abagaengin
abagaengin (üye)
Trabzon / Doğa Fotoğrafçısı

Canon 400d Flash Sorunu

Ç Ö Z Ü M
ÖNEMLİ OLDUĞU KANISINDAYIM...
canon 350d-xt,400-xti gibi makinalarda,flash sistemleri aynı olduğu için yaşanan flash problemleri de aynı nedenden kaynaklanıyor.
makinada her türlü işlemi yapmışsanız; ayarları konrol etmek,fabrika ayarları,software, gibi... ve bir kullanıcı olarak yapacağınız birşey kalmamışsa,tamirciye götürmeden önce yapacağınız son bir işlem kaldı.
ve kesin çözümdür. makina kendini harici flash da gördüğü için dahili flashı çalıştırmıyor.bunun için makinaya bir hariçi flash takıp çıkartarak,makina içerisinde olan anahtarlama sistemindeki kontakların temassızlığı giterebilirsiniz yada hariçi flash elinizde yoksa makima üzerindeki flash yuvasının kızaklarının içinde maşalar var. onların birinin altında pim var,o maşaları inçe uçlu bir nesne ile hareket ettirerek geçici olarak sorunu çözebilirsiniz.
ancak makinayı sökmek,basçek- kompakt makinalardan çok daha kolaydır.
bir yıldız saatçi tornavidası ve bir çımbız ile ben hellettim. makinanın önce lcd panelin olduğo kısmı vidaları söküp çıkartın sonra ön paneli çıkartın ve soketleri çıkardıktan sonra da flashın olduğu üst paneli çıkartın. orada hemen herici flash yuvasının altında sarı bir metal olarak görülüyor. altta temas ettiği noktayı temizleyip takın. sorun kalmadı. güle güle kullanın.
anlatımım kötü olmuş olabilir. [email protected] dan msn den eklerseniz ayrıntılı olarak yardımcı olabilirim. saygılarımla...

Tarih: 15 Temmuz 2010, 00:18 - İp: 88.***.**5.53