ozerstore
ozerstore (üye)
Aydın / Amatör

K. Minolta Dimage Z2 ’de Motor Sesi

Merhabalar,
K.Minolta Dimage Z2 makine kullanıyorum. Video (sesli hareketli görüntü) çekimi esnasında zoom kullandığımda motor sesi olduğu gibi kayıda dahil oluyor. Kaydı izlerken çok rahatsız ediyor. Ayrıca yine MOVİE çekim esnasında focuslama sebebiyle de devamlı motor sesi aynı zoomdaki gibi kayıda giriyor. Bu olay bu marka ve modele has normal bir durum mudur? Yoksa bir anormallik varmı? Genelde karşılaşılan bir durum mu? Fotoğraf çekiminde kesinlikle hiçbir anormallik veya sorun yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 9 Mayıs 2005, 00:50 - İp: yok
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Makinanın üzerinde, görevi sesleri kaydetmek olan bir mikrofon var. Zoom ve focus da ses yaptığına göre, çok normal bir durum. Movie çekimi sırasında mümkün olduğunca zoomu az kullanırsanız, focuslamayı da continious dan single a alırsanız bu tür sesleri azaltabilirsiniz.

 

Tarih: 9 Mayıs 2005, 09:09 - İp: yok
canahmet
canahmet (üye)
Ankara / Amatör

selam aynı dertten bende muzdaribim canon s1 makinemde zoom esnasında "tıkır tıkır" ses yapıyor.sanki bir çark var onun sesi. hereketli görüntü çekimlerinde aynı sıkıntı sözkonusu.canon yetkili satıcısı olan fotografçım makinayı inceledi ve normal dedi.

 

Tarih: 9 Mayıs 2005, 10:45 - İp: yok
guronline
guronline (üye)
Yurtdışı / Amatör

sevgili ozerstore;
durum normal..çinkü makine üzerinde mikrofon var ve sesleri kaydediyor.bu durumdan sıyrılmanın yolu ise harici mikrofon bağlamak...ben denedim çok harika oluyor çekimler.
kolay gelsin...

 

Tarih: 22 Haziran 2005, 20:40 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

normal.benimde z2 vardı. oda aynı sesi yapıyordu.birçok marka bu yüzden video çekiminde zoomu iptal ediyor. şimdi s2 aldım. onda böyle bir sorun y okmuş. gelince göreceğiz

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 19:52 - İp: yok
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör



#droral' tarafından 07.07.2005 22:07:41 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 7 Temmuz 2005, 22:05 - İp: yok
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

MERHABA,
şu anda geçici olarak z3 kullanıyorum.Hiç motor sesi almıyor.Bu bakımdan çok iyi olmuş.Ben sadece s2 almıyor sanıyordum.Fakat z3 te almıyor.Bu konuda dfm satın almada bir konu açtım

 

Tarih: 31 Temmuz 2005, 00:53 - İp: yok
  • 1