flex95
flex95 (üye)
İstanbul / Amatör

Tamam Site Sorumlu Değilde Barındırmayın

merhaba

Bir ilan vardı daha 4-5 saat öncesine kadar. Nikon d5100 950 lira. Adamla dün bağlantıya geçtim ve parayı yatırdım. Ama ortada ne adam var ne de makina. Savcılığa suç duyurusunda bulundum. Sadece adamın bilgilerini özel olarak rica ediyorum. Ve böyle adamlar nasıl elini kolunu sallayıp sitede ilan verebiliyor. Ben sitenin güvenilirliğine güvendim ve sipariş ettim ama çok kötü reklam yaptınız tebrik ederim

Tarih: 12 Temmuz 2012, 22:32 - İp: 88.***.**6.211
ozturert
ozturert (üye)
İstanbul / Meraklı

Sitenin ilan sayfalarinda guvenlik mi var? Ben gormedim.

 

Tarih: 13 Temmuz 2012, 16:17 - İp: 95.***.**6.64
kadir039
kadir039 (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle geçmiş olsun. bugün itibariyle 950 tl benim bir maaşım demek . yani benim başıma gelse bir aylık emeğim gitmiş demekti.
kısa süre önce bende internetten bir makine aldım. sahibinden.com üzerinden makinayı buldum. kişi ile internet ortamından pazarlıkları yaptım. 900 tl gibi bir fiyata anlaşınca bir AVM de buluştuk yüzyüze. olur ki kişi bana çalıntı yada ayıplı mal satar diye makinayı orada denedim ve kişinin profil resmini çektim. hani birşey olursa delil amaçlı.
yine işi garantiye almak için parayı kişiye internet üzerinden havale ile gönderdim. sebebi yine bir dolandırıcılık olayı olursa parayı ona aktardığımı ispat edebilmek için.
kişi size malını övebilir, size güler yüz gösterebilir, sizi herşekilde oyuna getirebilir. bu yüzden bu işlerde sahibinden.com yada gittigidiyor.com u kullanın. oradan alışveriş yapmak çok güvenli. en azından bu yöntemden daha güvenli. eğer ki kişi öyle olmaz diye kem küm ederse zaten sizi dolandıracak anlayın.
ben böyle haberleri okudukça gerçekten çok üzülüyorum. belki bu fotoğraf makinası alınmış olsaydı aramıza bir fotoğrafçı arkadaş daha katılacaktı, fakat şimdi sinir öfke ve maddi darbe ile fotoğraf sevdasından vazgeçilebilir

 

Tarih: 13 Temmuz 2012, 19:14 - İp: 46.***.**8.193
flex95
flex95 (üye)
İstanbul / Amatör

kadir039 abi haklısın insanın bir kere başına gelince aklıllanır. aynı şehirde olsak tabiki bende böyle yapardım. daha önce internetten çok alışveriş yaptım sorun olacağını sanmadım. ama savcılığa verdim hat kapalıydı ama açık şimdi. İnşaallah bulunacak. O değil ben 18 yaşındayım. öğrenci harçlıklarımı biriktirmiştim. beni bir sene geriye ittirdi. makine almam bir sene geç olacak şimdi. İnşaallah bulunacak bulunmazsada Allahından bulsun.

ozturert sende haklısın ama inşallah başına gelmez.

 

Tarih: 14 Temmuz 2012, 00:01 - İp: 88.***.**7.251
flex95
flex95 (üye)
İstanbul / Amatör

o değilde hiçbir sorunla ilgilenmiyorsunuz. Mail attım cevap gelmedi. ama tüketici sorunları sayfasını açmasını biliyorsunuz

 

Tarih: 17 Temmuz 2012, 22:13 - İp: 88.***.**8.58
fdiker
fdiker (Site Sahibi)
İzmir / Firma

Size bu konu hakkında mail atıldı, önemsiz posta klasörüne bakmanızı öneririm.

Size yazdığım cevabı kabaca burada da özetlersek; bizden ilan sahibinin kişisel bilgilerini istemişsiniz. Bizim kayıtlarımızdaki ilan sahibinin kişisel bilgileri ilanda gösterilenden farklı değildir. Artı olarak sadece ip numarası vardır ki, o da maalesef mevcut düzende çok bir delil sayılmamaktadır. (Kişi internetcafe gibi bir yerden yazdıysa bulunması imkansız.) Ancak sizin elinizdeki banka dekontu fazlasıyla yeterli bir delildir ve yapmanız gereken banka dekontu ile bilikte savcılığa suç duyurusunda bulunmaktır. Banka kayıtlarından kişiye kolaylıkla ulaşılabilir.

Bizim tarafımızda ilan siteden komple silinmemiştir. Sadece, bir başkasıda sizin hatanıza düşmemesi için yayından kaldırılmıştır. Üye tarafından ilan silinememesi için de kişinin üyeliği dondurulmuştur. Pek ihtimal vermiyorum ama savcılık talep ederse bizden ip numarası gibi bilgileri alabilir.

 

Tarih: 19 Temmuz 2012, 18:15 - İp: 78.***.**5.47
  • 1