robot1
robot1 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

Panasonic Sahte Kaset İnceledim

burkay bey panasonic dvc kasetlerin galiba sahtesine tosladım.ama günahını almayalım bu firmanın ekmeğini yedik.sünnet çektiğimde ara sıra ekranda karelenme ve seste gitmeler vardı.acilen kaseti inceledim.KASETİN EMÜLSİYONUNDA yani yüzeyinde sanki şişme pürüzler (alerji olan cilt gibi) şekillenme ve kasette kamburlaşma vardı.bir de orjinali diye bir başka yerden aldım.o kasetin içinde high quality Use,professional Use diye iki kaset fotoğrafı çıktı ve altında :
http://panasonic.net/pq/ diye site adres var.
oysa o sahtesi sandığımda bu yok.içinden çıkmıyor.kaset dış kabını yırttığınızda yüzündesol üst köşesinde panasonic damgası yok.iç tarafında kıllanma talimatı yazılmış .dış yüzeyi solaryumda bile baktım ,bire bir kopyalanmış.aman kullanıcılara ileteyim diyorum yoksa bu kasetlerden piyasaya girdiyse çok kesin servis ve kullanıcıların başına bela olacak.
bu kaset nasıl anlaşılıyor biliyor musunuz bir kayıt yaparken ekrandaki numaratör kısmı yanıp sönerek kırpıyor yani numaratör kısmını o an kaydedemediğinden bu hatası ve arada bir numaratör arada bir sıfırlıyor ve sık sık kafa pisliyor. ilk kayıt anında başlangıcı hemen kontrol edin orada kayıtta fena hata veriyor.ses ve karıncalanan kareler çok oluyor.
bir de bilgisayar çalışan yerin tepesindeki raflarda kaset rafınız olmasın manyetik zarar veriyor ve bilgisayardaki yanan statik toz kasetlerdeki krom tabakasını etkiliyor.

Tarih: 12 Mayıs 2010, 19:29 - İp: 88.***.**4.5
mrconfi
mrconfi (üye)
Bursa / Haber Fotoğrafçısı

Arkadaşım markalı ürünlerden bağsediyosun panasonic tabiki orjinali var sahtesi var.
Bu kadar inceleyeceğin yerde bu kasedin türkiye distipritörünü bul orjinal kasedini al.dış ambalaj ı kasedin ön yüzüne baktıgında mavi ağırlıklı görünüm aşağıya doğru ise orjinal burla yatırım ın ama yana doğru ise spot maldır buna dikkat et.

 

Tarih: 13 Mayıs 2010, 09:18 - İp: 88.***.**2.36
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma

sevgili robot bu öenmli tespitini paylaştığın için teşekkürler.

şimdi eğer md 10000 veya 9000 kullanıyorsan kaset yuvasının altında gizli bir kapak olduğunu göreceksin o kapağı aç. Ama hiç bir vidaya DOKUMA.

kameraya kaset koy ve play e bas .
O kapağın içinde kafanın etrafında sağ ve solda iki tane kocaman vida vardır o vidaların kontrol ettiği bant yollarından kaset geçerken eziliyor mu çıtırtı sesi çıkartıyor mu bir kontrol eder misin? Anlatımından bu ezikliğin bant yollarının capstanda yaptığı sıkıştırma olduğu izlenimi uyandı ben de.
selamlar

 

Tarih: 13 Mayıs 2010, 14:00 - İp: 94.***.**0.51
robot1
robot1 (üye)
Aydın / Özel Gün Fotoğrafçısı

çıtırtı yok burkay bey.kaset hakikaten sorunlu.ve çok kamburlaşıyor üstünde pürüzlenme var.bant cam gibi değil yani..numaratörde bile çok hata verdiriyor.batarya sökmeden kayıt anında diyelimki 10 dakika çektik aniden sıfır başlamış gibi numaratör çalışıyor ama kalan kısmı gösteren yeri doğru çalışıyor. demekki banta veri yazılamıyor.bant hatalı.5,5 liraya başka yerden aldım valla sorun yok.buradan 3,5 e almıştım kaseti o arıza veriyoır..gerçek fiyatı ne bunun burkay bey?9 liraya bile bant var dediler doğru mu.bu arada bant hızı biliyorsunuz sp de fazladır.oraya aldım yine hata veriyor.alanda veri yazma bu yerde daha yoğun biliyorsunuz.allah'tan farkına vardım valla kafayı bozardı.100 tane almıştık ama bitiremeden 25 tanede çaktık.farkına vardık ama bir M10000 kafası yedi bile.

 

Tarih: 13 Mayıs 2010, 22:48 - İp: 88.***.**4.5
  • 1