mahmutm.
mahmutm. (üye)
Muğla / Doğa Fotoğrafçısı

Stüdyoda Psdan Geçmiş Foto. Lar

Şu bir kaç haftadır düşünüyorum da her şey pahalılaşırken neden fotoğraflar ucuzluyor? Büyüklerim bir fotoğraf için aylar beklediklerini söylüyorlar ki bence bu fotoğrafları değerli kılıyor . Bu işin ucuzlamasının sebebi 20dk'da işin halledilmesi mi? Büyük ihtimalle insanların 20dk da baskısı yapılan fotoğrafta harcanan emekten haberi yoktur.

Gelelim asıl konuya Stüdyoda çekilip photo shopdan geçmiş fotoğraflarda insanların yüzleri çok komik geliyor :D Öyle bir bir pshop uygulamışlar ki insanların yüzlerinde gerçekçilik bile kalmamış. Bunun sebebi bir fotoğrafa 10 bile değilde 7.5Tl vermek midir? Yoksa bu işten anlayan pek kalmadığından mı?
(Kimse üstüne alınmasın. Sözü geçen fotoğraflar çekildiği yerleri bilmiyorum )

Tarih: 1 Eylül 2011, 03:51 - İp: 78.***.**4.237
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

arz artınca fiyat düşer.
dunyada sadece 1000 tane olan bir seyin fiyatıyla milyonlarca olan muadil bir şeyin fiyatının aynı olması beklenemez.

eskiden herkes fotograf cekemiyordu, işleyemiyordu..
artık köşe başı fotografcı.

***
yuzlerdeki işlemlere gelirsek bu hazırcı kolaycı photoshopculardan kaynaklanan birsey. daha kolay olsun diye hazır rotus programlarıyla rotus yapılmasının sonucunda boyle oluyor.
isim yapmıs iyi fotograf studyolarında boyle bişey goremezsiniz.

 

Tarih: 1 Eylül 2011, 11:00 - İp: 88.***.**8.140
mahmutm.
mahmutm. (üye)
Muğla / Doğa Fotoğrafçısı

gaijin abim cevabın için teşekkürler

 

Tarih: 1 Eylül 2011, 11:46 - İp: 78.***.**4.237
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

pazarda elma ne kadar çok ise fiyatıda o kadar düşük olur. manisa akhisar çıraklık eğitim merkezine yakın zamanda gitme şansım olmuştu hiç fotoğrafçılık çıraklığına gelen öğrenci yoktu.

eskiden varmış, eskiden fotoğraf işi akrabadan akrabaya aktarılırmış. meslek sırrı varmış. ve internet yokmuş. fotoğraf dijital değilmiş. insanlar kötü çekilen fotoğrafa "len olum bu ne biçim kötü fotoğraf bu böyle" demiyorlarmış. yani "iyi fotoğrafı " bilmiyorlarmış. 36lık poz yanmadan sağlam çıkarsa süper diyorlarmış. zaten makinesinden, banyosuna kadar zahmetli ve pahalı olan şey el bebek gül bebek diyerek kalın fotoğraf albümlerinde saklanırmış.

sonra dijital çıkmış. internet yayılmış. uluslararası gizli belgeler dahil, fotoğrafçılık adına ne varsa ortaya çıkmış. ve dijital makineler anında çeker ve gösterir olmuş. sonra rötuş çıkmış. bilen bilmeyen bu sektöre dalmış. baskı fiyatında indirimler yapmış. piyasa bir süre sonra doymuş. baskı cihazları ucuzlamış. fesbuk çıkmış. artık basıp ne yapacaksınız denilmiş. herkes internetten yükler olmuş.

piyasa genişleyeceğine neredeyse daralmış. şimdilerde ise insanlara iyi fotoğrafı beğendirmek e iyi paraya sunabilmek önemli. onun haricinde fotoğrafçılığın yan dallarıyla alakalı olanlar bir şekilde kar elde eder ama bu fotoğrafın neden bu kadar değersiz (parasal anlamda) olduğunu gerçeğini örtemez.

zaten bir kere mantık dışılık var; yüzlerce fotoğrafı kağıda basıp ne yapacaksınız?

çok foto çekiyoruz haliyle bıkınlık geliyor. eskiden analog zamanı fotoğraf basıldığında vay canına derdik.

daha önceleri kendi işyerini almış kişiler piyasada tuzu kuru kişiler. bu tip işyerleri rahat davranabiliyor. özenmiyorlar. ciddiye almıyorlar. kasmıyorlar. kötü rutuş yapıyorlar. var böyleleri hemde çok kimse yok demesin..

 

Tarih: 1 Eylül 2011, 20:05 - İp: 85.***.**9.120
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı



" kötü rutuş yapıyorlar. var böyleleri hemde çok kimse yok demesin.."


gerçektende var..

 

Tarih: 22 Eylül 2011, 09:54 - İp: 83.***.**1.15
  • 1