laina
laina (üye)
Zonguldak / Amatör

Af Mode?

AF mod nedir ve makro çekimde hangi pozisyonda durması önerilir?

Tarih: 9 Nisan 2006, 20:36 - İp: yok
thalassa
thalassa (üye)
İstanbul / Amatör

makinanızın objektifinin sol yanında af -af macro ve hemen altında manul focus seçenekleri var .macro çekimlerde af macro ya getiriseniz focusu makinanız 5 cm de kolaylıkla netleştirir.Bunu yaparken objektifinizi 430 larda tutmayın çünkü netleyemez. sadece en geniş açıda makro af macro netleştirme iş görüyor.. BEn sizin yerinizde olsam tüm seçenekleri manulel mod da yapmaya çalışırım çünkü neticeler bence daha iyi sonuç veriyor.
makinanız bazen zor netleme (af modunda ) o zaman yine aynı seceneklerin altında bulunan düğmenin altından da bir deneyin derim çok daha hızlı netliyor..

sevgiler

 

Tarih: 9 Nisan 2006, 21:24 - İp: 85.***.**3.65
objeli
objeli (üye)
Samsun / Profesyonel Fotoğrafçı

af demek (auto focus) yani otomatik odaklanma.tabki odakalamayı nasıl yapacağınız sizin kullanım zefkinize kalmış birşeydir.ben şahsen AF modonu af-c konumunda kullanmam bu konumda makine kendi kendine odaklanmaya çalışır ce her an çekime hazırlar mikineyi.af-s konumunda ise çekim tuşuna yarım bastığınızda konuya odaklanır ve iknci basışınızda konuyu odaklanmış bir şekilde çekmiş olursunuz.af-mf konumunda ise makineyi objektifin dibinde bulunun ayar halkasundan çevirmek süretiyle tamamaen manuel olarak odakarsınız.umarım size yardımcı olabilmişimsir.makinenizin marka ve modelien göre bazı terim ve kullanım şekilleri farklılık göatere bilir.

 

Tarih: 12 Mayıs 2007, 21:05 - İp: 88.***.**8.139
  • 1