçeneği sunan ve hd seçeneği sunan makina alınmalı.
yoksa bizzat şapa oturursunuz.
en kral hd kamerayla köyde ilçede çekim yaparsınız ama size düğün dernek işi bitene kadar 50 kerre sorarlar bu kameramı oyuncak mı diye..
çünkü insanların aklındaki kamera kaba büyük ve omuzda olandır.
elde kamera görürlerse ve küçük ise kimseyi ikna edemezsiniz size inanmazlar.
derlerki "biz anlamıyoruz diye bize yutturmaya çalışıyor" diye.
aksini düşünen denesin ve görsün.
ayrıca hdnin adını duymamış binlerce insan gösterebilirim size.

 

Tarih: 23 Eylül 2009, 19:08 - İp: 85.***.**5.93
muratersan
muratersan (üye)
İstanbul / Meraklı

Canon xl 2 deşibilir lens seçeneği mevcut bir adaptör ile canon foto lenslerini kullanabılırsın keskın sonuclar almanı saglar 4 kanal ses girebiliyorsun ve bunların ıkısı xlr phantom giriş boylece ses sorunu yasamazsın ıster yaka mıkrofonu ıster dınamık el ıstersen boom kullanırsın fx 1 de yok bunlar lens degıstıremezsın ıkısınde de 16:9 ve 4/3 seçeneği mevcut ama canon da 5o interlace veya 25 progresive çekebilirsin ıkısınde manuel menu mevcut xl omuzu gelıyor sony bileğine kuvvet uzun suren kayıtlarda yorucu oluyor gece cekımlerınde gaın karsılastırması yapmadım ama tepe lambası herseyı cozer sony de aku tasırsın belınde elınde ama canonda arkaya aparat ıle tek kamera uzerınden ısık sorununuda cozersın bence canon gecen hafta dogu bank fıyatıda 3600 dolar ıdı ıkı aku sarj aletı ve 20 x optıklı lensı ıle ....

 

Tarih: 21 Kasım 2009, 17:06 - İp: 94.***.**6.16
tvgozde
tvgozde (üye)
Edirne / Firma

Gerçektende teknik özelliklerine bakarsanız Canon XL2 süper düşünülmüş Pro görünümlü harika bir kamera,ama 4 kanal ses girilmesi,Lensinin değişebilir olması vs. vs. olması resim kalitesini hiç arttırmamış,hele alçak ışıktaki başarısını hiçmi hiç arttırmıyor gain i arttırsanız bile noise den dolayı görüntü kalitesi düşüyor.
Tepe lambası malesef herşeyi çözmüyor,yakınlarda görüntü patlaması,uzaklarda karanlık görüntüler olması malum hiçte arzu edilen bir durum değildir.
Mesela bir düğün çekiminde çok az kişinin yüzünde ideal aydınlığı görebiliyorsunuz,ama 3 CCD sensorlu bir SONY ile tepe ışığı kullanmadan,kalabalık insan gruplarının yüzlerindeki ışığın aynı olması seyri doyumsuz görüntü bütünlüğü sağlıyor.
Arkadaşlar bu konuda polemik yaratmak istemem ama imkanınız varsa SONY VX-2000 veya 2100 veya PD-170 ile özellikle alçak ışıkta XL2 ile mukayese edin bana çok hak vereceksiniz çünkü ben bu kameları kullandım ,neticeyi ordan biliyorum.
Ayrıca CANON XL2 nin Erkayalar Garantili Fiyatı:13.700 TL dir Saygılar sunarım.

#tvgozde' tarafından 24.11.2009 18:57:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 24 Kasım 2009, 18:52 - İp: 88.***.**0.118
  • 1