sony-ci
sony-ci (üye)
İstanbul / Amatör

Poster Yapma Programı(açıklamalı)

Arkadaşlar forumda eskiden beri bulunmakla birlikte pek aktif değilim malesef(hala istediğim gibi slr bir makine alamadım çünkü ) en azından başka bir katkım olsun istedim ve bu programı paylaşıp detaylıca açıklamak istedim.zira bu program bence büyük nimet poster severler için.

Programın adı Rasterbator, program temel olarak resimleri inceleyip vektörel olarak yenisini yaratıyor.bildiğiniz gibi dijital resimler piksellerden oluşur pikseller bize her detayı görmemize olanak tanır fakat resmi büyütmek istediğimizde çözünürlüğe bağlı kalırlar.dolayısı ile düşük çözünürlüklü resmi büyütmek istediğinizde resim bozulur.fakat vektörel grafiklerde böyle bir sorun yoktur vektörler kaliteerini bozmadan sınırsız büyüyebilirler.İşte bu programın yaptığıda budur piksel formatlı resminizi vektör resme dönüştürür.pikselden vektöre geçerken detay kaybı olur ama örneklere bakınca bu kayba değeceğini göreceksiniz.Çözünürlüğü boşverin 800x600 bir resmi koca bir duvar boyutunda büyütebileceğinizi hayal edin.Programın başka özelliği bunu evdeki printerınızla bile yapabilmeniz.siz sayfa boyutunu belirleyin(a3,a4,yada istediğiniz bir ölçü) program resmi sayfalara bölsün.Çıktı olarak PDF formatında tek bir dosyanız oluyor ve bunu yazdırıyorsunuz daha sonra sayfaları birleştirdiğinizde dev posteriniz hazır.
Rasterbator un iki versiyonu mevcut online veya pc versiyonu.Burada pc versiyonunu açıklayacağım.Programın boyutu 2mb sadece.

Gelelim Anlatıma :

1-) Dil seçimini yaptıktan sonra ilk ekran poster yapacağımız resmi seçmek.




2-) Sayfa sayısı,sayfanın boyutu ve posterin yatay mı yoksa dikey mi olacğının belirlenmesi.
Burada isterseniz standart kağıt ölçülerini kullanın isterseniz ''use custom paper size'' ı seçerek istediğiniz kağıt boyutunu girebilirsiniz.yatay yada dikey olarak poster biçimini seçin.ben örnek olarak a4 seçiyorum



3-)Bu adım önemli ! burada posterinizin kaç sayfadan oluşacağını belirleyeceksiniz.önceki adım girmiş oluğunuz sayfa boyutuna bağlı olarak posterin büyüklüğü ve ihtiyaç duyduğu sayfa sayısı değişecektir.ben A4 kağıt ile devam ediyorum.sheet sağerini arttırarak posterinizi büyütüp küçültebilirsiniz. sayfa sayısı değiştikçe posterinizin büyüklüğü ve sayfa sayısı değişecektir,psterin büyüklüğünü ve toplam sayfa sayısını buradan görebilirsiniz..daha sonra sayfaların yatay mı yoksa dikey mi birleşeceğini belirleyin.



4-) Burada yapcağınız ayar resmin kalitesiyle direk alakalı.sırasıyla ayarlar şöyle;

draw cutout line around rasterbated area : bu seçenek resminizin etrafında yapıştırma yada kesme için beyaz bir çerçeve bırakır.böylece sayfalar arasında boşluk olmaz.
Dot Size: Resminizi oluşturacak vektörel noktacıkların boyutunu belirler.En önemli ayar budur,değer küçüldükçe detay artar boya tüketimi artar ve işlem süresi uzar.farklı boyutlarda değerler girerek kendi tarzınızı yaratabilirsiniz.
Color Mode:Renk yapılandırması ayarları.siyah beyaz,gerçek renkler ya da tek renk ve tonları şeklinde ayarlayabilirsiniz.



5-) Dosyanızı kaydedeceiğiniz yeri seçin.Rasterbate! tuşuna basarak sonuçları görün.



Rasterbator ;

online poster yap

PC Versiyonu indir

Online Galeri

Önizleme yapmak için Adobe Reader;

Adobe Reader indir














#sony-ci' tarafından 18.11.2009 18:59:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 1 Temmuz 2009, 19:01 - İp: 88.***.**4.209
sony-ci
sony-ci (üye)
İstanbul / Amatör

Program kimsesnin işine yaramadı mı

 

Tarih: 2 Temmuz 2009, 12:20 - İp: 85.***.**3.25
goxel09
goxel09 (üye)
Aydın / Stüdyo Fotoğrafçısı

ben indirdm teşekkürler

 

Tarih: 2 Temmuz 2009, 12:45 - İp: 88.***.**3.93
demir.mdd
demir.mdd (üye)
Kütahya / Stüdyo Fotoğrafçısı

o pkk bayrağını andıran resmi kaldırırsan daha fazla kişi ilgilenir...

 

Tarih: 2 Temmuz 2009, 14:03 - İp: 88.***.**0.186
sony-ci
sony-ci (üye)
İstanbul / Amatör

herkes görmek istediğini görür siz o resimde pkk yı görüyorsanız o sizin bakış açınızdır ben bob marleyi gördüğüm için eklemiştim.ayrıca kimse bir yorum yazmamış o resimden yana bir rahatsızlığı olan varsa yazabilirdi.ozman seve seve kaldırırdım

goxel09 ,rica ederim.

 

Tarih: 2 Temmuz 2009, 14:17 - İp: 88.***.**8.9
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı


ucretsizmi yoksa crakli bir programmı?

 

Tarih: 4 Temmuz 2009, 22:52 - İp: 78.***.**2.188
sony-ci
sony-ci (üye)
İstanbul / Amatör

tamamen ücretsiz bir programdır

 

Tarih: 6 Temmuz 2009, 17:16 - İp: 85.***.**9.57
buyukkalkan
buyukkalkan (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

Teşekkürler..

 

Tarih: 20 Ağustos 2009, 00:54 - İp: 85.***.**6.26
kydonia
kydonia (Objektif)
İzmir / Amatör

yeni gördüm bir yorumu çok güldüm. arkadaşın biri Bob Marleyin fotosundan PKK bayrağı imgesi çıkarmış. sayın demir.mdd bu ne hassasiyet yahu! siz yolda bu renklerin kombinasyonunda giyinmiş birini görseniz ihbar da edersiniz allah bilir!

 

Tarih: 20 Ağustos 2009, 14:48 - İp: 78.***.**7.130
sony-ci
sony-ci (üye)
İstanbul / Amatör

tamamen katılıyorum size ilginç bir yorum olmuş

 

Tarih: 25 Ağustos 2009, 09:49 - İp: 88.***.**1.152
alman
alman (üye)
İstanbul / Meraklı

yeni gördüm bir yorumu çok güldüm. arkadaşın biri Bob Marleyin fotosundan PKK bayrağı imgesi çıkarmış. sayın demir.mdd bu ne hassasiyet yahu! siz yolda bu renklerin kombinasyonunda giyinmiş birini görseniz ihbar da edersiniz allah bilir!

Keşke ihbar etse yolda görse lince uğrar...

 

Tarih: 25 Ağustos 2009, 22:06 - İp: 88.***.**8.120