pressmen
pressmen (üye)
Ankara / Amatör

Teknosa'nın Ayıbı

Teknosa'nın broşürlerini okuyanların dikkatini çekmiştir. Fotoğraf makinalarının tanıtıldığı sayfaların ortasında kocaman (Teknosa'dan fotoğraf makinası alana 1 GB SD Kart 19 YTL'ye diye) bir reklam vardır. Ancak bu sizi yanıltmasın. Her fotoğraf makinası alana bu imkanı tanımıyorlar. Ben Teknosa'dan FZ5 almıştım, ancak benim bu kamyanyadan eve gidip broşürü inceledikten sonra haberim oldu. Müşteri hizmetlerini aradım, makinayı aldığım mağazayı (Ankara Migros) ararsam yardımcı olacaklarını söylediler. Mağazayı aradam ancak hiç de yardımcı olmadılar. Ben de müşteri hizmetlerine bir mail attım ve neden böyle yanıltıcı şekilde ilan verdiklerini ve neden bu kampanyadan benim yararlanamadığını sordum. Mailimin alındığına ve incelendiğine dair bana bir cevap maili attılar. Ama yaklaşık 1 hafta beklememe rağmen başka bir mail gelmedi. İkinci bir mail attım ve serzenişte bulundum. Baktım yine ses yok. Üçüncü bir mail attım ve müşteriyi enayi yerine koymaktan vazgeçmeleri çağrısında bulundum. Ayrıca kendimin bir basın mensubu olduğumu hatırlatarak tüm çevreme bu olayı anlatacağımı, gerekirse forumlarda başımdan geçenleri anlatacağımı bildirdim. Biraz ürkmüşler olacaklar ki bu sefer beni cep telefonumdan aradılar ve müşteri hizmetlerinden birisi bana (bu kampanya sadece SD kart kullanan makinalar için geçerli. Sizinki ise hem SD hem MMC kart kullanıyor) diye, neresinden baksanız saçma sapan bir cevap verdi. Ben de müşteri temsilcisine (Ben sadece SD kart kullanan bir makine bilmiyorum, hemen hemen bütün makinalar hem SD hem de MMC kullanır, kaldi ki Panasonic'in FZ7 ve FZ30 modelleri de hem SD hem MMC kart kullanmalarına rağmen neden onlar bu kampanyadan yararlanıyor) diye karşı sorular yönelttim. Şaşırdı ve araştırıp bana tekrar döneceklerini söyledi. Makinayı aldıktan yaklaşık 20 gün sonra bugün beni tekrar aradılar ve kampanyadan maalesef yararlanamayacağımı tekrarladılar. Geçerli bir sebepleri olup olmadığını sordum, hiçbir geçerli sebep söyleyemediler. Ben de onlara (Teknosa gibi adında Sabancı'nın Sa'sı olan büyük bir şirkete böyle yanıltıcı reklam yapmanın, müşterileri kandırmanın hiç de yakışmadığını) söyledim. Ben makinama SD kartımı internetten iki hafta önce aldım, yani Teknosa'nın SD kartının peşinde değilim, ama insanı enayi yerine koymalarını da içime sindiremedim. Siz de benzer durumlarla karşılaşabilirsiniz, hakkınızı aramaktan vazgeçmeyin ve enayi yerine konulmaya razı olmayın. Ben belki uğraşımdan istediğim sonucu elde edemedim ama en azından bu forumda Teknosa hakkındaki düşüncelerimi yazarak okuyanların bilgisine sundum. Özetlemek gerekirse Teknosa'ya güvenmeyin, ilan ve reklamlarına hemen kanmayın, işlerine gelmeyen durumlarda verdikleri sözleri tutmuyorlar bunu da bilin. Onlar benim söylediklerimi yapamayacağıma inanıyorlardı ama unuttukları bir şey vardı o da internetin ve iletişimin gücü.

Tarih: 2 Temmuz 2006, 19:17 - İp: 81.***.**3.97
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

Yine bu kategori başlığında bir yazı yazmıstım teknosa ve mahkeme kararı diye...

mahkemeye verdi teknosayı ve 1.5 yıl ugrastı adam.. sonra parasını faiziyle birlikye aldı... Ama nasıl alış bir bilseniz.. Neredeyse teknosaya haciz bile gelecekti.. bu kadar yüzsüz bu kadar vurdum duymaz bi firma daha türkiyeye gelmedi

 

Tarih: 20 Mart 2007, 17:27 - İp: 88.***.**0.152
orbb
orbb (üye)
Ankara / Amatör

Geçmiş olsun Pressmen,iyi yapmışsın sonuna kadar üzerine gidip..

