damla43
damla43 (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Okul Çekimleri

slm arkadaşlar. çalıştığım yerdeki okulların vs. çekimlerini dışarıdan bu işi yapan arkadaşlar gelip hallediyorlar. artıkokullardan o kadar çok baskı varki ! artık dayanabileceğim yok. her ne şartta olursa olsun bizim çemiziistiyorlar. fakat bu işler hakkında çokfazla bilgi sahibiolduğum söylenemez. bu işlerle uğraşan veya bilgisiolan var ise ihiyacımolacak.

Tarih: 3 Eylül 2009, 04:39 - İp: 88.***.**2.4
adul
adul (üye)
Muğla / Özel Gün Fotoğrafçısı

hiç karışma bu işlere işi bilenin de işini bozma...

 

Tarih: 4 Eylül 2009, 00:36 - İp: 88.***.**0.166
damla43
damla43 (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

amacım iş bozmak değil inanınki. bu işi yapan arkadaştan memnun değiller. gerekirse okulların kendilerinin çekeceğini bendende yardım alacaklarını söylediler. yani çokaşırı baskı var. diğer sezon içindeki tüm işleri ben yapıyorum zaten . bu baskıda yeni değil kaç senedir böle. yani amcım kimsenin işini bozmak değil. zaten fiyet bile sormuyorlar. sadec yap diyorlar.

 

Tarih: 5 Eylül 2009, 01:01 - İp: 88.***.**8.104
raki27
raki27 (üye)
İstanbul / Amatör

çalıştığım 1000 öğrencili lisenin her türlü fotoğraf işini 3 yıldır ben yapıyorum.. sanıldığı kadar zor değil, zaten profosyonel çekim de yapmamıza gerek yok çünkü eokul sistemine vesikalıklar aktarılırken 105x120 pix e düşürülünce tüm emekler boşa gidiyor... okul albümünü hazırlıyorum, not defterini basıyorum, öğrenci listelerini fotoğraflı basıyorum...tüm bu işler photoshop excel ve 3mp li hp makina ve renkli lazer yazıcı ile çok ucuza geliyor..tabi işte emek kısmı devlete havale ediliyor, boş zamanınız ve merakınız varsa yapın ...

 

Tarih: 9 Eylül 2009, 11:12 - İp: 78.***.**3.232
mesut.
mesut. (üye)
Ankara / Profesyonel Fotoğrafçı

şu okul çekimlerini sehpa götürmeden yapıyorlar, ne yapacaksın o kadar kalitelisini diye , şimdi size soruyorum bu insanlar fotoğrafçı mı ? kardeşim sanane kalitelisinden ben kaliteli istiyorum. e okul benim için önemli değil, ayrıca çocuklara 4 adet vesikalık veriliyor, ordaki bulanıklığı halletmek için yanında gözlük de mi verecekler. o verilen vesikalıklar çöp olarak evin bir yerinde bekliyor. nedenmi ? bulanıkkkkkkkk. niye bulanık mı? şimdi bunu saysamda zaten öyle yapanlar anlamazlar ki. yukarıda ki bir arkadaş resim küçültülürken bütün emek boşa gidiyor demiş. benim anlamadığım sehpada, kuzeye bakan okul penceresinin yanında az ışıkta arkası sabit bir fonda, 50 mm f/1.4 objektif ile flaşsız, veyaaaa 85 mm sabit objektif ile sehpada çektiğin için titreşim önlemeyi kapat. ve gelsin sırası ile bütün öğrenciler. şimdi soruyorum bunun neresi zahmet....................

 

Tarih: 21 Ekim 2009, 21:44 - İp: 78.***.**0.29
serefakcay
serefakcay (üye)
Ordu / Meraklı

Merhabalar ben de bulunduğum semt de bu işi yapıyorum. ASlında denildiği kadar basite alınmamaösı gerekiyor..Mesela ben 1000 kişilik okulda bile kalitemden taviz vermemek için ufak da olsa stüdyo kuruyorum..En azından verceğim vesikalıkların iyi olması amaçlı..sonuç olarak belli bi para alınıyor.fotoğraflar iyi çekilince vesikalıklarda iyi oluyor..Vesikalık ne kadar iyi çıkarsa işçilik o kadar temiz , basarılı ,profesyonel görünüyor..
Eğer bu konuda yardım edeceğimiz bir şey olursa yardımcı oluruz.

Şunu unutmamak lazım '' İŞTİR KİŞİNİN AYNASI ''

 

Tarih: 8 Kasım 2010, 20:46 - İp: 188.***.**0.244
birsahil
birsahil (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

okul işlerine şimdide kırtasiye işiyle uğraşanlar bulaşmış kimlik ,8 vsk , not defteri,e okul cd si, okul öğrencilerinin isimleri yazılmış albümü,öğretmenlere vsk,bunlarrı kaça yapıyorlar şimdi DİKKAT 1,25 TL YAZIKTIR GÜNAHTIR KARDEŞİM FOTOĞRAFÇILARININ EKMEĞİYLE OYNAMAYA UTANMIYORLAR...

 

Tarih: 9 Kasım 2010, 23:49 - İp: 88.***.**6.109
mhmttsksn
mhmttsksn (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

fotoğrafçı kendi ekmeği ile kendi oynuyor, kırtasiyeci oynamış çokmu. ( buna hepimiz dahiliz ) başkasını suçlamayalım lütfen.
Önce siz kendi mesleğinize sahip çıkacaksınız, kırtasiyecei- fotokopici gibi diğer meslek grupları sizin ekmeğiniz ile oyna-ya-mayacak.

Ama karşınızdaki fotoğrafçı oynuyor önce. Ondan cesaret alan herkes her şeyi yapar.
Bir adım daha ileri gideyim.
Kendi meslektaşın senin ekmeğine göz dükmişken, başkası elbette diker ve elinden alır. Bizde böyle boş boş hiç bir şey yapmadan bakarız ancak.
Çünkü bizim gözümüzde başkasının ekmeğindedir. Tavıkmu yumurtadan, yumurtamı tavuktan misali.

#mhmttsksn' tarafından 14.11.2010 17:54:35 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 13 Kasım 2010, 11:03 - İp: 88.***.**0.128
birsahil
birsahil (üye)
İstanbul / Stüdyo Fotoğrafçısı

ne yapalım şimdi miilet işin cambazlığına giderse bizdemi cambaz olucağız

 

Tarih: 16 Kasım 2010, 08:41 - İp: 85.***.**4.23
  • 1