yyilmaz
yyilmaz (üye)
İstanbul / Meraklı

Slr Ne Demek?

ARKADAŞLAR SLR FOTO MAKİNASI NE OLUOR.BEN NORMAL BİLDİĞİMİZ FİLMLİ FOTO MAKİNASI DİYE BİLİYORUM AMA YANLIŞ MI? YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...

Tarih: 9 Eylül 2004, 07:35 - İp: yok
cio
cio (üye)
İstanbul / Meraklı

SLR, bir makine modelinin genel adıdır. Bu fotoğraf makineleri, Single Lens Reflex denen bir ifadenin kısaltmasıdır ve çalışma mantığı, filmin oluşmasından önce bir aynanın kalkarak, ışığı makinenin içine almasıdır. O ayna, kalkmadan önce görüntüyü vizöre yansıtmaktadır ve fotoğraf çekilirken çıkan ses, o aynanın ve mekanizmasının hareketine aittir (ki çoğu kişi bu sesi çok sever).

SLR makineler asıl adını buradan almakla birlikte, günümüzde “lensi değişebilen” makineler olarak algılanmaktadır.

Said Erdoğan in yazisi.
http://www.pclabs.gen.tr

 

Tarih: 9 Eylül 2004, 09:06 - İp: yok
cemmm
cemmm (üye)
İzmir / Amatör

Sogle acıklıyım vizor penceresı olmayan goruntuyu ayna yardımı ıle yansıtan modellerdır.Sen bakactan baktıgında dırek objektıften gelen goruntuyu gorursun.Flımlı yada dıjıtalde de slr modeller mevcuttur.Umarım yardımcı olabılmısımdır.

 

Tarih: 9 Eylül 2004, 09:12 - İp: yok
vikont
vikont (üye)
Ankara / Amatör

konuyla bir ilgisi yok ama aklıma gelmişken şu diğital makinelere filmli makinelerdeki o güzel ses efektini verseler diyorum..yaw ne güzel olurdu dimi.. valla fazladan 10 Euro veririm...

 

Tarih: 10 Eylül 2004, 00:15 - İp: yok
Film
Film (üye)
İstanbul / Amatör

35MM REFLEX FOTORAF MAKİNELERİ (SLR)
Günümüzde ciddi amatörler ve profesyonellerin büyük çoğunluğu,35mm reflex fotoraf makineleri ile çalışırlar.Bu tit cihazlarda farklı fokallerden yararlanmak amacıyla,değiştirilebilen objektifler kullanılmaktadır.En geniş açılı optikler ve en uzun fokalli teleobjektiflerle,yakın çekim sistemleriyle fotorafı çekilemeyecek hiçbirşey yoktur.
Bu tür fotoraf makinelerine doğrudan müdahale ederek,yardımcı yapay ışık veya flaşlardan yararlanarak varılabilecek sonuçlar sınırsızdır.Objektiflere takılabilecek ek optiklerle,filtrelerle fotoraf sanatçısı sayısız arayış ve deney olanakları bulur.
Reflex makinelerin tartışılmaz özelliklerinin başında,vizörde görünen konunun filme aynen yansıması gelir.
Objektifden giren ışık,fotoraf makinesinin iç tarafında bulunan aynadan yansıdıktan sonra prizmada düzeltilerek vizöre ulaşır.Böylece hem kadrajlamada hemde net ayarında büyük bir avantaj sağlanmış olur.Tek engel,sistem olarak,fotoraf çekilirken aynanın yukarıya kalkması.Uzun süreli pozlandırmalarda,poz süresi boyunca vizör karardığından,konu takip edilememektedir.

 

Tarih: 20 Şubat 2006, 19:24 - İp: 85.***.**1.88
zextrom
zextrom (üye)
İstanbul / Amatör

sana en iyi cvp bir kitapta ngeliyo arkadaşım
Tek Objektifli refleks Makineler (SLR -Single Lens Reflex) : Bu tip makinelerde değiştirilebilen objektifler kullanılabilmektedir. Bu sayede geniş mekanların görüntülenebilmesi, çok uzak mesafelerin yada makro çekimlerin yapılabilmesi mümkün olabilmektedir. Doğrudan müdahale ederek, yardımcı yapay ışık veya flaşlardan yararlanarak varılabilecek sonuçlar sınırsızdır. Objektiflere takılabilecek ek optiklerle, filtrelerle, fotoğrafçı sayısız arayış ve deneyolanakları bulur.Refleks makinelerin tartışılmaz avantajlarının başında vizörde görülen konunun filme aynen yansıması gelir (TIL). Böylece hem kadrajlamada hem de net ayarında büyük bir avantaj sağlanmış olur.SLR Makinelerinin Çalışması: Deklanşöre basılmadan önce diyafram en açık konumdadır. Aynadan yansıyan ve buzlu cam üzerine düşen görüntü bir prizma aracılığı ile vizörden izlenebilir. Çekim yapmadan önce diyaframın en açık konumda bulunması, aydınlık bir görüş ile daha rahat kadraj ve netleme yapmamızı sağlar.
Deklanşöre basıldığı anda diyafram, verilmiş olan değere kadar otomatik olarak kısılır, ayna kalkar, perde obtüratör açılır ve görüntü film düzlemine düşer, film pozlanır. Obtüratör tekrar kapanır, ayna iner ve diyafram tekrar en açık konumuna geri döner. Çoğunlukla 35 mm formatlı film kullanılır. Orta formatlı (6x7) olanları da vardır.

Bu tip makinelerde değiştirilebilen objektifler kuııanılabilmektedir. Bu sayede geniş mekanların görüntülenebilmesi, çok uzak mesafelerin ya da makro çekimlerin yapılabilmesi mümkün olabilmektedir. Doğrudan müdahale ederek, yardımcı yapay ışık veya flaşlardan yararlanarak varılabilecek sonuçlar sınırsızdır. Objektiflere takılabilecek ek optiklerle, filtrelerle, fotoğrafçı sayısız arayış ve deneyolanakları bulur.
Refleks makinelerin tartışılmaz avantajlarının başında vizör de görülen konunun filme aynen yansıması gelir. Böylece hem kadrajlamada hem de net ayarında büyük bir avantaj sağlanmış olur.

sanırım sana bunlar yeterince açıklayıcı olmuştur umarım hadi kolay gelsin sana

 

Tarih: 14 Mart 2006, 18:40 - İp: 81.***.**1.255
  • 1