beyaztr35
beyaztr35 (üye)
Yurtdışı / Amatör

Photomatix Pro V3. 2. 4 ( Hdr Yazilimi)


Photomatix Pro sayesinde yüksek kontrastlı resimlerinizdeki en aydınlık nokta ile en gölge nokta arasında en uygun ışığı elde edecek ve HDR tekniği ile fotoğraflarınıza derinlik ve detay katarak daha hoş bir görünüme kavuşturacaksınız. Photomatix Pro ile tek kareden 3, 5 veya 9 kare gibi çekimlere kadar HDR yapmak mümkün.

Bir fotoğrafda karanlık yüzel ile aydınlık yüzey arasındaki ışık farkı o fotoğrafın Dinamik Kademesini belirler. SLR veya DSLR makinaların algılayabileceği ışık şiddeti belirli sınırlar içersindedir ve bu değerdeki fotoğraflar LDR ( Low Dynamic Range ) olarak adlandırılır.

Son yıllarda yapılan araştırmalar ve geliştirmeler sonucunda fotoğrafın dinamik kademesi programsal yoldan artırılmıştır. Fotoğraf makinası ile kadrajımız içinde kalan ve farklı ışık değerleri olan bir karede hiçbirzaman dengeleme sağlayamayız. Işık veya gölge nekadar optimize edilsede LDR sınırları içinde kalacağı için istenen neticeyi vermeyecekdir. İşte bu noktada farklı ışık değerlerinin optimize edilmesi ve kadrajımız içinde kalan her noktanın (ister gölgede, ister ışıkta kalan yüzey ) patlama veya kararma yapmadan en iy şekilde algılanması için dinamik kadememizin yardımcı bir programla yükseltilerek işlenmesine HDR denir.

HDR İşleme :

3 veya daha fazla kare çekim gerçekleştirildikten sonra sıra geldi bu fotoğrafları dijital ortamda birleştirmeye. Bunun için piyasada en fazla tercih edilen ve kolay kullanımıyla göz dolduran Photmatix Pro’yu tanıyalım.

Photomatix Pro ile tek kareden 3, 5 veya 9 kare gibi çekimlere kadar HDR yapmak mümkün. Tek kare HDR sadece RAW formatını desteklemekte olup aşırı noise oluşturduğu için tercih edilmemektedir. İşlem sırasına göre işleme şöyle gerçekleşmekte ;

1. Photomatix Pro programını açın.
2. JPEG formatındaki fotoğraflar için FILE > Open seçeneklerinden, RAW formatı için ise HDR > Generate seçeneklerinden yükleme yapabilirsiniz.
3. Her iki açma metodunda karşımıza Browse ( gözat) seçeneği çıkacak ve buradan HDR yapmak istediğimiz fotoğrafları seçerek OK tuşuyla onaylarız .
4. Photomatix seçilen kareleri bir kaç dakika içersinde birleştirmeye başlayacak.Birleştirme bittiğinde HDR formatında bir kare karşımıza çıkacaktır.


Ham olan bu HDR kare sizi şaşırtmasın. Asıl şimdi başlıyor Tone Mapping ile ince işleme.

Üst menüden HDR > Tone Mapping seçildiğinde karşımıza Tone Mapping bölümü gelecektir Bu bölümdeki ayarlar çok dikkatli yapılmalı ki sonucunuz iyi çıksın. En ideal ayar metodu Detail Enhancer seçeneğidir.Bu seçenekdeki ayarlar ile ilgili düğmeleri sırasıyla açıklayalım ;

Strenght: HDR’nin gücünü ve ana kontrastını ayarlamak için kullanılır.
Color Stauration: RGB Renk doygunluğunu ayarlama
Light Smoothing: Işık sapmalarını yumuşatma. (keskinliğede etki edecektir unutmayalım)
Luminosity: Ana ışık şiddetini ayarlama, gölge kısımları dengeleme
Micro-contrast: Detayları vurgulamak için kontrastı ayarlama
Micro Smoothing: HDR esnasında oluşan noise’ları düzenleme ve detayları dengeleme
White Clip: Beyaz kırpma , beyaz dengesini düzenleme
Black Clip: Siyah kırpma, siyah dengesini düzenleme


İşletim sistemi: Windows 98/ME/2000/XP/Vista

http://letitbit.net/download/5224.5ac34f2f2e9b1db3e4b484d32/Photomatix.Pro.v3.2.4_VIRILITY.rar.html

ilaci icindedir

Tarih: 29 Eylül 2009, 00:51 - İp: 92.***.**6.170
bolubeyi
bolubeyi (üye)
Ankara / Amatör

1. Yazılımın lisans durumu nedir? Ücretsiz bir yazılım mıdır bu?
2. Yukarda programın kullanımını nereden yapıştırdıysanız kaynak belirtmeniz gerekir. Yoksa siz yazmışsınız gibi anlaşılıyor.

Forumda korsan yazılım paylaşmak yasaktır.

 

Tarih: 29 Eylül 2009, 00:56 - İp: 88.***.**0.167
beyaztr35
beyaztr35 (üye)
Yurtdışı / Amatör

1. Yazılımın lisans durumu nedir? Ücretsiz bir yazılım mıdır bu?

*Yazilimin durumu,icinde aktivasyon programi mevcutdur.

2. Yukarda programın kullanımını nereden yapıştırdıysanız kaynak belirtmeniz gerekir. Yoksa siz yazmışsınız gibi anlaşılıyor.

*Sadece Analatimini Kes yapistir yaptim.programin kendisini kendim yurtdisinda yasadigimdan dolayi,burdaki yerel forumdan buldum.Turkce anlatim bir turk forum adresine ait.Aslinda kaynagi belirmek isterim ama bildigim kadariyla baska bir forum adresi belirtmek reklama girer diye dusundugumden reklam yapmak istemedim.

 

Tarih: 30 Eylül 2009, 15:07 - İp: 92.***.**8.208
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

forumda crack serial paylasmak yasak.. forum kurallarında acıkca belirtilmiş bu konuda kural ihlali yapıyorsunuz-ki aynı zamanda suctur..
sitenin, korsan paylasım yapıldıgı gerekcesiyle kapanmasına kadar gidebilecek yaptırım altına sokabilir bu davranısınız.

 

Tarih: 30 Eylül 2009, 16:29 - İp: 78.***.**3.65
  • 1