abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

Faveon Sensor Nedir.. ?

Faveon sensor nedir...? (seviye yükselsin)

Tarih: 24 Mayıs 2004, 09:07 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

FAVEON-X3 teknolojisi, günümüzde en çok kullanılan Mozaik sensör teknolojisine rakip olarak geliştirilmiştir. Bu teknolojide, mozaik sensör teknolojisinin tersine, sensör'ün üzerindeki tüm pixeller üç ışık türüne de (yani R-Ğ-B ye) duyarlıdırlar. Su an için, SIĞMA firmasının SD9 dijital fotoğraf makinesinde kullanılan bu teknoloji, mozaik teknolojinde interpolasyondan kaynaklanan yan etkileri ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır. Bu sebeple, 3 MP (MegaPixel) bir FAVEON-X3 sensörü, 9MP'lik bir mozaik sensörün performansını gösterebilmektedir.

 

Tarih: 24 Mayıs 2004, 10:15 - İp: yok
abice
abice (üye)
Bursa / Meraklı

FlassV
yantın için teşekkür ederim. Benim düşünceme göre Faveon X3 sensor digital fotografçılıkta bir devrim niteliği taşıyor. Diğer makinalarla çekilen fotografları gördüm. Arada bariz fark var..
Daha normal filme yakın sonuçlar alınıyor.. Sence diğer dig.fot.mak. üreticileri Faveon u kullanmalımı .?..Bence bu sensor diğer mak. üreticilerince de kullanılmalı...

 

Tarih: 24 Mayıs 2004, 11:23 - İp: yok
flassv
flassv (editör)
Afyonkarahisar / Haber Fotoğrafçısı

görüşlerine katılmakla beraber patent olay larından dolayı bitakım sıkıntılar var onedenle diğer firmalar kullanmıyor.
fakat hala yüksek çözünürlükleri yok bu türde birde beyaz ayarı konusun da fazlaca sıkıntı var diğer sensörlere göre beyaz ayarını tuturmada hala başarılı sayılmaz .şim dilik sütüdyo işleri için uygun fakat gelecek tew her koşılda beyaz ayarı yapabilinir duruma gelir
ha öte yandan 12 mp lik jenerasyon 2 yıldır piyasaya sürülmeyi beliyor anlaşılan teknik anlamda bitakım sorunlar var.

böyle forumlar açılmasını ve bildiklerimizi paylaşmayı ümidle......

 

Tarih: 24 Mayıs 2004, 11:33 - İp: yok
burkay
burkay (bilir kişi)
Ankara / Firma


Merhaba,

Flassv bu görüntüyü buraya nasıl yapıştırdın?Aslında benimde arkadaşlara makinelerin yapıları ile ilgili servis manuallerinden alınmış görüntülerle anlatmak istediklerim var.
Selamlar Murat Özdemir www.burukay.com

 

Tarih: 24 Mayıs 2004, 19:27 - İp: yok
promethe
promethe (üye)
Ankara / Amatör

burkay resim eklemek için Kalın, İtalik vs. düğmelerinin en solundaki "RESİM EKLE" simgesine bas (hani dağ, güneş resmi var). Arından da resmin kayıtlı olduğu URL'yi gir. Bunun için resmi önce bir siteye atman lazım. Örneklersek, senin sitenin içinde RESİMLER diye bir klasör olsun ve bu klasördeki pretecfasondur.jpg resmini eklemek isteyelim. Bunun için o düğmeye bastığında açılan pencereye http://www.sitenin_adı.com/resimler/pretecfasondur.jpg yazacaksın.

 

Tarih: 3 Haziran 2004, 01:40 - İp: yok
  • 1