mba
mba (üye)
İstanbul / Meraklı

Kötü Baskı İçin Stüdyo Spotu Seçin

Stüdyo spot'ta bazı baskılar aldım. Bakmadan eve geldim. Renkler soluk, kontrast yok, haziran ayının koyu yeşilleri eylülün sarısına dönmüş. Çok kötü. gittim. Anlattım. Fotorafların çekimi böyle, istediğinizi yeniden basalım dediler. Aynı çok kötü. komik bir açıklama geldi şimdi siz bunu makinada çekiyosunuz, bilgisayara, oradan flash karta oradan ben servera sonra baskı makinasını 6-7 kopya değişiyor. Sanki her kopyada bozuluyomuş gibi. Ben de ekranımın kalibrasyonu olmayabilir, bilgisayarım yeni diye çok üstelemedim. çıktım. Yalçınlarda, otomatda olduğu gibi bastım. Mükemmel çıktı baskılar. Hem dünya kadar para ödüyorum, hem kötü baskı alıyorum, hemde çocuk gibi saçma bahaneler dinliyorum. Rahatsızlık duyarlarsa onlardan aldığım çıkışlar, fişi ve aynı fotoğrafların yalçınlardaki çıkışını saklıyorum.

Tarih: 4 Temmuz 2009, 03:05 - İp: 78.***.**1.181
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Yalçınlar bu konuda en kötü seçim olacaktır..

Eski bir netfotoğraf üyesi olduğunuzu biliyorum.. Ancak bu konuda tecrübesizliğiniz malum..

Stüdyo spot, iyi bir esnaf ve zanaatkar olarak bildiğim kimselerdir.. Anlattıklarınızın tersini yaşamış çok kimse biliyorum.. Yani; yalçınlardan illallah demiş, adını bile duymak istemeyen.

 

Tarih: 4 Temmuz 2009, 17:53 - İp: 78.***.**7.8
mba
mba (üye)
İstanbul / Meraklı

Düğün fotoğraflarım ve vesikalıklarımı daha önce spotta çektirdim. Fiyatları piyasadan yüksek. Tecrübeli olanlara sorun, anadolu yakasındaki en iyi 3 stüdyodan biri diye bilinir. Ama tecrübesizlerin tercihi otomatda çok çok daha iyi renkler. Yanlış anlamayın aradaki fark kabul edilecek değil. Spotun tüm baskılarını yırttım arttım. Hiç abartmıyorum canlı yeşiller sarı olmuş. Aynı gün, aynı dosyalar, aynı flash kartta 2 ayrı firmada bastırıldı. Spot kötü bir firma mı sorusuna benim cevabım, yüksek getirili stüdyo çalışmalarında iyi olabilir ama standart baskılar onların işi değil. Bu benim fikrim.

 

Tarih: 11 Temmuz 2009, 20:12 - İp: 78.***.**1.67
brussmann
brussmann (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

baskı makinesinin ilaçları bozulmuştur yada aynı ilacı 3 yada 4. kez kullanıyorladır.. e anlayan biri olmadığından öle saçma cevap almışsınızdır.

 

Tarih: 19 Temmuz 2009, 12:54 - İp: 94.***.**9.113
  • 1