mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Pasaportlar. Fotoğrafçılar Mutlaka Okusun

Yeni pasaportlar Kasım'da elimizde...
Üzerine çip yerleştirilecek ve barkod sistemine uygun hale getirilecek olan yeni pasaportların, 11 Kasım 2008 tarihinde vatandaşlara verilmeye başlanacağı bildirildi.

FOTOĞRAFÇILARI İLGİLENDİREN KISIM :

Pasaport almak isteyen kişilerin bürolarda stüdyo ortamında dijital fotoğrafları çekilecek, bu fotoğraflar pasaport defterine yapıştırma yerine bir yazıcı ve laminasyon cihazıyla yerleştirilecek.

ÖZETLE FOTOĞRAFÇILAR PASAPORT FOTOĞRAFLARINI ÇEK-E-MEYECEK. PASAPORT FOTOĞRAFLARINI EMNİYET ÇEKECEK... BİRLİK OLAMAYAN, BİRBİRİNİ YİYEN FOTOĞRAFÇILAR BÖYLECE BİR KAZANÇ KAPILARINI KAYBEDECEKLER. YENİ ELEKTRONİK NÜFUS CÜZDANLARIDA 2008 YILI İÇERİSİNDE AYNI TEKNİKLE DEĞİŞMEYE BAŞLAYACAK. NÜFUS CİZDAN FOTOĞRAFLARIDA NÜFUS İDARESİNDE ÇEKİLECEK. AYNI ÜNİVERSİTE MÜRACAATLARINDAKİ ÇEKİMLERİ OKULLARA KAPTIRDIĞIMIZ GİBİ ... BİRBİRİNİN GÖZÜNÜ OYMAYA ÇALIŞMAYIP, BİRLİK BERABERLİK OLSAYDI BÖYLE OLMAZDI.

KAMPANYA YAPAN, ÜÇ KURUŞ UCUZ ÇEKECEĞİM DİYEN, GELECEĞİNİ DÜŞÜNMEYEN VE HALA FORUMLARDA ÇEKTİĞİM FOTOĞRAFIN YANINA ŞUNU VERİYORUM BUNU VERİYORUM . YOK OLMADI!!! DAHA NE VERSEK DİYEN "ŞAHIS"LARA DUYURULUR...





HABERİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ.


#mine05' tarafından 25.02.2008 13:31:43 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Şubat 2008, 13:19 - İp: 88.***.**2.83
mustafa
mustafa (üye)
İzmir / Stüdyo Fotoğrafçısı

hadi buyrun bakalım

 

Tarih: 26 Şubat 2008, 00:16 - İp: 85.***.**1.89
fotoasli
fotoasli (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

vesikalık fotoğraf ister istemez bitecekti zaten, sadece dijital teknoloji bunu hızlandırdı biz de başka topiclerde yırtındık çözüm konusunda yıllardır,görünen o ki başka alternetifler arayacağız ,başka pazarlara yelken açacağız ve stüdyolarımızda sanat yapmak için kendimizi eğiteceğiz çünkü bugüne kadar yaptığımız vsk işleri zenaattı ,şimdiden sonra sanat adına birşeyler üretmek zorundayız ,orada da yetenkler farklı farklı olacağı için kazançlar da değişecek tabii...

 

Tarih: 26 Şubat 2008, 12:57 - İp: 88.***.**4.100
sahin31
sahin31 (üye)
Hatay / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu sıkıntılar memleketin her tarafında malesef var ama ne yapabiliriz bilmiyorum ,fotoğrafçılar odası sanki süs olsun diye kurulmuş onlarda bişey yapmıyor ve hayat bu şekilde akıp gidiyor üzücü bi durum meslek bu kadar ayağa düşmemesi gerekir diye düşünüyorum ben bulunduğum mekanda pek etkilenmiyorum ama diğer meslektaşlarım birkaç fotoğrafçı arkadaşların sayesinde bayağı bi sıkıntıya giriyor ne diyelim Allah yardımcımız olsun

 

