catapat
catapat (üye)
Kayseri / Stüdyo Fotoğrafçısı

Fotografçılık Bitermi

slm meslektaşlarım herkeze hayırlı işler ben meslegimi babamdan ogrendım halıyle amcalarım da bu işi yapıyorlardı ve 2 kusaktr bu meslegi ailece yapmaktayız ve ailede 4 dukkan varken tek ben kaldım amcalarım ve kardesıme kadar kapandı iş yerleri cunkı kurtarmadı ucuzluktu dijitaldi ben bile ek iş ne yaparım onu dusunmeye basladım yas 36 malum bu yastan sonra baskasının yanına gırıp clşmak zor gelir sızce meslek devam edermi yoksa gun gelır eskıden fotografcılar vardı die anıalrdamı kalır bizim meslek

Tarih: 14 Nisan 2011, 13:13 - İp: 88.***.**0.244
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

fotografcılık bitecek bir meslek degil.
kendinizi geliştirmeli, iş kolunuzun faliyet alanını genişletmelisiniz.
sadece studyoda yapılan işlerle bir yere kadar.
düğün fotografcılıgı yapıyorsanız bunu bir adı oteye tasıyıp özel gün fotografcılıgına yonelmenizi tavsiye ederim. tabi bu dugun fotografcılıgıdnan cok cok farklı bir dal ve teknik olarak konuya cok daha hakim olmayı gerektiriyor..

 

Tarih: 14 Nisan 2011, 13:58 - İp: 88.***.**8.140
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Fotografçılık Bitermi

bitmez

 

Tarih: 14 Nisan 2011, 16:25 - İp: 88.***.**2.53
et2
et2 (üye)
İstanbul / Amatör

bitti ki zaten

 

Tarih: 14 Nisan 2011, 17:15 - İp: 88.***.**4.167
fuatzz
fuatzz (üye)
Eskişehir / Stüdyo Fotoğrafçısı

fotoğrafçılık bitmez fakat azalır .baskı makinası olmayan stüdyosu sağlam olmayan kendini geliştirmeyen kapatmak mecburiyetinde kalıcak .

Ben cok para kazanmak istiyorum diyorsan Kesinlikle ek iş yapmak zorundasın bizler kuruşla para kazanan sektörüz

 

Tarih: 15 Nisan 2011, 11:47 - İp: 85.***.**0.200
ozmn
ozmn (üye)
Ankara / Meraklı

Çok sığ bir soru ' fotoğrafçılık biter mi? ' Peki bitti dedik işi mi bırakıcaksın? Bu sektör katlanarak artan arttıkça yeni yollar bulan bir sektör.Durum değişti beş kişi fotoğraf çekerdi ee tabi getirisi fazlaydı. Şimdi yüzlerde binlerce fotoğrafçı var . Şimdi işin fikir kısmı, tasarım kısmı gündemde. Yenilikleri işine yükleyenlerin harikalar yarattığı dönemdeyiz. Bitti diyebilen cahiller tek düze düşünüp yaşayan tayfa. Bu işin sanat kısmı zanaat kısmı tasarım arge kısmı
( ki artık yeni dijital ortamda herşey grafikselleşmeye başladı) Yahu biter mi diyebilmek, bitti diyebilmek biraz sığ düşünceler. Ve aynı yoldaki düşünceler.
Eğer bakkal mantığında kalıp yok olmayı bekliyorssan SEnin için bitti fotoğrafçılık.

 

Tarih: 15 Nisan 2011, 17:19 - İp: 78.***.**6.243
umut1212
umut1212 (üye)
Bingöl / Stüdyo Fotoğrafçısı

bence stüdyoda başarılı olan photoshopu iyi bilen bi fotografçı her zaman kazanır.amatör baskıyla dönmez zaten bu iş.stüdyo agırlıklı çalışırsan bence eskı işlerden daha çok kazanırsınız.

 

Tarih: 15 Nisan 2011, 19:28 - İp: 88.***.**7.86
simar
simar (üye)
Zonguldak / Stüdyo Fotoğrafçısı

fotoğrafçılık bitmez ama iş kolları değişir .yenilikçi olmak lazım amaç para kazanmaksa hesabını bilecen yatırımını yapacan.eskiden sadece fotoğraf çekimi ve kamera çekimleri ile birde sarf malzemesi satarak para kazanıyorduk şimdi aynı işlerin yanısıra çerçeve imalatı yapıyorum.video düzenlemeleri yapıyorum .grafik tasarım yapıyorum.matbaa işleri yapıyorum.yıllarca nufus kağıtları değişecek fotoğraf çekecez diye bekledik evt değişmeye başladı pilot bölgelerde .ama aldığımız duyumlar valiliklere ve emniyete fotoğraf baskı ve çekim tertibatı kurulacağı nı duyduk.eee okul kayıtlarında işin yarısını aldılar bu işlerde gidince sadece düğün ve özel günlerde fotoğraf çekerizki bu da bizi sıkıntıya sokar.bence mesleğimize sahip çıkalım elimizde olana sarılalım .mesela son zamnlar da fotoğrafçılar arşivlerini vermeye başladılar ki bu ürün aldığı toprağını avuç avuç satmaktır.birde kendi aramızda yaptığımız iş kaygısı yüzünden rekabettir.bu ise bize ve mesleğe vurulan en büyük darbedir.

 

Tarih: 25 Haziran 2011, 01:26 - İp: 88.***.**2.229
nokta2
nokta2 (üye)
Aydın / Meraklı

Fotoğrafçılık bitmez ama Türkiye'de Stüdyo fotoğrafçılığı biter..

 

Tarih: 23 Şubat 2013, 02:21 - İp: 85.***.**9.133
  • 1