doli2300
doli2300 (üye)
Yozgat / Stüdyo Fotoğrafçısı

Stüdyo Fotoğrafçıları Dikkat

Arkadaşlar, Üniversite başvuruları için vesikalık çekme hakkımız elimizden alındı.Ve okullarda çocuklardan 2YTL çekim ücreti alınmaktadır. Bunu niye söylüyorum. Çünkü bunu yapanlara sorsanız sosyal devlet anlayışı yada çocuklarımızı masraftan kurtarıyoruz derler. halbuki 8 adet vesikalık ortalama 4 5 ytl. Çocuklara vesikalık falan vermiyorlar sadece formun üzerine mürekkeple basıyorlar... ŞİMDİ DE PASAPORT DAİRELERİNDE FOTOĞRAF ÇEKİMİNE BAŞLANIYOR ARKADAŞLAR... ARKADAŞLAR BİZİM BİR DERNEGİMİZ MESLEK ODAMIZ YOKMU NİYE KARŞI ÇIKMIYORUZ. BENCE EYLEM YAPMALIYIZ ARKADAŞLAR HÜKÜMETE SESİMİZİ DUYURMAK İÇİN. HER ŞEYİ ÖZELLEŞTİREN DEVLET NİYE BU İŞE EL ATTI? RANT İÇİN... ARKADAŞLAR BU KONUYA CİDDEN EĞİLMEMİZ LAZIM. BİRİLERİ PASTAMIZI ÇALIYOR...

Tarih: 17 Nisan 2006, 09:53 - İp: yok
ustakim
ustakim (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

Rrkadaşlar .Sızlanacağınıza federasyon olmak için uğraşan isfo ya destek olun

 

Tarih: 30 Ağustos 2006, 21:41 - İp: 85.***.**9.202
ometiner
ometiner (üye)
İstanbul / Firma

Merhaba:
devlet neden buna ihtiyaç duydu diye soran yok aranızda gördüğüm kadarıyla.Biz rutuş işini o kadar abarttıkki artık fotoğraflar korkunç yalanlar söylüyor durum böyle oluncada fotoğrafın güvenli olduğunu anlamak için adamlar böyle bir yol seçiyor bence kendi konumlarından haklılar.Ama odalarda boş durmuyor arkadaşlar fotoğraf çekimini elimizde tutabilmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar ama destek studyolardan gelmiyor yeterince.
KArşılıklı suçlamaların sonu malesef yok şapkanızı önünüze koyup düşünme zamanı çoktan geçti.İşsizlikten değil ama zamana ayak uyduramamaktan ve ticareti bilmemekten dediğiniz gibi birçok stüdyo kepenk indirecek bu gerçek.

 

Tarih: 1 Eylül 2006, 13:56 - İp: 85.***.**6.195
inblue
inblue (üye)
Çanakkale / Firma

stüdyosu iyi olan insan kendini kanıtladığı sürece heryerde kazanır abicim ben bunu bilirim..

 

Tarih: 12 Eylül 2006, 17:25 - İp: 88.***.**9.96
wolkan16
wolkan16 (üye)
Bursa / Firma

ometiner arkadaşımıza katılıyorum.
Ben bazı fotoğraf stüdyolarının önünden geçerken gülmekten kendimi alamıyorum.
yazılar çok ilginç
1- Göz rengi değiştirilir.
2- Saç rengi değiştirilir
3- Türbanlı fotoğraf Türbansız yapılır. v.s v.s
ee böyle olursa YÖK kime güvenecek tabiki kendine kendi fotoğrafını kendi çekecek sorun yaşamayacak.
Adamlar haklı photoshop ta herşey yapılıyor al erkeği kadın yap hesabı....

Bazı insanlarda buna çok çabuk adapte olmuş adam almış cep telefonunu evde çekmiş getirmiş vesikalık yap diyor olmaz dedim geçen benim oğlan başka bir yerde yaptırmış dedi şok oldum hemde 24 adedine 5 ytl almışlar.valla brovo içimizde ne cevherler haberimiz yok

 

Tarih: 20 Eylül 2006, 19:02 - İp: 85.***.**5.206
eagle82
eagle82 (üye)
Bursa / Özel Gün Fotoğrafçısı

ÇOK HAKLISIN KARDEŞ BEN DE SANA KATILIYORUM BİZİM PASTAMIZI ÇALIYORLAR VE BİZİM SON ÇIRPINIŞLARIMIZ BUNLAR AMA İÇİMİZDEDE FESAT ARKADAŞLAR VAR BUNLAR 2 BÖLÜME AYRILIYOR
1'ÎNCİ Sİ BENİM MINILAB IM VAR BANA BİR ŞEY OLMAZ DİYENLER
2'İNCİSİ DE DÜĞÜN SALONU BAĞLAMI ŞİŞİNİ DÜZELTMİŞ
VE KAMPAYALARININ SAYISINI BİLE BİLMEYEN ARKADAŞLARIMIZ VAR BU TİP MESLEĞİNE SAYGISI OLMAYAN İNSANLAR OLDUKÇA BİZ KİMİNLE SAVAŞ VERECEĞİZ DİYE DÜŞÜNCE ALIYOR BENİ BEN HEPSİNİ KINIYORUM DÜŞMEZ KALKMAZ BİR ALLAHTIR BUNU UNUTMASINLAR . HAYIRLI RAMAZANLAR - MUSTAFA -

 

Tarih: 24 Eylül 2006, 20:25 - İp: 88.***.**7.5
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

Sevgili arkadaslar,

Bilmiyorum nasil olacak ama,bir sekilde devlete bu meslek dali uzerinde baski yapilmali.Belki dernekler,belki protestolar,belkide gazeteler yardimi ile.