bende bir kere teknosa da aranmıştım 2 sene önceydi sanırım arkadaşımla gitmiştik gezerken kadının biri geldi bir saniye durun burda dedi sert bir şekilde sonra güvenlik görevlisiyle kuryeci çocuk geldi güvenlik görevlisi bir kapı açtı içeri girin dedi biz de saf saf girdik çıkar cebindekileri dedi bana Allah'a dua ederek çıkardım biri bir şey mi attı yoksa falan diye düşündüm sonra kendimi toparladım biraz ama aklıma hiç karşı çıkmak gelmedi.sonra bir şey çıkmadı ceplerimden güvenlik görevlisine çok ayıp yaptığını biraz insan sarrafı olmaları gerektiğini üstümüzden başımızdan konuşmamızdan bile böyle şeyler yapamama olasılığımız fazla olmadığını vs. şeyler dedim
sonra eve gelince aklım başıma geldi gururuma yediremedim aradım taradım müdürle konuştum çok özür dilediler çiçek falan yolladılar.

Daha sonra teknosadaki kuryenin yanına gittim. Espiriyle karışık söyledim konuyu oda sempatik ama saf bi çocuktu toptan mal getiren adamlardan biri şaka yapmış "bak şu çocuk cebine usb attı" demişler. çocukta inanmış şikayet etmiş.

Artık teknosalara malsef giremiyorum çok etkilendim çünkü. Her bana bakan çalışan şüpheyle bakıyormuş gibi geliyor.



 

Tarih: 29 Mart 2007, 01:38 - İp: 85.***.**5.83
murat333
murat333 (üye)
Bursa / Meraklı

fotograf makinesi degil ama bizde teknosadan philips lcd monitor aldık kapali kutu icerisinde.eve getirip actigimizda monitorde cizgiler vardi.bariz piksel hatası.ekranda cizgiler vardı 7-8 tane enlemesine bastan sona kadar geri ertesi gun geri iade icin goturduk.malı geri almadilar istanbula yollicaklarini solediler hataraporunu beklicekmisiz bize bariz hatali monitor sattılar biz eminiz hatali oldugundan ama bizi parasini odedigimiz urunden 30 gun mahrumk bırakacaklar üstelik uzak ilçeden geldigimiz icin yaptıgımız masraflar bize kar kalacak bilgisi olan biri bizi aydınlatır haklarımızı solerse cok sevinirim hakkımı arayacagım sonuna kadar gerekirse mahkeme acacagim.tesekkurler

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 00:18 - İp: 85.***.**1.201
photoali
photoali (üye)
İstanbul / Amatör

bende teknosanın farklı bir olumsuz özelliğinden bahsetmek isterim.

7/7/2007 tarihinde kozyatağı carrefour içerisinde bir teknosada canon a570 digital makina hakkında ilgili yetkiliye soru sordum.

Adamın bana cevabı elimizde a630 var abi,
a630 nasıl makina dedim özellikleri nelerdir,
bir şey söylemedi,
manuel kullanımı varmı dedim,
hepsi otomatik abi,
peki dedim şu makinadaki olan özellikleri farklı bir markanın hangi modelinde var dedim
bilmiyorum dedi.

ne biçim teknosa bu yahuu.

çok garip bir sistemi var, sokak başlarındaki çanta içerisinde cep telefonu satan adamlar teknosa (k.yatağı)daki elemanlardan daha bilgilidir.

saygılar.


not: eleştirim teknosa koztayağı carrefour daki mağaza için geçerlidir.

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 12:12 - İp: 88.***.**5.253
feridunb
feridunb (üye)
Ankara / Amatör

Arkadaşlar
Teknosa'dakiler çok bilgisiz satıcılar bu doğru ama bunu kendi lehinize kullanabilirsiniz.

Ben vista premium satınaldım.. paketi açtım bilgisayarıma yükledim bilgisayar kaldırmadı...
sonra gidip vistayı iade edip paramı aldım..

Teknosa dışında bunu yapamazsınız.. birazda ikna etme becerisi lazım...

Alacağınız makineyi araştırın fiyatını öğrenin bazen (%10) farklı kampanyalar yapıp piyasanın altında satabiliyorlar..

büyük mağazalardan mal almak her zaman daha güvenlidir.

neden teknosa hakkında o kadar şikayet var.. küçük mağaza 100 satıp 2 şikayet alıyorsa teknosa 100.000 satıp 100 şikayet alıyorsa çok görünüyor ama orantısal olarak daha azdır.

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 13:59 - İp: 85.***.**4.195
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

ama hiçbir magaza teknosanın yaptıgı ayıpları yapmıyor..
akıllara durgunluk verecek saçmalıklar yapıyorlar..

