strahd
strahd (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Ampul Flash

Merhaba,

Yapacağım çekimlerde kullanmak üzere ampul flash ve lightboxtan oluşan bir kombinasyon almayı düşünüyorum. Paraflashla çekim deneyimim var fakat ampul flash hiç kullanmadım haliyle aklımda bazı sorular var. Kullanan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.

Öncelikle piyasada en çok karşılaştığım ve tutulan model weifeng'in 38s modeli oldu, alanlar çok ve memnun lakin 38wattlık gücü bana paraflashlar sonrasında çok güçsüz olur gibi geldi. En fazla da 80lik bulabildim. 250lik modeli de varmış ama ben bulamadım.

Acaba bu modellerle, lightboxla ne değerlerde çekim yapabilirim. Şu an en fazla 80lik buldum, onu düşünüyorum. Portre çekimini kaldırır mı? Neler yapabilirim, neler yapamam bunu merak ediyorum açıkçası.

Bununla beraber, ampul flashlar anladığım kadarıya paraflash'ın aksine kısılamıyormuş. Peki dolmaları ne kadar sürüyor? Birden fazlası kullanıldığında beyaz ayarı sorunu oluyor mu?

Lightbox ağırlıklı olmak üzere, portre ve belki kaldırırsa mekan çekimleri için kullanabilirim. Mekan konusunda pek umudum yok açıkçası. Acaba beklentilerimi ne kadar karşılar ampul flash, açıkçası bana lightbox konusunda hakkını versin rahat bir şekilde çekim yaptırsın, paraflash kadar olmasa da düzgün portreler çektirsin yeter ama eğer lightboxla çalışırken bile beni üzecek bir sistemse paramı çar çur etmeyip paraflasha yönelmeyi düşünüyorum.

Bana bu konuda söyleyebileceğiniz artılar, eksiler, yapmam ve yapmamam gerekenler nedir?

Şimdiden teşekkür ederim.

Tarih: 19 Kasım 2009, 17:05 - İp: 85.***.**6.86
yukselp
yukselp (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Gücünü ayarlayamıyorsunuz ve model ışığı yok, bunlar sorun.
Ama yaratıcı bir fotoğrafçı elindekiyle işini görür bir şekilde.
Ne portre çekilmez diyebiliriz ne de mekan. Hepsi yapılabilir.
Ama imkan varsa paraflaş tercih edin.
Ben EBAY yoluyla Hong Kong'tan 160W paraflaş getirttim,
gayet güzel iş görüyor. İki ampul flaş parası neredeyse.

 

Tarih: 19 Kasım 2009, 20:01 - İp: 78.***.**4.136
  • 1