baykush
baykush (üye)
Konya / Amatör

Dslr Ve Slr Arasındaki Fark?

ben fotografçılıga yenı basladım ve analok eski bir makınam var. yeni bir makina almak istiyorum. dslr veya slr makına almayı dusunuyorum fakat bu konuda fazla bılgım yok dlsr , slr nedir aralarındakı fark nedır bana bilgi ve fotoğraf makinaları hakkında öneride bulunursanız çok sevinirim teşekkürler ..

Tarih: 15 Kasım 2010, 13:31 - İp: 95.***.**4.190
urun
urun (üye)
İstanbul / Amatör

merhaba;
dslr digital slr anlamına geliyor, yani slr makinaların dijital hali. slr ise (Single lens reflex) tek objektifli, görüntüyü ayna yardımıyla yansıtan refleks kameralardır, bildiğimiz anlamdaki prof. makinalar yani. geniş açıklama isterseniz:
SLR marinalarda objektiften giren görüntünün ayna vasıtası ile prizmadan yansıyarak vizöre ulaşma prensibi sözkonusu. SLR'lerin en önemli özelliği kompozisyon oluşturma ve pozlamanın görerek yapılabilmesidir. Çok büyük odak uzaklığına sahip tele objektiflerden balık gözü objektiflere kadar çok çeşitli aksesuarlar kullanılabilir, deniz altında çekim yapmayı sağlayacak parçalar takılabilir uzaktan kumanda edilebilir, odak uzaklığını artıran ek parçalar ve körükler çok kolay bir şekilde objektif ve gövde arkasına eklenebilir. SLR'leri mikroskoplara dahi bağlamak mümkündür...

 

Tarih: 15 Kasım 2010, 14:27 - İp: 178.***.**9.68
  • 1