Hangi firma mahkeme kararını nerdeyse yok sayıp,dükkana haciz gelecek son güne kadar bekletir ödeme yapmayı.Teknosa dışında yapan yoktur herhalde.

Büyüklük 100000xxx tane magaza açmakla olmuyor,büyüklük önce müşteriyi haklı oldugu kısımda haksız yere koymayıp, adam olmakta yatıyor..

 

Tarih: 8 Temmuz 2007, 23:03 - İp: 88.***.**7.171
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Servis ve hizmet konusunda feridunb ye katılıyorum.
Arkadaşlar, biz Fujifilm olarak hem Teknosa nın tedarikçisiyiz hemde her birimiz birey olarak müşterileriyiz. Önce Tedarik tarafı: Teknosa öncelikle tüm tedarikçileriyle çok geniş bir servis anlaşması yapmaktadır. Yani malı satalım ondan sonra bakarız gibi bir mantıkla Teknosa tedarikçisi olamazsınız. Bu konuda tüm satılan ürünlerin ciddi anlamda satış sonrası hizmetini verebilecek şirket kapasiteniz olması gerekiyor. Bence ama en önemlisi Teknosa mutlaka resmi ithal edilen ürünleri satıyor. Yani bu konuda ciddi anlamda ürün sıkıntısı olduğu zaman Tüketici tarafında güçlü olarak tedarikçiye baskı uygulayabiliyor.
Tüketici tarafına gelince: Elbette hızlı büyümekte olan bir şirket ciddi anlamda kalifiye personel sıkıntısı yaşıyor. Türkiye de ne yazıkki meslek okulları yetersiz olduğundan dolayı bu tür işletmeler kendi personelini yetiştirmek durumunda kalıyor. Teknosa Türkiye çapında kendi bünyesinde kurumsal satış ve ürün eğitimi veren tek düzenli kuruluş olduğunu söyleyebilirim. Sadece bu amaç için İstanbul Kartalda 15 derslikli bir Okul inşa edildi. Sadece bizim şirketimiz iki hafta içinde Türkiye çapında yaklaşık 120 ilgili departman personeline ciddi anlamda fotoğrafçılık ve ürün eğitimi verdi.
Genel olarak şunu söyleyebilirimki, Teknosa da 2.000 kişiyi aşkın bir satış kadrosu çalışıyor. Elbette bu şirketin bünyesinde çok iyi ürün bilgisi olan kişileri ama bir o kadarda kısa süre önce işe başlamış kişilere rastlamanız gayet normaldir. İnsan eğitmek ve yetiştirmek zaman ve sabır ister. Böylesine yaygın ve Türkiye çapında hizmet veren ve yerli sermaye ile kurulmuş olan bir şirketin varlığı fotoğraf ve elektronik sektörü için bir kazanç olduğunu unutmayalım. Özellikle Türkiyenin Batman, Van, Trabzon, Diyarbakır gibi illerinde de böyle bir kuruluşun İstanbul Fiyatları ( yani düşük fiyatlarla ) ile hizmet verdiğini / götürdüğünü unutmayalım.
Genel anlamda Teknosa nın tüketici açısından büyük faydaları olduğunu düşünüyorum.
Herkese sevgiler...

 

Tarih: 27 Temmuz 2007, 14:13 - İp: 81.***.**2.84
ercanicke
ercanicke (üye)
İstanbul / Amatör

ya iyiki kampanya yapıyorlar. zaten sirekecide bu fiyata bu kartı almak mumkun teknosadan bende cok sikayetcıyım. musterıye değer verılmıyor.değişik bir mağazacılık orneği sadece oraya urunlerı koymuslar isteyn alsn derısı bnı ilgilendırmez hesabı.

 

Tarih: 3 Ağustos 2007, 14:11 - İp: 81.***.**2.229
positif
positif (üye)
İstanbul / Firma

Şimdi Sirkecideki adam da malı satana kadar ilgi gösterip sonra kimseyi tanımıyor. Bu da bir gerçek...

 

Tarih: 3 Ağustos 2007, 16:55 - İp: 81.***.**2.84
orhanabin
orhanabin (üye)
Isparta / Haber Fotoğrafçısı

almayınkardeşim şu teknosadan ümal sabancı zaten zengin
çok kaliteli iş yapan kaliteli malının arkasında duran esnaflar var gidin onlardan alış-veriş yapın TEKNOSAYA HAYIRRRRRRRRR
KAMPAYASIMI BAŞLATALIM

 

Tarih: 5 Ocak 2008, 18:01 - İp: 78.***.**1.203