agulec
agulec (üye)
Bursa / Amatör

Canon A95 Usb Bağlantı Sorunu

Şirkete A95 aldık, kutusundan çıkan CD'yi bilgisaya yükledik (XP), ama bağlantı problemli, bilgisayarı ilk açtığında fotoğraf makinasını görüyor fakat makinayı kapatıp açayım görmüyor, sırf bu yüzden bilgisayarı formatlattık ama değişen bişii olmadı, yine aynı, xp yada 98 olan diğer makinaların hepsinde denedim (10 bilg.) ama ne yaptı isem foto. mak. görmüyor. çalışan sadece bir lap-top var, taktığımız anda A95'i görüyor, bir türlü yapamadım, bana ait S1 var, onda hiç problem yaşamıyorum bilgisayara taktığım anda, tanıyor.

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Saygılarımla

#agulec' tarafından 29.01.2005 10:12:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 29 Ocak 2005, 09:22 - İp: yok
agulec
agulec (üye)
Bursa / Amatör

Erkayalar'a yazdığım mail aşağıda ,çok zor bir soru demek ki şimdilik gelen yok.


Merhabalar Sayın İlgili,



15 gün kadar önce şirkette kullanmak üzere bir adet Canon powershot A95 aldık, fotoğraf makinesini, bilgisayarım zaman zaman algıyor diye, bilgisayarımı formatlatıp yeniden yüklettirdim. İşletim sistemim XP Professional TR. Ama şuan hiç görmüyor, kitapçıkta yazdığı gibi tüm adımları izliyorum fakat bilgisayar cihazı bir türlü algılamıyor, en az 10 farklı bilgisayarda (XP, Win98) bu işlemi denedim, sonuç yine aynı algılamıyor, sadece bir dizüstü bilgisayar algılıyor, bilgisayarımda yada kabloda problem var desem, aynı kabloyu ve bilgisayarda Canon S1 problemsiz olarak çalışmakta, fotoğraf makinesini taktığım anda bilgisayarım cihazı tanımaktadır, denediğim bütün bilgisayarlar HP yada Compaq.



Daha önceki deneyimim, eğer bağlantı yapılmış ise LCD ekranda görüntü olmamalı, fakat A95’i taktığımda ekranda görüntü var.



Ne yapmam gerekli? Bursa’da fotoğraf makinesını götürebileceğim bir servis varmı? S1’den memnun olduğum ve A95’in alınmasını ben istediğim için, Müdürüm makine problemli ise iade edelim diye baskı yapıyor. Arada ben kaldım, ilgi ve yardımlarınıza ihtiyacım var.



 

Tarih: 31 Ocak 2005, 13:32 - İp: yok
ufiser
ufiser (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşım kabloyu taktıysan, yazılımı yuklediysen geriye tek kalan şey makinanın ustundeki switch i kamera modundan diger mode almak olacaktır (ismini unuttum ama tam lcd nin yanında ortada olması gerek zaten cevirince objektif kapanıp bellek moduna gececektir.) eger xp yukluyse otmatik olarak içindeki resimleri gormek istermisin der. (service pack leri yuklemek faydalı olacaktır

 

Tarih: 25 Şubat 2005, 22:16 - İp: yok
  • 1