lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Photoshop’dan Öncesi Ve Sonrası ! !

Linkteki sayfada, göreceğiniz fotoğrafların üzerine mouse ile gidince, "PhotoShop'suz" halini göreceksiniz. Fark, gerçekle hayal arasındaki fark kadar. İşte bazı ünlülerimizin "senin resimlerin fotoşoplu, benimkiler değil" şeklindeki kavgalarının nedeni...

LİNK BURADA.

Tarih: 13 Eylül 2006, 09:25 - İp: 85.***.**7.84
cancaner
cancaner (üye)
Yurtdışı / Firma

sevgili lacimert,

Gercekten cok etkileyici ve harika is cikarmislar.Unutmaman gereken bir sey var ki hic bir profesyonel, fotograflarin photoshop suz hali gibi fotograf cekmez.
Zaten fotografcilik dunyasida bu tur calismalara hic bir zaman karsi olmadi,belki inanirmisin bilmem ama bundan alti yedi yil once negatif uzerinde,Fuji pro baski makinasi ile ayni seyleri zaten yapiyorduk.
Karsi cikilan konu eklemeler,montaj,renk degisikligi,tonlarda asiri oynama.... Sadece bu yuden Reuters haber ajansi bir ay once Lubnanli bir fotografcinin isine son verdi,fotograflarin orjinal halini bozdugu icin.
Ama tekrar soyluyorum cok guzel calismalar var bu linkte,paylastigin icin tesekkurler.

 

Tarih: 13 Eylül 2006, 12:29 - İp: 172.***.**2.202
lacimert
lacimert (üye)
Aydın / Amatör

Cancaner,

Söylediklerine hemen hemen tümüyle katılıyorum. Ancak, gözümüzün yerine koyduğumuz fotoğraf makinesinin üretimlerinin de, bizi aldatacak biçimlerde sunulması, sanki biraz güvensizlik yaratıyor gibi.

Bu arada 31 yıllık işimin bir yönü, yıllardır Photoshop kullanmamı da gerektiyor. Örneğin bir kadın fotoğrafında, burnundaki sivilcenin yok edilmesini onaylıyorsam da, örnekte görüldüğü gibi kalça sarkmasının daraltılması, biraz fazla müdahale gibi görünüyor bana.

Ama her şeye karşın: İyi ki Photoshop var!!!

 

Tarih: 13 Eylül 2006, 18:01 - İp: 85.***.**7.84
  • 1