f.berkant
f.berkant (üye)
Almanya / Meraklı

Konu Teknosa

ARKADASLAR MERHABALAR

UZUN ZAMANDIR BU TEKNOSA KONUSU DİKKATİMİ CEKİYOR. MAL ALANLAR İLGİSİZLİKTEN VEYA FİYATLARDAN,SERVİSİNDEN VS VS HEP SİKAYETCİ. BİR YIGIN MAGAZA ZİNCİRLERİNİN OLDUGU BU ULKEDE ZATEN KANUN GİBİ ZENGİN OLMUS BU AİLEYİ DAHA FAZLA PALAZLANDIRMANIN NE GEREGİ VAR??? ACIN İNTERNETİ HER TURLU GARANTİ VE UYGUN FİYATLARA URUN VAR. NERDEYSE HER KOSE BASINDA BİR TEKNOSA!! SAN
Kİ ONLAR YOKKEN TEKNOLOJİ FAKİRİYDİK! İNSANLARIN YUZUNE BAKMAYAN BİR SURU İS BİLMEZ BURNUNDAN KIL ALDIRMAYAN TİPLER KONMUS TEK RENK TSHİRT PANTOLONLA SAYGINLIK KAZANILMIYOR...... HERKESE SELAMLAR'''

Tarih: 10 Şubat 2008, 20:47 - İp: 88.***.**4.1
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Bu aileler devlet tarafından bilinçli olarak desteklenip palazlandırıldı.Amaç,güya kapitalist düzende rekabetçi sermaye yaratmaktı.Türk sanayi ve teknolojisini ileriye taşırlar ümit edildi.

Onlar ne yaptı?

Kocaman bir SIFIR..

Dünyaca saygın hiçbir markaları yok.Dışarı ile herhanhi bir rekabet durumları da yok.Ne adam gibi bir buluşları,ne de iyi bir arge çalışmaları var.

Onların işi gücü Türk milletini sömürmek.Ortada sosyal devlet olmayınca oluyor bunlar.Adam geliyor koskoca teknosayı,carrefour'u konduruyor ilçe merkezine,bitiriyor bütün esnafın işini.Hem de pahalı satıyor,kazıklıyor.

Adam gibi sosyal devlet olsa küşük satıcıyı,dev sermayelere ezdirmezdi.Sosyal devlet şehir dışına atardı böyle büyükleri.

Hem onlar gitsinler nasıl canon gibi,sony gibi marka üretürüz,nasıl teknoloji geliştiririz onunla uğraşsınlar.

Eee bunlar alışmışlar tembelliğe,nasılsa sömürülecek bir ülke var.

Sayın Başbakan,hükümet devam etsin türbanla şunla bunla uğraşmaya.Bir de utanmadan İSLAM dininden bahsediyorlar.Halkı ona buna ezdir,sabancı,koç gibi ailelere asgari ücretle işçi yap,sonra gel bir de müslümanım de..Önce git ALLAH'ın haram kıldıklarına uğraş..

 

Tarih: 10 Şubat 2008, 21:12 - İp: 85.***.**5.104
bisquit
bisquit (üye)
Antalya / Meraklı

o yüzden de alt tabaka ile üst tabaka arasındaki uçurum artıyor. evet ekonomi iyiye gidiyor sadece üst sınıf için iyiye gidiyor...

bir kitaptan alıntı

ertuğrul özkök yazıyor "ben avrupa birliğine ve özelleştirmeye karşı değilim,avrupadan daha ucuza kagıt alıyoruz işimize geliyor"
fakat karın tokluguna hatta bazen maaş bile vermeden gazeteciliğe yeni adım atanları süründürüyorlar. bunlar yaşanmış şeyler. keşke herkes ettiğini bu dünyada bulsa iyisiyle kötüsüyle.

#bisquit' tarafından 10.02.2008 22:14:00 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 10 Şubat 2008, 21:35 - İp: 88.***.**9.66
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Acaba, o kolding bir makine teçhizat.. vs.. ne tasarladı.. bunun yanıtını ararken, toyota-mitsubishi demeyin, tasarımı japon Toyota ve Mitsubishi firmalarının yaptığı ortada..

Süpermarket zinciri konusunda, kötümserim.. İstanbulda yarattıkları haksız rekabet nedeniyle, pazar günleri kapatılmaları gündeme getirilmişti.. Süpermarketleride bırakalım.. Dia adıyla yayılan marketlerin, mahalle bakkallrıyla rekabeti.. [>

 

Tarih: 11 Şubat 2008, 09:33 - İp: 81.***.**6.95
zaksit
zaksit (üye)
İstanbul / Meraklı

Efendim,

tabi bu bu zat ve kuruluşların dünyaca ünlü markaları yok.tabiki ellerindeki sermayeyi vatan millet adına kullanamıyor iyi niyetli olsalar dahi(?) ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.çünkü ticeret erbabı olup palazlanmak la vizyon sahibi bir kişi olmak birbirinden epey farkı kavramlar..

Bakınız Eczacı başı ailesinin hanımefendesi Oya hanım.Kocası meşgale edinsin diye verdi bikaç milyon doları kuruverdi hanımefendi istanbul modern'i.Yine bunada şükür.Amma ve lakin müzecilik öyle bilindik yurdum sanatçılarının eserlerini toplamakla olmuyor.Ne güncel sanatçılar,önemli zatlar geldi gitti Türkiye ye.Ne satışlar önerildi ama yok.Bir tane yabancı sanatçının eseri yok.Hangi ülkenin modern sanatatlar müzesi milli sanat fuarına benziyor söyermisiniz..İleride fiyatları 3 5 katı olacak aşikar eserler müzayedelerde fuarlarda bekledi bekledi gitti geri amerikaya ingiltereye fransaya..

Hayır bu işin doğrusu budur denildiği zaman bu yüksek şahsiyetlere görmezden gelindi insanlar.

Neyse ben hızımı alamayacağım iyice bölündü konu

 

Tarih: 11 Şubat 2008, 09:54 - İp: 153.***.**2.34
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

''kanun gibi'' derken Karun gibi diyecektiniz herhalde ,Karun, lidyalıların kralı krezüs ün bir başka adıdır,zenginliği efsanalere konu olmuştur (bunu da bir dipnot olarak belirtelim)

#fotoasli' tarafından 11.02.2008 17:54:30 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 11 Şubat 2008, 17:49 - İp: 88.***.**3.40
mju800
mju800 (üye)
Balıkesir / Amatör

Mgirgin bugüne kadar sitede gördüğüm en güzel yazılardan birini yazmışsınız.aynen katılıyorum ...
2002 de akp iş başına geldiğinde Türkiye'de 1 milyar usd nin
üzerinde serveti olan kişi sayısı 4 tü. sene 2008 ve bu rakam 26. sırf bu istatistik bile bu hükümetin kimlere hizmet ettiğinin göstergesi değil mi?
çok değil 6-7 sene sonra esnaf diye birşey bırakmayacaklar.herkes dükkanını kapatıp sermayeye işçi olacak.ama bizim millete müstehak.neye layıksan onunla yönetilmeye mahkumsun.birkaç torba kömüre,birkaç kilo una şekere satarsan memleketini bunlara boyun eğmek zorunda kalırsın.

 

Tarih: 12 Şubat 2008, 11:28 - İp: 85.***.**2.141
ikidiriki
ikidiriki (üye)
İstanbul / Amatör

mju 800 bu kadar mı güzel özetlenir memleketin durumu hay ağzına sağlık

 

Tarih: 4 Eylül 2008, 22:40 - İp: 85.***.**4.118
  • 1