yusdem
yusdem (üye)
Ankara / Meraklı

Digital Slr Ne Demektir?

Merhaba dostlar.
Ben yeni bir üyeyim. Şu siralar kaliteli bir digital makine almak için araştırma yapıyorum. Ama bir teknik terim kafama takıldı. Bu "Digital SLR" fotoğraf makinesi ne demek? Ben SLR deyince compact tiplerin dışındaki filmli makinaları biliyordum. Ama yeni öğrendim ki digitallerin de SLR'leri varmış. Mesela Nikon D 100 digital SLR bir makine imiş. Demek ki ben yanlış biliyor muşum. Bunun doğrusu nedir? Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Di mi ama??

Tarih: 18 Temmuz 2004, 20:30 - İp: yok
ikidiriki
ikidiriki (üye)
İstanbul / Amatör

Ne kadar kaba bi ifade beleşçilik. Cevap vermek yerine sanki soru soranı pişman etmeye çalışmakta bunca ısrara anlam veremedim. Beğenmediysen soruyu cevap yazmazsın bu kadar basit

 

Tarih: 15 Mayıs 2008, 21:59 - İp: 85.***.**7.209
bishaunen
bishaunen (üye)
Antalya / Doğa Fotoğrafçısı

Kimsede arkadaşa single lens refleks i açıklamamış polemik var bili yok :s

 

Tarih: 16 Mayıs 2008, 16:10 - İp: 85.***.**3.174
dermann01
dermann01 (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Ne kadar kaba bi ifade beleşçilik. Cevap vermek yerine sanki soru soranı pişman etmeye çalışmakta bunca ısrara anlam veremedim. Beğenmediysen soruyu cevap yazmazsın bu kadar basit
aynen ikidiriki

 

Tarih: 25 Mayıs 2008, 17:03 - İp: 213.***.**9.150
tezat
tezat (üye)
Bursa / Amatör

hadi ben yeni üyeyeim bilmi,yorum cevap veremiyorum :d konuya bakanların cevap yazanların hiçbirisimi bilmiyo :D polemiği bırakında biri cevap versin

 

Tarih: 12 Aralık 2008, 01:01 - İp: 88.***.**9.215
sercan85
sercan85 (üye)
İzmir / Amatör

Eskiden görüntü çerçevesi şimdiki gibi lcdden bakılamıyorken vizör sistemleri geliştirmek gerekti.
Bunun için aynalı sistem geliştirildi. çekim yapılacağı zaman ayna ve perde açılıp ışık filme düşürülüyordu.

Bu tip makinelere slr denir (tek lensli sistem). Ayrıca lensler değiştirilebilir. Ama her lensi değiştirilen makina slr değildir vizörü ayrı makineler de vardır(leicanınkiler).
Slr makinalar fonksiyonelliğiye yıllarca pro makineler oldular. Bunların küçük orta ve büyük filmler kullanan versiyonları vardır.

Şimdi slr sistemine gerek olmasa da (optik vizör yerine lcdden seyretme olduğu için) eskiden gelen gelenek üzerine kaliteli makineler genelde slr formata üretilirler. Bu makinaların sensörleri daha büyük ve kaliteli olup lens değiştirme imkanları vardır.
Kısacası kalteli makinanın ille slr olması gerekmez ama slr olmayan kaliteli makina da pek yok. SLR=Kalite. Bir de optik vşzör aslında hala lcdden seyretmekten daha kaliteli olabiliyor.

 

Tarih: 13 Aralık 2008, 19:02 - İp: 81.***.**2.208
akhisarli
akhisarli (üye)
Yurtdışı / Amatör

Sanırım rahmetli Dedemden dinlemiştim.Peygamberimizin torunları olan Hasan ile Hüseyin birgün camide-ya da mescit-abdest alırken bir adamın yanlış abdest aldığını görmüşler.Yani adam abdest almayı tam bilmiyormuş.Yüzüne karşı"amca abdest öyle alınmaz,yanlış yapıyorsun"demenin yakışıksız kaçacağını düşünmüş olacaklar ki adama yaklaşıp"amca biz abdest alacağız,ama doğru yapıp yapamayacağımızdan emin olamıyoruz.Abdest alırken bizi kontrol eder misin,bakalım doğru yapıyor muyuz"demişler.Kıssadan hisse,gereksiz kargaşayı okuyunca aklıma geldi,paylaşayım istedim.

