lotus-
lotus- (üye)
Yurtdışı / Meraklı

_ Resimli Anlatim.. Firça Yapimi _

Firça yapiminda kullanacagim fotograflar



Psde yeni bir layer açiyoruz 1024x768.Bunu kenara aliyoruz ve firça olarak kullanmak istedigimiz resmi açiyoruz.



Images>Adjustement>level tikliyoruz ,ben resimde gorunen degeri girdim.Burda yapmamiz gereken arka plani olabilecegi kadar beyazlatmak tabiki dallara dokunmadan.Fotograftan fotografa degerler degisebilir hatta bazi fotograflarda bu yonteme hiç gerek yoktur çunku arka plan beyazdir ve temizlemesi magic wand tool ile yapilabilir



Layer penceresine gelip ,layerimizi layer0 yapiyoruz.Bu sekilde silme islemine hazir oluyor.Ve magic wand tool ile temizliyoruz.Usteki ayar çabugundan tolerance degerini ne kadar yuksek tutarsaniz seçim islemi o kadar dallara yakin olur.Tabiki bu yine sizin kullanacaginiz fotografa bagli.




Bu sekilde arka plani temizlemis olduk ve kullanmak istedigimiz sekil meydana çikti.Fonu beyazlatirken dallarin biraz renk degistirmesi onemli degil.



Bu çalismayi iki ayri firça olarak kullanmak istiyorum once soldaki dali herhangi bir seçim araci ile seçiyorum kopyaliyorum(edith copy),islemin basinda yaptigimiz 1024 luk layelayerimize geliyoruz layer penceresinde yeni bir layer açiyoruz ve yapistiriyoruz.ayni islemi diger dal ile yapiyorum ve 1024 luk layerimizde her seferinde yeni bir layer açiyoruz.



Kullanacagimiz butun sekiller bitince araçlardan firçaya tikliyoruz ve resimde gorundugu gibi brush ayar penceresini açiyoruz(windows brush)



Bu pencerede ustteki oka tiklayip save brush yapiyoruz.



Açilan sayfada hedefi bulup(masa ustude olabilir)firça dosyamiza isim verip kaydediyoruz.



Simdi firça dosyamiza sekillerimizi ekliyecegiz.Layer penceresinde butun layerlerin gozunu kapatiyoruz sadece bir tane açik birakiyoruz.her firça sekli tek tek eklenecek.Bende beyaz olan arka fonuda kapatiyoruz ve Edit>Define Brush preset tikliyoruz,çikan sayfaya firçamiza isim vererek ok diyoruz.Bu sekilde ilk firçamizi yapmis olduk.Diger sekiller için ayni islemi gerçeklestiriyoruz.Layer penceresinde sadece kaydedecegimiz seklin gozunu açik birakiyoruz Edit>Define Brush preset tikliyoruz,çikan sayfaya firçamiza isim vererek ok diyoruz. v.s. v.s



Hepsi bittikten sonra araç çubugunda firça seçili. ustte ayar çubugunda brush yazan yerin yanindaki oka tikliyoruz ,çikan sayfada replace brush tikliyoruz ,tekrar bir sayfa çikiyor ve biz firça dosyamizi nereye kaydettiysek orayi buluyoruz(az once masa ustude olabilir demistim bu sekilde bulmaniz daha kolay olur)



Ve iste yaptigimiz firça sekillerimiz ,firça sayfamizda.Bu sekild firça yaptigimizda,psi yeniden yuklesek bile firça dosyamiz kaybolmuyor.



Hepsini bir sayfda denedim kimisini seçili hale getirip gradien uyguldim.
Ve iste sonuç..



Bu firçalarla yaptigim bir çalismam.Fondaki kirisik kagidi kendimiz yapabiliriz.Normal beyaz bir kagidi avucumuzda top haline getirip sonra açip, tarayicimizdan geçirirsek benim arka planda kullandigim bir fon olur ve sonra bunu renklendirebiliriz.



Emege Saygi..






Tarih: 21 Ekim 2008, 16:39 - İp: 77.***.**2.17
lütfi32
lütfi32 (üye)
Isparta / Amatör

teşekkürler lotus eline emeğine sağlık.uygun bir zamanda bende deneyeceğim

 

Tarih: 3 Kasım 2008, 18:42 - İp: 78.***.**4.53
lotus-
lotus- (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Asil ben tesekkur ederim lutfi.138 kisi içinde teksin
Denemeni tavsiye ederim zevkli bir çalisma oluyor.

 

Tarih: 4 Kasım 2008, 15:19 - İp: 77.***.**7.35
  • 1