positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Türkiye Niye Pahalı ?

niye buradaki makineler Amerika veya Uzakdoğuya nazaran farklı satılıyor ? Bilen varmı ? Buradan almanın avantaj ve desavantajı nedir ? Ben Fuji finepix A-340 düşünüyorum. makine çok hoşuma gidiyor ancak bu sorularda kafamı kurcalıyor...

Tarih: 26 Mayıs 2004, 19:03 - İp: yok
nusret03
nusret03 (editör)
Afyonkarahisar / Firma

yaw madem pahalı diyosunuz yurtdışından getirtin diicem gene herkes üstüme saldırıcak.

kafanıza göre takılın. şartlar ortada. ucuz veya pahalı. alın oturun

 

Tarih: 2 Temmuz 2004, 06:09 - İp: yok
mag57
mag57 (üye)
İstanbul / Meraklı

NUSRET KARDEŞ ŞARTLARI ZORLAMADAN DÜZELTEMEYİZ.
BANİM TANIDIĞIM VARDI GETİRDİM AMERİKADAN BURADAKİNİN YARI FİYATINA YA TANIDIĞI OLMAYAN
NİYE İKİ MİSLİ PARA VERSİN AYNI MALA.YAZIK DEĞİLMİ ?

 

Tarih: 2 Temmuz 2004, 09:52 - İp: yok
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Ohara kusura bakma ama Türkiyede fot. makinelerinde ÖTV uygulaması yok. Buzdolabı çamaşır mak. ve Videokameralarda var ama fotoğraf makinelerinde YOK.

 

Tarih: 2 Temmuz 2004, 13:02 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

bu işe bi nokta koyma zamanı geldi.

şirket yada firma isem türkiyeden çatır çatır pazarlık eder alırım faturayı peşinene giderime eklerim. Firmamı riske sokmam

kişi isem türkiye ve yurt dışı fiyatı arsında farka bakarım 30 dan fazla ise ve makine basitse yurt dışından alırım. fark azsa hele birde kredi kartı ile alıyosam. türkiyeden alırım garnti, türkçe klavuz destek. kur farkları posta kargo masrafları gümrükten geçerken yaznabilecek süprizler ve uçakta paket kaybolması durumları ile uğraşmam.....




#flassv' tarafından 14.10.2004 09:27:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Temmuz 2004, 13:22 - İp: yok
analog
analog (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar geçtiğimiz yıl bir dergide yazıyordu,hangisi olduğunu hatırlamıyorum.Elektronik ürünlerle ilgili olarak dünyada en fazla üretim hatası olduğu iddası türkiyeden geliyormuş.Maalesef teknik servislerimiz hiç bir b.k tan aanlamadıkları için ürüne bahane bulmaya bayılıyorlar.Aranızda ağır aksak kullandığı elektronik eşyayı gönül rahatlığıyla teknik servise götüren varmı?Ben daha rastlamadım.
-Aman daha beter olur...
-İçindeki parçaları çalar...
-Gereğinden fazla işlem yapılarak fazla para alınır...

İstanbulda en çok iş yapan sony servisinin teknik servislik belgesi elinden alındı biliyormusunuz.Bu servis senelerce iş yaptı.Ve insanların şikayeti ayyuka çıkınca belgesi iptal edildi.Peki bunca sene bu adamlara nasıl iş yaptırtıldı.Ben de bu servise ürün götürdüm ve bir daha kullanmadım diyebilirim.
Daha sonra farklı bir servise de götürdüm.Oradakilerle konuştum.Söylediğim yerin lisansının önümüzdeki günlerde iptal edileceğini söylediler ve öyle oldu.(Bunu lisansının iptal edildiğini nereden biliyorsun derseniz diye belirttim)
kısacası Türkiyede aldığınız elektronik ürünler allaha emanet.

Arkadaşlar bu arada yurt dışındaki ürünlerin fiyatlarıyla burayı iyi karşılaştırın.Bazı şeyler ,örneğn amazonda, daha pahalı.Ben 2 gün önce sigma 70-300DL baktım 170$ dı.Burda ben 150$ a buldum.

 

Tarih: 8 Eylül 2004, 14:33 - İp: yok