svetla
svetla (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Yalçınlar Fotoğrafçılığı Kınıyoruz

sevgili arkadaşlar fotoğraf ürünleri satan yalçınlar fotoğrafçılık son zamanlarda kötü ürünler ithal edip fotğrafçılığa gönül vermiş bu konuda para harcayan insanları bir nevi kandırıyor sattığı ürünleri kendi garanti kapsamında gösterip alının ürün 2-3 ay sonunda bozulunca öyle bir belgeyle karşınıza çıkyorki sanki o ürün onun vitrininden çıkmamışta o aracı olmuş gibi oluyor bu fotoğrafçılara ve fotoğrafçılık için para harcayan insanlara bir haksızlıktır
yıllardır bu piyasada fotoğrafçılardan kazanç sağlayan bu kurum sattığı malın arkasında durmamakla beraber konuyu anlatacağınız firma yetkililerinden bir muhatapta bulamıyorsunuz bu konuda bu kurumdan şikayeti olanlar varsa eğer ben bir şey başalttım tüketici haklarımı kullanarak bu kuruma mahkeme yoluyla dava açacağım eğer şikayeti olan varsa buradan bana ulaşabilirler


Tarih: 11 Ocak 2010, 15:07 - İp: 85.***.**1.71
siparisium
siparisium (üye)
İstanbul / Firma

ticarette herşey serbest,en fazla 50 bin tl ceza öder.

paravan şirket kurduysa adamlar doğru söylüyordur.Hukuken bişey ispatlamakta zorlanırsın.
böyle firmaların birden fazla paravan şirketi vardır.

 

Tarih: 11 Ocak 2010, 16:27 - İp: 85.***.**1.159
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Günaydın.. Günaydın.. Günaydın...

 

Tarih: 12 Ocak 2010, 14:27 - İp: 78.***.**1.32
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili svetla,
yaşanan olayı buraya ayrıntılı bir şekilde yaz ben konuyla bizzat ilgileneyim konuyu selim beye ileteyim.Yalçınlar gibi köklü bir firma hakkında burada =olanları açıklmadan yazılar yazmanı= yakışıksız buluyorum.

Sevgili t sistem: bir yazında "makina bozulduğunda amerikaya göndere bilecek durum daysan amerika dan al ,yok gönderemem diyosan yalçınlar dan al "
diyerek Yalçınlar firmasını öneriyorsun şimdi de aynı firmayı karalıyorsun?? Ne iş anlayamadım??

 

Tarih: 10 Şubat 2010, 20:20 - İp: 94.***.**9.200
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

Sevgili arkadaşlar svetla isimli üye nezaket gösterip bana özelden mesaj attı ancak ona yine özelden sorduğum sorulara yanıt vermedi. Svetla eğer bu hafta sonuna kadar bana cevap vermezse bana özelden yazdığı yazıyı buraya koyarak cevap vereceğim zira svetlayı bu haliyle HAKSIZ Yalçınlar firmasını ise HAKLI buluyorum.

Gerekçem :

GARANTİ BELGESİ UYGULAMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK
Yayımlandığı R. Gazete Tarihi : 14/6/2003 Sayısı : 25138 ‘ te belirtilen bazı hususları burada zikretmeyi uygun bulmaktayız.

Garanti ve Tamir Süresi
Madde 6- ..... Malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, servis istasyonunun olmaması durumunda, malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçısı - üreticisinden birine bildirim tarihinden itibaren başlar.
Ücretsiz Tamir Yükümlülüğü
Madde 13-..... Arızalarda kullanım hatasının bulunup bulunmadığı servis istasyonları, servis istasyonunun mevcut olmaması halinde sırasıyla; bu malın satıcısı, bayii, acentesi, temsilciliği, ithalatçısı veya imalatçı-üreticisinden birisi tarafından düzenlenen raporla belirlenir.

 

Tarih: 21 Şubat 2010, 22:16 - İp: 78.***.**4.198
f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

Güzel söylüyorsunuz da burkay bey! gecen sezon sonu Ocak elektronik ten 10 adet sony S730 makinler aldim. Bunlarin 3 tanesinin ekran üzerinde elips seklinde izler cikti. Kutularini sifir actim bunlari bildirdim bana servise yollamam istendi gönderdim. Bulundugum ilcede Sony bayiside var önce ona gösterdim oda makineleri alip raporunu yazip bi üst servise göndermis ordan gelen cevap kullanip hatasi oldugudur. Bunu satan Ocak elektronik benim satici oldugumu bilmesine ragmen ve hatiri sayilirda alis veris yapmama ragmen böyle bi durumla karsi karsiya birakildim. Bence servisler mümkün oldugunca satici firmalari kolluyor, özellikle Sony bu konuda cok sert ve güvenilmez oldugunu bana göstermistir. Ben bu makineleri zararina ese dosta satmak zorunda kaldim. Bir takim yasalar cikariliyor ama malesef yaptirimlari bi muamma . Ben yurt disinda ikamet ediyorum esim aldigi cizmenin fermuaru kopmasindan dolayi ve 2 ay gecmesine ragmen dün gözümün önünde iade edip parasini aldi. Iste gercek uygulama bence buna denir. Acaba Türkiye de hangi magaza bunu yapardi.??

 

Tarih: 23 Şubat 2010, 13:48 - İp: 88.***.**2.85
  • 1