sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Ps de Polarize Etkisi Verilir Mi

Arkadaşlar Ps de çekilen fotoya Polarize filtre ile çekilmiş gibi ayarlamamız mümkün mü? nasıl ve hangi ayarları/değerleri yapmamız gerek

Tarih: 4 Eylül 2006, 01:13 - İp: 194.***.**9.29
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Net olarak cevaplayım : Hayır mümkün değil..

Polarize filtre ile ışık yansıması yapan bi camdaki yansımayı yok edip camın ardındaki görüntüyü görebilirsiniz..
polarizesiz çekilmiş ve ışık yasımasıyla bembeyaz olup ardındaki görüntünün görünmediği bir fotoğrafa olmayan bir görüntüyü poşotop ile koyarsanız yada koymaya çalışırsanız bunun tanımı "foto-manipilasyon" olurki orjinal görüntü olması için camın ardındaki görüntününde elinizde ayrıca bir dosya olarak bulunması lazım.. cok uzattım umarım anlaşılabilmişimdir.

 

Tarih: 4 Eylül 2006, 14:11 - İp: 81.***.**0.63
sarucabey
sarucabey (üye)
Kocaeli / Meraklı

Polarizenin o görevini sormamıştım ben aslında hani doğa gökyüzü fotoğraflarında maviyi daha güzel renkleri daha canlı yapıyor ya o görevini sormuştum elbette yanısmayı yok edmez

 

Tarih: 4 Eylül 2006, 14:41 - İp: 194.***.**9.29
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Sarucabey başlıkta sorduğun soruyu tekrar okurmusun??

Ben okuyup anladığım şekliyle yardımcı olmaya çalıştım.
Şimdi revize ettiğin soruya cevap vermeye çalışayım
Polarize filtrenin görevi aslında gökyüzünü daha mavi yapmak yada başka renkleri daha canlı yapmak değil.. Bu maksatla 1A-skylight-UV filtreler kullanman daha yerinde olur. Polarize filtre "dolaylı kaynaklar" dan gelen ışık miktarını azaltmak dolayısıyla fotonun beyazlaşmasını engellemektir. Bu yüzden örn. denizi çekiyorsanız deniz üzerinden yansıyan ışığı engellediğiniz için denizin renkleri daha canlı çıkıyor..
Gelelim poşotop konusuna.. poşotopta elbette renkleri daha canlı yapabilirsiniz. Biraz poşotop kullanıyorsanız bunu biliyorsunuzdur. Ama sanırım sizin istediğiniz standart değerler, doğru rakamlar tarzında bilgiler. Çekilen her fotoğraftari renk değerleri aynı olmaıdğı için standart değerlerde olması pek mümkün değil. Bir fotoyu güzel hale getiren değerler başka fotoyu aşırı abartılmış renkler haline getirebilir. Ctrl+u yaptığınızda karşınıza gelen Hue-Saturation penceresindeki ortadaki saturation değeriyle oynarsanız fotodaki renklerin doygunluğunu arttırmış yada azaltmış olursunuz. Contrarst veya level değerleriyle oynamakta size daha iyi görüntüler verebilir.

 

Tarih: 5 Eylül 2006, 13:08 - İp: 81.***.**0.63
  • 1