fatih3603
fatih3603 (üye)
Sakarya / Stüdyo Fotoğrafçısı

Arşivleme

ben stüdyo işleriyle uğraşıyorum arşiv konusundada çok titizim ama ne yapmalıyım şimdilik DWD çift olarak yedekliyorum. bi suretini ellememek kaydıyla ama yinede güvenemiyorum zaman zaman pc açmayabiliyor.. harddisk kullanan warmı değermi o kadar masrafa az para değil bu konuda fikirlerinizi bekliyorum...

Tarih: 6 Aralık 2006, 09:25 - İp: 88.***.**2.102
fato80
fato80 (üye)
Denizli / Stüdyo Fotoğrafçısı

aklın varsa harddisk alma benim arşiv gitti
birde 300gblıktı harddisk

 

Tarih: 6 Aralık 2006, 12:00 - İp: 81.***.**4.4
burakk
burakk (üye)
Batman / Meraklı

Foto atlas dergisi mayıs 2006 sayısında arşiv yonetimi hakkında bir yazı içeriyordu. içerik re kısaca şunlardan bahsediyordu.Manyetik bant, hard disk, dvd, cd diye sıralamıştı. Manyetik kartuşlerin 800 gblik veri saklama imkanı ve yeniden yazma imkanı olması artıları fakat özel ortamlarda saklanması gereklili dejavantaj olarak anlatılıyor. Eger kurumsal çalışıyorsanız çok kullanıcılık online yedekleme imkanları ile orta ve buyuk boy serverler işinizi görecektir.
Kişisel kullanım ile küçük hacimli işletmeler ise (1.5 terabyte = 1500gb) dvd kullanabilir. dvd tekrar yazılmaması bakımından ve dosyayı silemediginizden guvenli olurken çizilme
, ve 100 yıllık omurleri ile biraz geri kalıyorlar ayrıca erişim bakımından daha yavaş bir sistem oluyor. 250 gb ye kadar olan arşivleri ise cd kullanarak arşivleyebilirsiniz diyor. burada teknoloji yenilendikçe arşivleri yeni medyalara kopyalanmasının öneminden bahsediyor. ayrıca iki kopya alınmasını ve fiziksel olarak farklı mekanlarda bulundurulması gerektigini kullanılacak medyanın en yuksek kalitede seçilmesini veri saplıgı açısından önermişler.
Bide bunları iyi bir arşiv programı ile isimlendirip katagorilemeler ileride hangi dvd de ne vardı diye saatlerce aramanızı önler diyor.
Bu arada sunuda soylemek isterim bir arkadaşım taşınabilir hard disk aldı bilgisayarına format atmadan once bilgisayrındaki verileri hdd ye kopyalı ama sonra kurtaramadıgı dosyalar çok oldu. Arşiv yaparken hız onemli yani dvd kayıtı esnasında bilgisayarı mumkunse kullanmadan yavaş kayıt hızlarında yapmanız bu sorunlar aza indirmanizi saglar.
İyi çalışmalr.

 

Tarih: 6 Aralık 2006, 15:15 - İp: 85.***.**3.144
fatih3603
fatih3603 (üye)
Sakarya / Stüdyo Fotoğrafçısı

teşekkür ederim arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için. benim dvd çift yedekleme sistemi idare eder yani:

 

Tarih: 6 Aralık 2006, 18:13 - İp: 88.***.**7.243
ozkant
ozkant (üye)
İstanbul / Firma

http://www.lodos.com/ sitesinde dowlands bölümünden asistan isimli programın demo sürümünü indirip deneyebilirsin.
arşivleme programıdır, senin yaptıgın gibi fotoğraflarını dvd de saklaman gerekiyor bu programda da.
bu programın sana sağladığı kolaylık, istediğin sayıda bölüm açarak (amatör, stüdyo,ürün çekim vs...)ad soyad ile kayıt tutabilir ve isim kayıtlarından fotoğraflarını hangi dvd ye yazdıgına ulaşabilirsin.program otomatik olarak arşiv numarası oluşturuyor senin arşiv numarası vermene vesikalıkların arkasına numara basmana yada ps de önüne arşiv nosu yazmana gerek kalmıyor, müşterilerinin kayıtlarını isim ile tutuyorsun.
3 seneye yakın bir zamandır kullanıyorum ve çok memnunum.
Tek dikket etmen gereken, programın kayıtlarını hergün yedeklemen, zaten fazla büyük bir dosya oluşturmuyor.örneğin benim 3 senelik müşteri kaydım şu an 250 mb yer kaplıyor.
diğer dikkat edeceğin yazdıgın dvdlerin yedeğini almak.

 

Tarih: 31 Aralık 2006, 02:06 - İp: 85.***.**5.7
bronzz
bronzz (üye)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

asistan isimli programi oneriyorum.. gercekten cok guzel.. barkot olayida super.. tavsiye ederim.. program hakkinda sorusu olan varsa [email protected] eklesin !!

 

Tarih: 31 Aralık 2006, 19:24 - İp: 81.***.**8.129
  • 1