 

Tarih: 5 Mart 2009, 21:48 - İp: 92.***.**4.67
dede01
dede01 (üye)
Adana / Amatör

Konularda araştırma yaparken bir yönetici konumunda bir arkadaşın bu işte yeni olduğunu bir üyeye direk olarak "BELEŞÇİ" demesi çok doğru bir yaklaşım olmasa gerek.Forumlar paylaşım yerleridir ve zaten bu konuda bilgi eksikliği olan ben ve benim gibi arkadaşlara bu hitap şekli buradan kaçırmaktan başka işe yaramayacaktır."beleşçi"demek hakarete girer diyorum.

 

Tarih: 5 Nisan 2009, 10:41 - İp: 85.***.**2.6
ryhthmer
ryhthmer (üye)
İzmir / Amatör

tepki bencede çok yanlış.. ben bu siteye daha yeni üye oldum ve bi konu hakkındaki merakımı gidermek için bende konu açtım ve buna benzer bi tepkiyle karşılaştım ...

bi çok sitede bu forumu tavsiye ettiler ve sıkı yardımlar alırsın dediler..

sanırım burda çok bilmişler fazla ve kendileri dışında kimse konu açmasın sadee okusunlar öğrensinler istiolar...

sonuç olarak burası bilgi paylaşım sitesi ben sorumu sorarım 100 tane çok bilen abimiz vardır 5 tanesi tenezzül edip cvp verir onada razıyız.. en azından şevkimizi kırmayalım...

 

Tarih: 20 Mayıs 2009, 03:21 - İp: 88.***.**0.204
larmor
larmor (üye)
İstanbul / Amatör

Kesinlikle bu soruyu "beleşçilik" addeden kullanıcıya katılıyorum.. Her haltı sorma işi ilkokulda olur.. En basit şeyi bile okuma zahmeti göstermeden başkasına sormanın neresi doğru..

Google'a yazsan milyon tane yazı çıkar.. Ama sayfalarca yazıyı okumaya üşenen arkadaş naapıyor, soruyor.. Anlamadığı içi sormuyor ama, okumaya üşendiği için.. O aramaya ve okumaya üşendi diye siz yazıcaksınız yani özeti.. Oh ne güzel.. sonra da "bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp", yok "beleşçilik" çok kabaymış bilmemne..

Ayıp arkadaşım.. Bilmemen de ayıp, sorman da ayıp.. 20 yıl önce etrafında fotoğrafdan anlayan kimse olmadan ellerine geçen 2 tane kitaptan bu işi öğrenen adam varken, senin oturma odanda dünyanın en büyük kütüphanesi olan internet varsa ve google'a yazıp iki satır okumak yerine haala en basit şeyi bile başkalarına soruyorsan ayıp..

Herkez de demiş ki efendim çok ağır olmuş, ne kadar ayıp beleşçi demek.. yurdumda 1000 tane etrafına nazik davranan ama okumaya üşenen adam olacağına, 10 tane tembellik yapanın suratına "tembel" diyen ama okuyan adam olsa keşke..

Birşeyi biraz uğraşarak elde etmek yerine direkt olarak başkasından istemenin adı nedir arkadaşlar? Parayı çalışarak kazanmak yerine direkt sokaktaki adamdan istemenin adı nedir? "Bilgi dilenciliği" değil mi bu resmen.. Hiç farkı var mı? Bence tek farkı var... Dilenen adamın bir takım fiziksel veya sosyal bir özrü olabilir belki ama evinde internet olan adamın bir özrü de yok.. Birine dersin belki yapacak durumu yok ama diğerine o da denmez.. Daha da kötü...

"Beleşçilik" demiş az bile demiş.. Ben direkt "dilencilik" derim..

 

Tarih: 24 Mayıs 2009, 03:37 - İp: 78.***.**6.128
umtnn
umtnn (üye)
İstanbul / Amatör

Uyarı

  1. Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
  2. T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
  3. Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
  4. Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
  5. Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
  6. Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
  7. Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
  8. Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
  9. Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
  10. Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
  11. Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
  12. Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.

 

Tarih: 3 Ağustos 2009, 17:04 - İp: 85.***.**9.17