hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Bir Alışveriş Hikayesi....

Bir makine ve lens aldım. Bir kaç gün sonra lensi iade ettim, aradaki fiyat farkını ödeyerek başka lens aldım. Eve dönünce yanlış hesaplama sonucu 117 YTL fazla alındığını fark ettim. İade ettiğim ilk faturada makinenin değeri 117 fazla, lensin fiyatı 117 YTL eksik yazıldığını gördük. Toplamda ödediğim rakam değişmiyordu. Ancak lensi faturada yazan değerden geri iade aldıkları için elimde olan ürünlere bu kadar fazla ödemiş oldum. 2 hafta içerisinde kamera, lens vs 3700 YTL tutarında alışveriş yaptığımdan bu kadar rakamı sorun etmemelerini istedim. Uzun telefon konuşması sonrası bunu telafi edemeyiz yeni siparişte 50 YTL iskonto yapalım, yarısı sizden yarısı bizden çıksın dedi. Ben de böyle yaparsak kendimi kazıklanmış gibi hissedeceğimi bu tutar kadar kendilerine öğle yemeği ısmarlayabileceğimi ama , paranın tamamını telafi etmelerini söyledim. Yemeği biz ısmarlayalım ama bunu yarı yarıya paylaşalım dediler. Sonraki siparişimi 50 YTL eksik ödedim. Yemek alacağımı önümüzdeki günlerde kullanacağım.

Ticaret ile uğraşan arkadaşlar! bu işler böyle mi yürüyor?


#hamsikoy' tarafından 09.02.2007 18:33:50 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 8 Şubat 2007, 12:58 - İp: 213.***.**1.171
xtolga
xtolga (üye)
İstanbul / Amatör

Aras fotoya birkeresinde Nikon D50 sormuştuk. Aldığım cevap aynen şu "Olduğu zaman gelmezsiniz, olmadığı zaman sorarsız" Nasıl bir esnaflık anlamadım. Canım istediği zaman istediğim ürünü istediğim mağazaya sorarım. O günden beri Aras fotoya uğramıyorum.

 

Tarih: 9 Şubat 2007, 17:16 - İp: 212.***.**0.50
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Şuan itibari ile olayı şöyle anlıyorum: bu 12-13 gün içerisinde makinanın fiyatında düşüş olmuş + ilk aldığım lensi anlamadığım bir şekilde oldukça indirimli vermişler + sonradan aldığım lenslerde bu miktarda indirim yapılmamış. Sonuçta fazla ödediğimi düşündüğüm miktar bu üç unsurun sonucu ortaya çıkmış.
Böyle düşününce baştaki düşüncemin ve hissiyatın yanlış olduğu sonucuna varıyorum. Aras foto hakkındaki olumsuz izlenimimin sona erdiğini duyuruyorum.

 

Tarih: 9 Şubat 2007, 22:49 - İp: 88.***.**3.194
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

problemin bir şekilde anlaşma ile sonuçlanmasına her iki taraf adına sevindim..
Bir firmanın yaptığı haksız bir uygulamadan bir tüketici ne kadar zarar görüyorsa, bir tüketicinin bu forum gibi yerlerde haksız yere firmayı suçlaması ve deşifre etmesinden de firma zarar görüyor.
Firmaların, bu forum sitemizde olduğu gibi haksız yere suçlandıklarında sürekli olarak kendilerini savunma durumunda kalmaları bana çok adil gelmiyor. Çünkü firmaların asıl görevi ticaret yapmak ve tüketiciyi memnun etmektir.. forumları takip etmek ise onları diğerlerinden öne çıkartan ve fark yaratan extra bir ilgi olabilir.
Bence burada görev ve sorumluluk forum yöneticilerine düşüyor.. Elbette bir yöneticinin sitedeki her problemle şahsen ilgilenmesi söz konusu olmayabilir. Fakat aklıma gelen çözüm: Sadece bu bölümle ilgilenen bir yöneticinin bu bölüme getireceği bazı kurallar çerçevesinde sorunu çözmeye yardımcı olabilir.. Bence her şikayeti burada dile getiren üye o şikayetin muhattabını, telefonunu, web adresini ve mailini burada belirtmelidir. Bunların eksik olduğu bir şikayet mesajı yayınlanmamalıdır. Burada amaç bu bölümün yöneticisinin bu mesajdan ve şikayetten firmayı haberdar etmesidir.
Herşeyin başında empati gelse sorunlar çözülür aslında.. Biz üyeler buraya bir konuyu yazarken muhattap firma yerine kendimizi koyarak şikayetimizi dile getirmeliyiz diye düşünüyorum..
Arasfoto hakkındaki düşüncem ise sitesine baktığımda olumlu yönde etkilenmiştir.. Zira sitenin giriş sayfasında iade şartları başlığı altında gayet açıklayıcı bilgiler yazmıştır. Ama firma hakkında sayfa çalışmamaktadır.. Nerede mağazalaları olduğunu öğrenemedim. buradan duyurulur.
Herkese keyifli ve huzurlu günler dilerim

 

Tarih: 13 Şubat 2007, 14:51 - İp: 81.***.**8.85
hamsikoy
hamsikoy (üye)
İstanbul / Amatör

Bence de bir firma yada kişi hakkında olumsuz bir şey yayınlanmadan önce tarafsız bir 3. kişinin hakemliğinde değerlendirilmesinde yarar var. Sonuçta çoğumuz kolay köpüren, haklı olduğuna inanıyorsa gözü başka bir şey görmeyen mert, delikanlı kişileriz.

Yerleri Sirkeci'de... doğubankı bulursanız, önünde herkesin eli ile gösterebileceği uzaklıkta...

 

Tarih: 13 Şubat 2007, 15:24 - İp: 213.***.**1.171