aliakdogan
aliakdogan (üye)
Ankara / Amatör

Sayın Ustalar...

Merhaba Arkadaşlar,
1-Resim Kesmek (Arka Fonu Temizlemek),
2-Resmi Kesip arka fonu temizledikten sonra kalan kırıntıların temizlenmesi,
3- Kesilen resmi fona yerleştirirken resmin renklerine göre fonun renklerini ayarlamak veya fonun renklerine göre resmin renklerini ayarlamak,
4 Dağınık saçların kesimi.
Bu işlemlerin nasıl yapıldığını resmlerle detaylı olarak anlatmanızı saygılarımla rica ederim. şimdiden teşekkür ederim.
Herkese iyi çalışmalar.

MSN Adresim: [email protected]

Not: Çok araştırdım notlara baktım ama net bir açıklama bulamadım anlatılanlar ya eksik ya yanlış vb...

#aliakdogan' tarafından 21.06.2007 12:11:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Haziran 2007, 12:09 - İp: 194.***.**1.244
kosovali
kosovali (üye)
Ankara / Amatör

resimli bir anlatım elimde yok ama kısaca araçları belirtiyim kurcalayarak yaparsın abim.çünkü birsürü yol var aklına hangisi geliyorsa yada sana hangi araç mantıklı geliyorsa veya hangi aracın işine yaraya bileceğini düşünüyorsan onunla yapıyorsun kısaca...

1-resim kesmek için lassa tool araçlarından birisini,magic toolu bunlarda olmazca filter menüsünde ki exract menüsünden resmin etrafını seçerek sol yanında bulunan boya arecıyla kalması istediğin yeri boyayarak mavi olur içi ok deyip çıkıyorsun.

2-kalan kırıntılarıda eraser toolla (silgi)temizliyorsun yada history toolla gereksiz silinmiş yerleri geri alarak.

3-fon rengini değiştirmek için ctrl+u yada crtl+b yapıyorsun tek renklerde ise zaten boya aracıyla bayayarak yapabilirsin.

4-dağınık saçları temizlemek en zor iş bunu yaparken sabrın varsa silgi aracıyla zorda olsa temizlemen lazım o da olmaz za eline makine alın arka fonu tek renk olan yada en kolayı çekeceğin kişiyi düz tek renk olan bir duvarın önüne gelecek şekilde çekip 1. madde araçlarının biriyle yapacaksın.

benden bu kadar iyi çalışmalar görüşmek üzere!

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 15:45 - İp: 81.***.**0.140
aliakdogan
aliakdogan (üye)
Ankara / Amatör

Kosovali kardeş emeğine sağlık teşekkürler

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 16:25 - İp: 194.***.**1.244
kosovali
kosovali (üye)
Ankara / Amatör

ne demek abim önemli değil böyle işleri artık görev halinde hissetmemiz lazım.baktım o kadar kişi bakmış cevap 0 dı bide ben bakıyım dedim resimli anlatım değince zor olacağını hissettim ama kısaca belirtiyim dedim.

şimdi bu senin konuna bakıpta iyi veya kötü cevap yazmadan gidenler bu yazıyı okumaya hazıra konumaya geleceklerdir bunada eminim ha hep bilindik işlemleri yazdım ama hiç birşeyde almaya bilirler bilgi olarak ta belki insanlığı kardeşilği öğrenirler aramızda çokk iyi kişiler var onlara demiyorum kasıtlı dediğim kişilerde yok aslında ama oyle yazma ihtiyacı hissettim.

hani sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer derlerya o nun gibi oldu benim hesap.

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 16:40 - İp: 81.***.**0.140
cemmalakka
cemmalakka (üye)
Manisa / Stüdyo Fotoğrafçısı

sn: aliakdoğan arkadaşım ben aşağıdaki linkte anlattım isterse bakabilirsin herkes yararlansın diye yeni konu olarak açtım

fon temizlemek resimli anlatım linki

 

Tarih: 21 Haziran 2007, 19:20 - İp: 85.***.**3.127
aliakdogan
aliakdogan (üye)
Ankara / Amatör

cemmalakka kardeş, çok teşekkür ederim ellerin dert görmesin keşke herkes siz ve kosovali arkadaş gibi duyarlı olsa photoshop u öğrenmeyi çok istiyorum buna çok ihtiyacım var öğrenene kadar da sizler gibi paylaşımcı arkadaşları biraz rahatsız edeceğim kusura bakmayın lütfen tekrar teşekkürler iyi çalışmalar.

MSN Adresim: [email protected]

 

Tarih: 22 Haziran 2007, 09:29 - İp: 194.***.**1.244
  • 1