daggulu
daggulu (üye)
Tekirdağ / Stüdyo Fotoğrafçısı

Tiff Raw Farkı

daha önce pro s2 makinayla tiff formatında sütüdyo resimleri çekiliyordu ve ışığın doğru olduğu anlarda mükenmel onuçler ortaya çıkıyordu şimdi yeni bir makina aldık pro s3 diğerinin üst modeli ancak bunda tiff yok bunun yerine raw kullanılmış fakat ben bugüne dek tiff verdiği sonucu pek bunda görmedim veya göremiyorum raw formatından tiff formatına ceviri yapıyorum finepiviewer programıyla ama netice istediğim gibi değil daha iyi sonuç alabilmemiz için ne yapmamız lazım bu konuda bilgisi olan beni bilgilendirirse sevinirim.

Tarih: 13 Mart 2006, 16:33 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

Selamlar,

İhtimalle, bir önce kullandığınız makinanın kontrast , staturation, sharpnes ayarları açıktı. Bu makinanızda ise kapalı olduğundan böyle bir sorun yaşıyorsunuzdur.
Raw formatı ,tiffin çok benzeri ama sonradan işlenebilir türüdür. Raw formatını gören makinanızla birlikte prog ile işleyebilirsiniz.Tüm yukarıda bahsettiğim etkileri ,pcde de verebilmenizi sağlar. Bunun bir nedeni de profesyonel fotoğraf alıcıların fotoğraflara olan taleplerinin işlenebilirliği açısındandır.
raw formatında fotoğrafı işleyip, daha sonra da tiffe veya jpeg e çeviriseniz sanırım aldığınız sonuçlara bayılacaksınız.Ama eğer fotoğrafı ajansa satmayı düşünüyorsanız önce kopyalayıp sonra kopya olan raw formatını çalışın.daha sonra da tiffe dönüştürün..elinizde kalan yedek raw dosyası olsun.. Benim nacizane tavsiyem budur..

sevgiler

 

Tarih: 13 Mart 2006, 19:03 - İp: 81.***.**0.169
ati2001
ati2001 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

peki arkadaşlar. RAW fotografların nesini işliyoruz...yani önemli olan ne....ben JPEG leride işliyorum ona bakarsanız...


ani olay Sharp vermek ve contras vermekse....o halde sorun yok...işlem tamam...

RAW ın farkını anlatabilecek arkadaşlar istiyorum...teknik olarak olursa iyi olur........



saygıalr..............

 

Tarih: 26 Mart 2006, 18:34 - İp: 85.***.**9.223
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Öncelikle Dadanagast'a sonsuz teşekkür...

http://forum.netfotograf.com/dslr_slrlike_reviews.asp?msg_id=5445

 

Tarih: 26 Mart 2006, 18:42 - İp: 81.***.**3.111
maslan41
maslan41 (üye)
Kocaeli / Meraklı

merhaba arkadaşlar geçen yine sitede bu raw konusnda konuda yazılmıştı.
ati2001 jpeg resimi PS de montaj yada işlem yaparken her kaydedişinde veri kayıpları oluyor ama raw da bu durum sözkonusu değildir.

başka konularıda incelerseniz faydalı bilgiler bulacağınıza inanıyorum.

tabii bu konularda raw çalışan stüdyocu arkadaşlar da bilgi verirlerse bizlerde + bilgi öğrenmiş oluruz.

 

Tarih: 21 Nisan 2006, 23:19 - İp: 88.***.**2.166
jedisonic
jedisonic (üye)
İzmir / Meraklı

eğer jpg ekmek ise rav formatıda hamurdur. rav işlenmemiştir. yani fotoğrafın boyutu bile belirlenmemiştir. ham halde seni bekler. jpg fotoğrafı bir yere kadar büyütürsün. istersen dene, rav ile pixe kaybına uğramazsın. ayrıca white balans ayarlarını bile sonradan yapabilirsin. Bunun yanında bu fotoğrafda shoter hızı bile tam belirlenmemiştir. Fotoğrafını görüntü kaybına hemen hemen hiç uğratmadan 1 veya 2 stop çok rahat açarsın. gerisi sana kalmış

 

Tarih: 21 Eylül 2006, 00:54 - İp: 85.***.**0.189
  • 1