angelheart
angelheart (üye)
Kocaeli / Meraklı

Capture Nx 2 de Raw İşlemede Farklı Renk

Öncelikle herkese selamlar hayırlı günler
Raw fotoğrafları düzenlemek için bir süredir capture nx 2 ve acd see 4 pro kullanmaya başladım ama daha çok capture nx 2 diyim, ancak bir şey farkettim siyah beyaz çektiğim fotoğraflar capture nx 2 de soldaki menüde normal görünürken düzenlemek için çift tıklayıp açtığımda sephyaya benzer bir ton alıyor, aynı fotoğrafı aynı anda daha önce basit düzenlemeler için kullandığım irfanview le açıyorum normal siyah beyaz, acaba neden böyle renk değişikli oluyor? hatta renkli fotoğrafı proğramla siyah beyaza çevirdim ve gene farklı proğramlarla denedim capture nx 2 de değişik bir renk değişmesi oluyor, biraz ayarları karıştırdım ama bulamadım, yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler kolay gelsin...

Tarih: 28 Temmuz 2011, 13:51 - İp: 213.***.**8.98
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

"white balance" yada "ekran kalibrasyonu"yla alaklı sanırım. ayrıca photoshopu tavsiye ederim.

 

Tarih: 28 Temmuz 2011, 14:28 - İp: 88.***.**3.175
angelheart
angelheart (üye)
Kocaeli / Meraklı

ekran kalibrasyonunu gözden geçirdim onunla alakalı değil gibi white balanslarıda tek tek denedim, zaten diğer proğramlarla normal görünüyor sanırım capture nx 2 ayarlarıyla ilgili bir şey, biraz karıştırdım soft proof off ve soft proof on seçeneği var on seçeneği içinde değişik renk yönetim seçenekleri var bazı kombinasyonlarda normal renge geliyor ama hangisini kullanmam gerektiğinden emin değilim, bide diğer renkli fotoğraflarda renklere nasıl etki eder emin olamadım henüz, bilen birisi tavsiyede bulunursa çok sevinecem
Aslında haklısın remi sanırım en güzeli photoshop kullanmak ama şu andaki teknik bilgi azlşığından ve işyerindeki bilgissayarın çok kasıulacağı nedeniyle daha sonra geçmeyi planlıyorum malum çok detaylı bir proğram ve ben zaten çok vakit ayıramıyorum düzenlemeye..

 

Tarih: 28 Temmuz 2011, 15:00 - İp: 78.***.**1.31
angelheart
angelheart (üye)
Kocaeli / Meraklı

Bayaa süre geçmiş ama srunun kaynağını bulduğumu yazmak istedim buraya, makina ayarlarında monocrome seçeneğinde kırmızı filtreyi açık unutmuşum ve o ara çektiğim tüm siyah beyaz fotoğraflarda + kırmızı filtre ile çekilmiş.
Normalde irfanview ile veya acdsee ile açınca rawı bu seçimler görünmüyor ama capture nx de ise tüm seçimleride ekliyip öyle açıyor raw ı. bende onun için capture nx de kırmızımsı gördüm siyah beyaz fotoğrafları.
Okuyan kişilerin kafası karışmasın diye yazayım dedim bunları, teşekkürler

 

Tarih: 16 Ağustos 2011, 19:50 - İp: 85.***.**3.15
  • 1