Bir ornek vermek gerekirse ; Su gunlerde Fransada pasaport ve kimlikler degisiyor,dijital sisteme geciyorlar,bu nedenle kimlikler uzerinde olacak vesikalik fotografa bir duzen getirdiler.Fotografin ,eni, boyu hatta uzerindeki kontrasin veya tonlamanin dahi bir sinirlamasi oldu.Bu neyi dogurdu ; fotografcidan baskasi bu vesikaligi cekemiyor.Eline dijitali alip kendini fotograf cekiyorum sanan ve kendi vesikaligini yaratmaya calisan herkesin kimligi, fotograf yuzunde geri gonderildi,hatta benin en yakinimda ki bir kisinin basina geldi bu olay.Demek istedigim devletin bu uygulamasiyla yaklasik bir aydir islerimiz patladi,ama bu yapilan kostek degil destek.

Simdi fotografcilar olarak el ele vermeniz gerekir diye dusunuyorum,ama forum icerisindeki vesikalik Turkiye fiyatlarini duydukca kucuk dilimi yutmak uzereyim.Allah askina bu fiyatlarla devlet size destek verse bile nasil para kazanacaksiniz hic anlamiyorum,yada Turkiyede para cok kolay kazaniliyor.

Saygilarimla

 

Tarih: 25 Eylül 2006, 17:43 - İp: 195.***.**2.5
catapat
catapat (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

DOLİ HAKLISIN MESLEKTASIM BEN KAYSERİDEYİM HERALDE TURKİYENİN FOTOGRAFCILIKTA EN PİS OLDUGU YER KAYSERİ UCUZLUK YAPANLAR MUSTERİ KAYGISINA DUSMUS KİŞİLER UZULEREK DIYORUMKİ BU MESLEK DEDİNİZ GİBİ HEM DİJİTAL HEM KAMPANYA ADI ALTINDA YAPILAN UCUZLUK AMA BEN SUCU DİJİTALE BULUYORUM CUNKU MESLEK ESKİDEN HEM SIRDI HEMDE SANATTI SIMDI 2 BILGISAYARDAN ANLIYOM DİEN ALIYO BI AMATOR DIJITAL MAKINE BİRDE YAZICI İŞ TAMAM BU İŞTE AYAKTA KALACAKLAR BASKI YAPAN ARKADASLAR BENCE ALLAH YARDIMCIMIS OLSUN NE DIYIMM

 

Tarih: 28 Eylül 2006, 12:10 - İp: 88.***.**3.246
serwetk
serwetk (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

devlete ayıp bizizm çolugumuzun çocugumuzun rıskını yiyiyolar bu kadar mı düştüler dernek artık çaresine bakmalı...bumudur esnafa destek bu ülkeyi esnaf ayakta tutuyor ama darbeyide hep esnaf yiyiyor..

 

Tarih: 5 Ekim 2006, 23:20 - İp: 85.***.**3.87
fidalgo16
fidalgo16 (üye)
İstanbul / Firma

hep meslek öldü diyoruz da, meslek ölmedi şekil değiştirdi. Çoğu fotoğrafçı hala kağıt ile ya da excel ile arşiv tutuyor. Müşteri geldiğinde kalitesizlik diz boyu. Kaç para kapora alınmış, kaç para kalmış hak getire. Hele iş basılmış mı, teslime hazır mı fotoğraflar nerede ayrı bir dert.

Sen kur sistemi, kaldır kargaşayı gürültüyü, azalt maliyeti, engelle kaçağı, stüdyo çekimlerin için de koy doğru dürüst fiyatı ondan sonra bir kere daha bak ölüyor mu ölmüyor mu meslek.

Müşteri artık hizmette kalite istiyor ve sadece çekimde değil organizasyonda da kaliteye kayıyor. Bu işin barkodu var, kiosku var, internetten sunumu var... Adam telefonla sipariş verebileceği stüdyoyu seçiyor.

Eee devir süper market devri

 

Tarih: 7 Ekim 2006, 20:32 - İp: 85.***.**6.239
sushi
sushi (üye)
İstanbul / Meraklı

sayın fidalgo sizin tuzunuz kuru galiba. Böyle bir otomasyon sistemi kurmak kaça mal olacak fikriniz var mı.

müşteri memnuniyeti derken bütçeyi de ihmal etmemek gerekmez mi? Hem müdahaleler ile mesleki avantajlar elden gidiyor, kepenk kapatalar olabilir denirken bir de otomasyon kurmaya mı çalışacağız.

Sakın yanlış anlama dediklerine kesinlikle karşı değilim, hele şu kaçakları bi engelleyebilsem...

 

Tarih: 8 Ekim 2006, 22:51 - İp: 85.***.**6.239