xnlal
xnlal (üye)
İzmir / Özel Gün Fotoğrafçısı

Turizm Fotoğrafçıları ... ?

ARKADASLAR SIMDIDEN HEPINIZE YENI SEZON BOL KAZANC GETIRIR UMARIM ... BEN BU SEZONDA MISAFIRLERE PHOTOSHOP LU FOTOGRAF TA YAPMA KARARI ALDIM DAHA ONCELERDEN BIRAZ SICAK BAKMIYORDUM AMA BU SEZON KESIN KARAR WERDIM .....SIZ NE KADAR A SATIYORSUNUZ VE EN COK SATILAN FOTOGRAFLAR HANGISI YARDIMCI OLURSANIZ MUTLU EDERSINIZ BENI

TESEKKURLER ......

Tarih: 25 Mart 2008, 19:31 - İp: 88.***.**9.19
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Ben daha önce hiç böyle birşey yapmadım ama sorunuzu okuyunca biraz düşündüm ben olsam nasıl yapardım diye.
fiyatı etkileyecek unsurlar;
1-en önemli mantık. Maliyet olarak normal mekandaki studyo fotoğrafçısından fazla olacağı kesin. ve bu farkın miktarını belirleyecek olan sizsiniz. Çünkü müşteri sizin ayağınıza değil siz müşterinin ayağına hatta peşinden gideceksiniz.
2-vaktiniz varmı? (rehberlik gruplarında iseniz sabahtan akşama kadar uzayan ekimler olabilir) eğer mekanınız varsa tek çalışıyorsanız eleman maliyetide var.
3-Hemen işleyip baskıya yetiştiebilecek ekibiniz-ekipmanınız hazırmı? (tatil yeri genelde mekana uzak olur)
4-olaya biraz daha profesyonel bakıyorsanız yanınızda asistan tarzı yardımcı almanız gerekebilir.

Normal stüdyoda yapılan baskıya ek olarak bu exralarıda koyarsanız (-ki bu sizin bir pazarlama - rekabet stratejinizdir) maliyeti daha rahat hesaplarsanız.

not:ben olsaydım aşağı yukarı studyoda nekadar basıyorsam en az%30 hatta %50 fazla alırdım. Tabi bu işin teorik kısmıdır.
pratikte işler değişir. çünkü müşterinin ardında a-nı yakalamak bence hiçde kolay olmasa gerek. Örneğin çok fotoğraf çektiniz. halinizden memnunsunuz.Sanatınızı icra ediyorsunuzdur ozaman fiyata sürümden kazanıyorum mantığıyla yaklaşıp direk studyo maliyetine yapabilirsiniz. tamamen size kalmış yani. yorulacak olan sizsiniz çünkü:-)

ışığın bol olsun.

 

Tarih: 28 Mart 2008, 06:28 - İp: 88.***.**7.133
xnlal
xnlal (üye)
İzmir / Özel Gün Fotoğrafçısı

teşekkur ederım remi5861 ben bu ısı extradan yapmayı dusunuyorum otelın ıcınde yanı hotel fotografcılıgına dayanarak fıyatlarını belırlemekte fasla zorlanmam belkı ama bence onemlı olan musterıyı nasıl bır yerde cekecegım bulundugum otelde pek fazla düz renk ve düz zemin yok bununla ılgılı bırsey ler bulmam gerek galıba ...

 

Tarih: 28 Mart 2008, 19:33 - İp: 88.***.**9.19
xlatifx
xlatifx (üye)
Adana / Stüdyo Fotoğrafçısı

bu işi yapmak mantık ister sivri bir zeka ister. kolay iştir ama becermesi kolay değildir.öyle havadan bu işi kapmakta eskiden beri yapan arkadaşlarımıza haksızlık olur. bu iş yapan araştırmış ekmiş ekiş ekiş tam biçecek bilgi sızması olunca iş dagılır o işin hayrı kalmaz yani tek netice araştırmak ve artırdıgını uygulmak biraz zaman alır ama en azından hakını vermiş olursun.yada bilen bir eleman tutarsın o da ekmek yer bu işten hep bana rep bana olmaz.bu işe emek vermiş onca işsiz insan tanıyorum.