Tarih: 26 Şubat 2008, 16:10 - İp: 78.***.**2.249
spektrum
spektrum (üye)
Yurtdışı / Meraklı

sadece fotografciligin ticaret tarafini vesikalik olarak gorenleri kiniyorum! sonucta basit fotografla ilgilenen biri bile vesikalik cekip bu isi yapabilir! ama simdiye kadar sadece vesikayla ugrasmayip kendi gelistiren fotografcilara herzaman bu sektorde kazanc vardir bu bir urun cekimi olabilir mekan cekimi olabilir sonucta biseyler cikar! bence yukaridaki haber ancak fotografciligin sadece vesikalik cekiminden ibaret oldugunu dusunenleri endiselendirecektir! bu benim kisisel dusuncelerimdir. elestiriye herzaman acigim.

 

Tarih: 26 Şubat 2008, 22:57 - İp: 78.***.**3.179
mine05
mine05 (üye)
Amasya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sayın Spektrum;

Profilinizde yurtdışında yaşadığınızı görüyorum...

Yurtdışındaki bir fotoğrafçının yaptığı iş, aldığı para ve yakalayabileceği iş fırsatları Türkiyede'ki bir fotoğrafçının imkanları ile aynı olmadığını hatırlatmak isterim... Ayrıca yazınızın girişindeki "KINIYORUM" bölümü çok yakışıksız... Vesikalık fotoğraf çekimleri 10 küsür milyonluk İstanbuldaki fotoğraf "zenaatkarı" ile 3000-5000 nüfualu kasabada yaşayan fotoğraf "zenaatkar"ı için bazı sezonlarda ( örnek kış- ramazan ayı vb.) belkide tek ekmek kapısı... Fotoğrafçı esnafı burada bu ekmek kapısının yok olmasını konuşmaktadır. !!!

Vesikalık işleri bazı yerlerde ve yılın bazı aylarında maalesef tek iş kapısı olmasa da en önemli kazanç kaynağıdır...



#mine05' tarafından 27.02.2008 18:35:03 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 27 Şubat 2008, 18:33 - İp: 88.***.**2.83
mete007
mete007 (üye)
Kocaeli / Doğa Fotoğrafçısı

Bir meslekdaşımıza, aidatını ödemediği gerekçesiyle, icra yoluna gitmiş meslek odası ne yaptı acaba.. Ben onu merak ediyorum..

aBd vizesi için başvuran bir kimse, bir yazı gösterip, çekimin 35mm Slr ile yapılmış olması satırını işaret etmişti...

ösym nin webCamle vesikalık çektiği haberini bence mizah siteleri için malzele olarak kullanmalılar..

Linkdeki siteye yorum yazma girişiminden, 4 kez hata mesajı gelmesinden sonra vazgeçtim.. Demokratik olmayan bir platform olduğunu düşünüyorum..

Ve tekrar sormak isterim: Meslek odaları ne yaptı

 

Tarih: 27 Şubat 2008, 18:51 - İp: 85.***.**2.181
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Ben herzaman birşeylerin yapılabileceğine inanırım. herzaman açık kapı vardır. ne yapabiliriz bu konuda somut bir önerisi olan varmı aranızda?

 

Tarih: 6 Mart 2008, 23:49 - İp: 88.***.**0.127
fonhazines
fonhazines (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

somut oneri ... bir oluşum içinde olmalıyız bir grup bu sözü geçecek ve etkisi olabilecek bir oluşum ... oda gıbı har-a-ç almak degıl gonul alarak serbest pıyasada serbes fıyatlarla ama bıraz daha dıkkatlı .. bır toplantı yı orgutlemelı

 

Tarih: 11 Mart 2008, 10:49 - İp: 88.***.**9.245
yıgıt
yıgıt (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

Sektörümüde yeni atlımlar attığımız zaman kendimizi kurtarabiliriz. Ama at gibi tek bir yöne bakarsak çökmemiz ve kaybolmamız kaçınılmaz olur. Ben buradan bütün meslektaşlarıma sesleniyorum ki ; yaratıcı olmamız gerekmekte. Tabiki vesikalıkta bir geçim kaynağımız ama tek araç değildir. Bütün meslektaşlarıma saygılar

 

Tarih: 18 Mayıs 2008, 12:57 - İp: 88.***.**2.249
  • 1