#xlatifx' tarafından 30.03.2008 19:06:49 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 30 Mart 2008, 13:41 - İp: 85.***.**4.31
xnlal
xnlal (üye)
İzmir / Özel Gün Fotoğrafçısı

xlatif bulundugum yerde tabıkı denız bahce war yıllardır bu sekılde calıstık ama extra olarak dusunuyorum ben [email protected] msn adresım werecegın adresı alabıırmıyım ...

 

Tarih: 30 Mart 2008, 16:16 - İp: 88.***.**0.120
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

"....fıyatlarını belırlemekte fasla zorlanmam belkı ama bence onemlı olan musterıyı nasıl bır yerde cekecegım bulundugum otelde pek fazla düz renk ve düz zemin yok bununla ılgılı bırsey ler bulmam gerek galıba ..."

hocam zaten tatil yapılan yerdesin. Yani her tarafta hiç olmazsa en kötü ihtimalle, tatil yapan rahat giyinimli insanlar yada güzel bir hotel manzarası olur.
Yani çekecek okadar çok şey varki. Senin hayal gücüne sınırlı bu olay..
Hiç bir şey çekemezsen yakın plan portre çalışman uygun olur. Yeterki o kişinin tatilde olduğu belli olsun:-)..
Ben fotoğraf çekmesini çok severim allah vergisi bir yeteneğimin olduğunu düşünüyorum. Tatile gittiğimde hiç kimse beni çekemiyor hep benden çekmemi istiyorlar. Şöyle denize doğru biramı yudumlarken beni şahane bir şekilde fotoğraflayan arkadaşa tek fotoğraf karşılığı 100 ytl vermeye gönülden razıyım.


---ufak ekleme---
xlatifx arkadaşada katılıyorum ben hep şuna inanmışımdır;
...........EN İYİ OLAN KAZANSIN!...........

#remi5861' tarafından 02.04.2008 15:32:51 tarihinde düzenlendi.

 

Tarih: 2 Nisan 2008, 15:30 - İp: 88.***.**3.149
xnlal
xnlal (üye)
İzmir / Özel Gün Fotoğrafçısı

remi.. tessekur ederım yaptıgın yoruma fakat galıba ben anlatamadım demek ıstedıgın boy fotograflarını rahat kesmek ıcın hotelde uygun bır zemın yok onun ıcın abartısız we hos gorunmesı gerek malum 5 yıldızlı otel ve saolsun otel mudurumuz pek hoslanmıyor bızden onun ıcın nasıl bır yol ızlemem gerek tessekkur ederım ... ii çalışmalar ha bu arada tatılde benım hoslanacagım fotografa 100 ytl werırım demıssın sana bızım otelı gosterebılırım gel ve sanat gor ii çalışmalar arkadaşlar ....

 

Tarih: 3 Nisan 2008, 14:58 - İp: 88.***.**9.19
kurab_canavari
kurab_canavari (üye)
Aydın / Amatör

Boy fotoyu kesmek seni zorlayacaktır. hemde bayağı bir zorlayacaktır. Sadece baş kısmı kesmek isteseydin kolay olurdu. o bile zorda zorun kolayı :-) ..
Özelden mesaj attım bak istersen sanırım fikir verebilir.
Tamamen profesyonel bir çözüm..
--------------------------------------------

Bişeyi merak ettim; Zaten tatil mekanındasınya. işte sana hazır fon. daha ne olsun. kesmeye illa ihtiyaç duyuluyormu? Doğrusu anlamadım.
Vesikalık çektirmeyecekki bunlar:-)
Tatilden dönünce akılda kalacak, sevdiklerine hatıra amacıyla gösterilecek anı niteliğinde olan birkaç fotoğraf..
Hepsi bu.
bence...

 

Tarih: 3 Nisan 2008, 19:47 - İp: 78.***.**7.160
  • 1